Afluxul de produse ieftine din import va afecta si Romania dupa aderare

Afluxul de produse ieftine din import va afecta si Romania dupa aderarea la Uniunea Europeana, este opinia doamnei Bozena Batynska, reprezentant al Ministerului Agriculturii din Polonia, citata de Mediafax. „Scaderea taxelor vamale la anumite produse a cauzat pierderi agriculturii poloneze. In cazul capsunilor inghetate, de exemplu, ne-am confruntat cu afluxul mare de importuri din China, care au inlocuit produsele de pe piata locala pentru ca vin cu preturi mult mai mici”, a declarat Batynska.

Oficialul polonez, aflat la Bucuresti vineri 30 iunie, impreuna cu Tomasz Suprowicz, seful Sectiei Economice a Ambasadei Poloniei, a participat la o conferinta de presa organizata de Ambasada Poloniei pentru prezentarea rezultatelor economice ale tarii, la doi ani dupa aderarea la Uniunea Europeana, cu accent pe evolutia activitatilor din agricultura.

Bozena Batynska a adaugat ca sectorul agricol din Romania se va confrunta cu aceeasi problema dupa data aderarii, dar va intampina „si alte dificultati, pe care Polonia inca nu a reusit sa le depaseasca”, mentionand in acest sens ca Uniunea Europeana intentioneaza sa reduca fondurile alocate Poloniei cu 140 de milioane de euro pentru ca ar avea o productie prea mare la anumite produse agricole cum ar fi porumbul, branza sau ciupercile.

Leave a Comment