Stiri pe scurt

Irlandezii, manipulaţi pentru a aproba tratatul european.

Conform cotidianului irlandez “Daily Mail”, citat de Adevarul, guvernul irlandez desfasoara o campanie de dezinformare, înaintea referendumului din 12 iunie privind tratatul european. Corespondenţa menţionează că ministrul de externe irlandez ar fi primit asigurări chiar de la vicepreşedintele Comisiei Europene, Margot Wallstrom, că Bruxelles-ul va “diminua sau amâna” orice anunţ care ar putea să fie “dăunător” campaniei pentru aprobarea tratatului.

Documentul precizează că guvernul irlandez şi-a propus să nu lase populaţia să analizeze detaliile din tratat, scopul fiind “de a focaliza campania pe beneficiile reprezentate de UE, şi nu pe tratatul în sine”. De asemenea, se mai afirmă că guvernul irlandez a exclus organizarea votului în octombrie de teama preşedinţiei franceze a UE. Nicolas Sarkozy este considerat “complet imprevizibil”, iar oficialii irlandezi se tem că programul său în domeniul apărării ar prejudicia campania. Irlanda este singura ţară care organizează referendum privind tratatul, iar liderii UE se tem de un vot negativ.

Parlamentul European cere Americii Latine, legalizarea avortului.

Conform, http://ro.altermedia.info, Parlamentul European a sustinut, miercurea trecuta, o dezbatere pentru a denunta refuzul tarilor din America Latina de a legaliza avorturile, relateaza reteaua LifeSiteNews.com. Dezbaterea intitulata eufemistic, “Drepturile femeii la sanatate reproductiva in America Latina” , sustinuta pe data de 9 aprilie in cladirea PE, a fost organizata de catre formatiunea de stanga “Stanga Europeana Unita”, cu participarea unor reprezentanti ai Parlamentului European si ai diferite organizatii non-guvernamentale care sustin avortul. Dezbaterea, apreciaza LifeSiteNews.com, a fost una din multele situatii in care tarile Uniunii Europene si gruparile pro-avort si feministe au solicitat legalizarea avortului in tarile Americii Latine.

Sursa citata afirma, intr-un raport recent, ca un numar de tari europene, incluzand Elvetia, Suedia si Finlanda, au cerut in mod public, in ultimii ani, ca Nicaragua sa revoce legislatia din 2006 care interzice toate tipurile de avort in afara procedurilor de salvare a vietii, sub amenintarea retragerii sprijinului financiar pentru dezvoltarea acestei tari latino-americane foarte sarace.

Consiliul Europei recomanda liberalizarea avortului in intreaga Europa.

Pe 16 aprilie, la Strasbourg, Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (PACE) a adoptat o Rezolutie prin care toate tarile membre sunt indemnate sa asigure accesul la avortul legal, precum si educatie sexuala obligatorie pentru tineri. Adunarea a votat Rezolutia 1607/2008 cu 102 voturi pentru, 69 contra si 14 abtineri. Doar 185 dintre cei 318 membri ai PACE au fost prezenti la vot. Rezolutia cere “acces la avort legal si in siguranta”, “intre limite gestationale rezonabile” si solicita ferm statelor membre sa “garanteze femeilor exercitarea efectiva a dreptul la avort.”

Rezolutia critica si restrictiile legale nelegate direct de avort, spunand: “Necesitatea controlului medical repetat, lipsa medicilor dispusi sa faca avort, timpul acordat pentru ca persoana sa se razgandeasca si perioada de asteptare pana la avort, toate acestea au potentialul de a face accesul la avort mai dificil sau chiar imposibil de pus in practica.” In continuare se spune ca, “interzicerea avortului nu duce la scadere numarului acestora, ci, in principal, este o premiza pentru avorturile clandestine, mult mai traumatizante si care pot duce la un ‘turism al avortului’ costisitor si generator de inechitati sociale. Legalitatea avortului nu are efect asupra necesitatii acestuia, ci doar asupra accesului femeilor la un avort in conditii de siguranta.”

Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, cea mai veche dintre organizatiile unionale, cuprinde reprezentanti din 47 de tari europene din UE si din afara acesteia. Deciziile sale au caracter de recomandare si nu sunt obligatorii pentru statele membre, dar sunt destul de influente in alte organisme cum ar fi Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Articolul il gasiti pe ro.altermedia.info.

As vrea sa fac cateva comentarii. Pentru inceput, as dori sa remarc, in textul rezolutiei APCE, limbajul corect politic folosit prin accentul pus pe “siguranta avortului” si “sexul sigur”. Chiar daca am ignora aspectul moral al problemei avortului, este clar ca liberalizarea completa a acestei practici reprezinta o noua lovitura data Europei si populatie albe, aflata in continua scadere. Practicile malthusiene vor conduce la declinul si la prabusirea civilizatiei europene. Iar UE si fratele ei, Consiliul Europei, nu sunt inocente in cadrul acestui proces de distrugrere a Europei! Dimpotriva!

Leave a Comment