Italienii s-au saturat de tiganii din Romania!

NOUA CONDUCERE de centru dreapta a Italiei, formata in jurul lui Silvio Berlusconi, a adoptat o legislatie mai restrictiva in privinta imigrantilor ilegali. Politia italiana a arestat sute de persoane in ultimele zile in urma raidurilor asupra coloniilor si taberelor din zonele Romei si Neapole. Majoritatea din cei 383 de arestati proveneau din nordul Africii si din Romania (tigani). In urma cu cateva zile, locuitorii orasului Napoli au incendiat taberele de nomazi, motivul fiind tentativa unei tiganci de 17 ani de a rapi o fetita de 6 ani. Ca raspuns la aceste evenimente, guvernul spaniol a condamnat guvernul italian pentru „xenofobie”, „rasism” etc. Guvernul Romaniei si presedintele Basescu au pastrat tacerea. Un numar de politisti romani au fost dislocati in Italia pentru a-i ajuta pe cei italieni.

Italienii sunt un popor primitor, in general. Dar nu erau obisnuiti cu tiganii nostri! Antipatia italienilor fata de tiganii romani e mult mai veche decat de la Mailat incoace. Acel caz, si cele mai recente nu au facut decat sa puna foc pe paie. In mod sigur, discutiile profund ipocrite privind „drepturile cetatenilor europeni„, „incalcarea legislatiei europene„, „condamnarea xenofobiei” etc. nu vor ajuta cu nimic la rezolvarea problemelor reale. Italienii s-au saturat de tiganii romani, asta e realitatea! E regretabil ca s-a ajuns la violente; dar pe de alta parte, nici nu e firesc ca un popor sa fie fortat sa accepte colonizarea unei populatii nomade, cu o rata a infractionalitatii foarte ridicata.

Am fost si eu prin Italia. Sunt foarte multi romani pe-acolo; nu e strada pe care sa mergi si sa nu auzi vorbindu-se romaneste. Majoritatea sunt oameni cinstiti si lucreaza. Insa, pe de alta parte, sunt destui cetateni romani, in special de etnie tiganeasca, care ne fac de ras. Eram in Venetia, anul trecut, si vine o tigancusa la mine sa cerseasca: „Prego signore…„. I-am raspuns in romaneste ca n-am bani si mi-a zis „De ce n-ai zis ca esti roman?„.

Leave a Comment