Statul politienesc european.

Sursa: www.gandul.info

Pe ultima sută de metri a preşedinţiei rotative a UE, Franţa a reuşit o premieră pe plan european: primul summit al forţelor de securitate privată din Europa. Summitul a avut loc, ieri, la sediul Ministerului de Interne francez (portofoliul a fost deţinut cândva de preşedintele Nicolas Sarkozy, care s-a făcut remarcat prin reprimarea violenţelor din suburbii).

Mult timp lăsate în umbră, firmele de securitate privată au devenit, treptat, o forţă, numărul lor depăşindu-l, în premieră, pe cel al forţelor de ordine publică (poliţie, jandarmerie) din unele state membre. Printre statele unde securitatea privată este mai bine numeroasă decât cea publică se află România, relatează cotidianul Le Monde. Altele, în aceeaşi situaţie, sunt Ungaria (unde forţele de ordine publică au 40.000 de membri, iar cele private – 80.000), Finlanda, Polonia, Cehia, Marea Britanie şi chiar micuţul Luxemburg. În ansamblu, în toată Uniunea 1,7 milioane de persoane lucrează în domeniul securităţii private, în 50.000 de companii de profil, cifra totală de afaceri fiind de 15 miliarde de euro anual.

Şeful statului francez a transmis un mesaj la acest summit inedit, prin care cerea „soluţii comune pentru securitatea publică şi privată”. Franţa a cerut şi întocmirea unei „carte” a meseriei de agent de securitate privată, care să dea legitimitatea acestei meserii, a cărei reputaţie este pusă de multe ori sub semnul întrebării. În plus, o asemenea reglementare este mai mult decât necesară, în condiţiile în care, în Marea Britanie, de pildă, agenţii privaţi au sarcini deosebit de dificile precum transferul deţinuţilor.

One Comment

  1. Vasile Guian says:

    De peste doi ani de când am început să observ cu mai multă atenţie această uniune afurisită, am ajuns la concluzia că: ce a fost bolşevismul în Rusia în 1917, care s’a ridicat pe munţi de cadavre, după al doilea război care a fost provocat tot de ei, jidanii
    bolşevici, s-au transformat în faza 2-a şi, sub steagul democraţiei,
    când Europa încă nu se scuturase de praful ruinelor creiate de aliaţi, în care bolşevicii erau şi ei părtaşi, au creiat aşazisa Uniune Europeană sub care încearcă, şi vor reuşi, să animalizeze lumea, pentrucă aşa scrie la talmud: că numai ei sunt umani, iar noi, nu suntem altceva decît turme şi cirede de animale!!! Sau sunt greşit
    Nu cred
    Vasile Guian

Leave a Comment