Soarta agriculturii romanesti.

TRIST dar adevarat, din pacate, UE vrea sa ia painea de la gura romanilor – la propriu. Mai precis, despre ce e vorba: Incepand cu 1 octombrie 2006 fabricile autohtone de morarit si panificatie care nu respecta normele igienico-sanitare existente in Uniunea Europeana vor fi inchise. Potrivit (Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor) ANSVSA, din cele 6.882 de unitati de morarit si panificatie evaluate pana la finele lunii mai doar 333 de unitati respecta conditiile impuse de legislatia UE in domeniu, din care 77 unitati de morarit si 256 unitati de panificatie. Sumele cerute pentru modernizarea fiecarei unitati in cauza sunt cuprinse intre 15000 si 2.000.000 de euro, sume care trebuie asigurate prin investitii ale agentilor proprii, deoarece nu exista nici un plan de finantare – nici macar prin acordarea unor credite mai avantajoase. Ce se urmareste de fapt nu e greu de ghicit: distrugerea industriei autohtone de panificatie si implementarea unor firme occidentale. Ce consecinte va avea acest lucru pentru romani?

Exemple de asemenea reglementari tragice impuse de UE pot fi date cu duiumul. Fiindca tot suntem la capitolul industrie alimentara, as mai vrea sa prezint un alt aspect: cel al industriei carnii de porc. Conform normelor impuse de UE, de la 1 martie 2006 numai porcii care au continutul de carne in carcasa de peste 50% mai primesc subventii. Daca pana acum primeau bani de la buget toti taranii care isi cresteau un porc in curte si il duceau la abator, acum numai pentru porcii din crescatorii vor mai fi acordate subventii, pentru ca ei se incadreaza in noile cerinte. Motivul e ca porcii crescuti de tarani sunt “prea grasi”. Numai ca in Romania, din circa 5.700.000 de porci existenti, nu mai putin de 4.500.000 sunt in gospodarii taranesti. Mai mult, firmele care proceseaza carnea de porc nu mai au voie sa utilizeze carnea acestor porci, considerati de “calitate inferioara”. Astfel ca sunt nevoite acum sa importe carne de porc din strainatate. Mi se pare absolut revoltator!!!

La fel de gravă, dacă nu şi mai gravă, este o altă directivă UE care ne obligă să renunţăm la vaccinarea porcilor împotriva unor boli cum ar fi pesta porcină. Ce soluţie trebuie adoptată în mintea diabolică a comisarilor “europeni”? Foarte simplu: exterminarea animalelor bolnave şi a celor din jurul lor. La fel ca în cazul gripei aviare. După ce ne-au pus să masacrăm inutil milioane de păsări (ca să nu mai vorbim de alte multe milioane tăiate de ţărani de teama de a le fi ucise de pomană) acum UE ne pregăteşte să omorâm sute de mii de porci. Bineînţeles, e vorba de porcii deţinuţi de ţărani. Fiindcă, vorba aceea, de ce să-şi crească omul un animal în curte când “poate” la fel de bine să-l cumpere din Piaţa Obor – pardon, din Mall-ul care va înlocui piaţa Obor?

Potrivit presedintelui Autoritatii Veterinare, Marian Avram, vaccinarea porcilor este singura cale de eradicare a pestei porcine de pe teritoriul tarii. Vecinii noştri de la sud de Dunăre s-au arătat mai înţelepţi decât noi şi iată că acum au eradicat această boală! Autorităţile române însă, într-un pupincurism prea bine cunoscut, au oprit vaccinarea porcilor încă din 2003. De ce? Fiindcă aşa ne spune coana UE! Dacă ne-ar zice să ne aruncăm cu toţii în fântâni, sunt sigur că am face-o!

La ora actuala România se afla între primele 10 tari viticole din lume (prin marimea suprafetelor cultivate cu vita-de-vie si a productiilor realizate). Se pare ca acest lucru i-a deranjat pe unii dintre oficialii UE, care au gasit un pretext pentru a distruge o mare parte din viticultura romaneasca. Mai precis despre ce e vorba. In Romania, mai mult de jumatate din suprafata viticola este cultivata cu vita hibrida (122.000 de hectare, din 227.000). Odata cu intrarea in UE, toata acesta suprafata va fi defrisata treptat pana in anul 2014. Fiecare familie de tarani va putea sa-si pastreze cel mult 1000 metri patrati de vie hibrida, dar vinul obtinut nu va putea fi comercializat. In concluzie, adio “zaibar” si “vin de casa”… Pentru cei care nu stiu despre ce e vorba, vita hibrida este cea care a inlocuit via distrusa de atacul necrutatorul de filoxera din 1877 (care a distrus peste 90% din suprafata de vie autohtona). Acum, dupa mai bine de un secol, mai-marii UE îi obliga pe bietii tarani români sa înlocuiasca via hibrida (producatoare de “zaibar” si “capsunica”) cu vie nobila (minimum 500.000 de lei butasul!). De unde sa aiba taranul roman acesti bani?! Bineinteles, ce se doreste de fapt este scoaterea de pe piata a micilor producatori de vie (a taranilor) si implementarea a unor mari firme agro-industriale europene. Dealtfel, in cadrul acestui proces nu e vizata doar viticultura, ci toata agricultura romaneasca. Scopul fiind acela de a distruge gospodariile taranesti – luand milioanelor de tarani painea de la gura – si implementarea marilor ferme (subventionate dealtfel masiv de catre UE – 99% din bugetul agricol al UE revine lor si doar 1% micilor fermieri, conform unui studiu…).

Leave a Comment