UE si isteria gripei aviare.

ÎN EUROPA unită este loc doar pentru marile firme, de preferinţă multinaţionale, iar Statul Român îşi îndeplineşte conştiincios datoria de „curăţire” a terenului pentru acestea, prin norme legale care să distrugă micii producători. În cazul creşterii porcilor, măsurile pentru distrugerea concurenţei firmelor agreate de UE sînt în grafic şi acelaşi lucru e pe cale să se întâmple şi cu crescătorii de păsări. Păi cum aşa, să îngăduim ţăranilor români să facă cu neruşinare concurenţă firmelor din UE?

Birocraţi de la mai multe instituţii – Ministerul Agriculturii, Autoritatea Sanitar-Veterinară, Comandamentul Central Antiepizootic – şi-au unit forţele pentru rezolvarea problemei. Este aproape gata un proiect de act normativ prin care „populaţia va fi obligată să crească păsările în spaţii închise”. Pretextul folosit e „a preveni răspîndirea virusului gripei aviare” – boală care există de cel puţin un milion de ani, va exista probabil şi în viitorul milion de ani, şi a cărei pericol de transmitere la oameni este exagerat într-un mod de-a dreptul grotesc. „Actul normativ va specifica mai clar sancţiunile care vor fi aplicate în cazul nerespectării normelor de creştere, circulaţie şi exploatare a păsărilor”. Deci, un loc de muncă asigurat pentru birocraţii care vor verifica respectarea normelor şi aplicarea amenzilor. Mai mult, fiecare crescătorie de păsări va fi obligată să aibă un medic veterinar angajat – o condiţie imposibil de îndeplinit de către micii producători. Gripa aviară este aşadar cel mai bun pretext pentru a elimina creşterea păsărilor în gospodăriile ţărăneşti…

Marile firme cresc păsările în hale supraaglomerate, în care puii n-au loc să se mişte decît cît trebuie să ajungă la vălăul cu mîncare, căci orice mişcare a păsărilor înseamnă consum de energie şi micşorează randamentul transformării nutreţului în carne. Aceasta este adevărata cruzime faţă de animale, nu sacrificarea lor cu cuţitul, de care e învinuit ţăranul român! Mai mult, acest mod de creştere forţată a păsărilor este cel care de fapt a dus la răspândirea virusului gripei aviare – prin diminuarea imunităţii păsărilor faţă de acest virus.

Sînt interese mari la mijloc, bani mulţi de cîştigat. Cînd aflăm că şeful Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală a aranjat cumpărarea substanţelor contra gripei aviare de la firma lui fiu-su apare legitimă întrebarea dacă nu cumva isteria gripei aviare este doar un pretext şi mijloc de manipulare a oamenilor, nu o preocupare sinceră a celor care crează această isterie. Se ştie că gripa aviară a făcut, în întreaga lume, doar cîteva zeci de morţi (niciunul în România). Sînt alte boli care au pricinuit mult mai multe victime (chiar şi gripa obişnuită, umană). Petre Calistru, directorul Spitalului de boli infecţioase « Victor Babeş » remarca: “Există o teorie că ar putea să se întîlnească un virus de tip uman cu H5N1 şi să apară un virus cu potenţial pandemic. Această teorie ştiinţifică este atît de puţin probabilă, la fel cum s-a anunţat că în 2010 o cometă va lovi planeta Pămînt”.

Leave a Comment