Face elita Bilderberg presiuni pentru aderarea Turciei la UE?

O lumina interesanta asupra intalnirii de anul acesta a grupului elitist Bilderberg din 8-11 iunie, de la Ottawa, o arunca prezenta neobisnuit de numeroasa a participantilor din Turcia, este de parere publicatia conservatoare The New American.

Este aceasta semnalul unei sustineri masive din partea elitei Bilderberger pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeana? Probabil ca da, opineaza ziarul amintit, cata vreme aceasta sustinere este in crestere in ultimii ani, in ciuda faptului ca sondajele de opinie indica opozitia majoritatii covarsitoare a cetatenilor europeni fata de preconizata aderare.

Cetatenii Uniunii stiu ca, daca Turcia este admisa in organism, vor aparea trei consecinte negative majore: 1) milioane de turci saraci vor aflui in Europa tintind sujbe si avantajele programelor de protectie sociala; 2) miliarde de euro din bani comunitari vor pleca spre Turcia; 3) populatia musulmana, din ce in ce mai agresiva, a Europei, va creste dramatic.

La inceputul anilor 1980, lista participantilor la intalnirile anuale, private, ale grupului Bilderberg aratau prezenta a doar unul sau doi reprezentanti ai Turciei, dintr-un total de peste o suta de invitati. In acest an, au fost invitati si au participat 6 reprezentanti ai Turciei din totalul de 130, adica doar ceva mai putini decat cei ai Marii Britanii sau Germaniei (cate opt) sau decat grupurile din alte tari europene precum Italia (cinci), Belgia (cinci), Austria (patru), Portugalia si Spania (cate trei). Delegatia turca din acest an a fost compusa din: Egemon Bagis, membru al Parlamentul si consilier pe probleme de politica externa al premierului; Umit N. Boyner, membru al Consiliului Director al Boyner Holding; Mustafa V. Koc, presedinte al Koc Holding; Kemal Koprulu, presedinte fondator al Miscarii ARJ; Fehmi Koru, ziarist cu experienta lucrand pentru ziarul Yeni Safek si Soli Ozel, profesor de relatii internationale la Universitatea Istanbul Bilgi.

De asemenea la intalnirea de la Ottawa au mai fost prezenti Comisarii europeni Andris Piebalgs si Neelie Kroes, ambii sustinand aderarea Ankarei la Uniune, mai informeaza sursa citata. (BIS)

Leave a Comment