Conferinta eurosceptica la Timisoara

Casa Tineretului din Timisoara, a găzduit, sâmbătă, 16 septembrie, prima conferinta eurosceptica din capitala Banatului. Evenimentul, organizat de filiala timisoreana a Forumului Crestin Noua Dreapta, a avut ca scop prezentarea Uniunii Europene dintr-o perspectiva critica, fiind prezentate punctual dezavantajele aderarii Romaniei la o structura suprastatala artificiala, informează un comunicat de presă al Forumului Creştin Noua Dreaptă.

Seria expozeurilor a fost deschisa de Ion Geblescu, membru fondator al Noii Drepte. Acesta, nascut si crescut in Germania, a vorbit in fata celor prezenti despre consecintele economice grave cu care se confrunta Occidentul si noile state membre din Est din cauza birocratiei si ineficientei masurilor venite de la Bruxelles. Geblescu a mai avertizat si asupra faptului ca politicienii nu respecta vointa acelora pe care se presupune ca i-ar reprezenta si fac jocul comisarilor europeni care nu au nici o tangenta cu nevoile cotidiene ale oamenilor de rand.

Goran Mrakici, liderul Noii Drepte Timisoara, a pus accentul pe nevoia pastrarii identitatii culturale si nationale in detrimentul societatii artificiale si uniformizante promovate atat de intens de ideologii stangisti ai Uniunii Europene. A fost atins si subiectul prizonierilor politici nationalisti din Europa de Vest, oameni care in numele “democratiei” si “libertatii de exprimare” au fost aruncati in temnite pentru delicte de opinie.

Dan Ghita, vicepresedintele Forumului Crestin Noua Dreapta, a expus mai multe argumente de natura sociala, economica, politica si religioasa, care exprima scepticismul tinerilor nationalisti romani fata de asa-zisele avantaje ale aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana. Vicepresedintele Noii Drepte a subliniat si atitudinea nedemocratica prin care este impusa natiunilor europene vointa birocratilor de la Bruxelles, parlamentele nationale fiind practic subordonate unei structuri autoritare straine.

Toti vorbitorii au evidentiat faptul ca este nevoie de o Europa Unita a Natiunilor Suverane care sa aiba ca liant religia crestina si care sa acorde fiecarui stat in parte dreptul de a-si reglementa organic sistemul de organizare socio-politic. Aceasta alternativa ar fi in antiteza cu dictatura comisarilor europeni care actioneaza dupa bunul plac, netinand cont de specificul si de nevoile fiecarei natiuni in parte. In acest sens a fost adus exemplul prin care astazi ne sunt impuse “valori europene” precum homosexualitatea, pornografia, avortul, libertinajul de orice natura, pe care daca nu le acceptam imediat si neconditionat suntem automat marginalizati si etichetati ca fiind “fundamentalisti”, “extremisti” sau “traditionalisti retrograzi”.

Leave a Comment