Uniunea ‘Europa Natiunilor’ cistiga teren

GRUPUL parlamentar „Uniunea Europa Natiunilor” (UEN) cistiga teren in cadrul Parlamentului European, in dauna grupului eurosceptic. UEN este un grup cu orientare nationalista al carui nucleu este format din membri ai partidelor Fianna Fail (Irlanda) si Alleanza Nazionale (Italia), carora li se adauga europarlamentari din Danemarca (Partidul Popular), Polonia (Lege si Dreptate, Liga Familiilor Poloneze, Autoapararea Republicii si Partidul Taranilor „Piast”), Lituania (LDP si LVLS) si Letonia (Patrie si Libertate).

UEN a reusit sa inroleze cinci europarlamentari care faceau parte anterior din grupul eurosceptic si a ajuns la cifra de 44 de membri, devenind al patrulea grup ca marime din Parlamentul European (pozitie pe care le-a suflat-o Verzilor).

Cei cinci parlamentari polonezi au parasit grupul eurosceptic Independenta/Democratie si s-au alaturat grupului UEN, care militeaza pentru respectarea traditiilor, suveranitatii, democratiei si identitatii popoarelor europene. Ei au fost urmati de patru parlamentari din partidul italian Lega Nord, anterior fara afiliere la un grup si de un alt parlamentar polonez care anterior facuse parte din grupul socialist.

Influenta unui grup este direct proportionala cu numarul de membri ai grupului. Astfel, grupurile cu peste 41 de membri au dreptul la un post de vicepresedinte in cadrul adunarii parlamentare. Principalele grupuri din cadrul Parlamentului European sint popularii, socialistii si liberalii. Regulamentul PE prevede ca un grup trebuie sa aiba cel putin 19 membri din cel putin 5 state diferite.

Leave a Comment