Poveste de Crăciun.

LA POMUL de Crăciun de la Brussel/Bruxelles, unde se împart cadourile pentru Uniunea Europeană / Europa Comunitară, Moş Barroso vine cu sacul în care se află cadourile pentru „copiii” lui. Aceştia s-au aşezat frumos şi fără să se certe, ca de obicei, în jurul „Moşului”. Cei mari: Belgia, Germania, Franţa, Italia, Luxemburg, Olanda, Danemarca, Irlanda, Anglia, Grecia, în spate; Spania, Portugalia Austria, Finlanda, Suedia puţin mai în faţă şi cei zece noi Cipru, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Malta, Polonia, Slovacia şi Slovenia, în rândul întâi. În faţă lor sunt două cărucioare pe care scrie ROMÂNIA şi BULGARIA. Aici vor fi puse cadourile pentru cei ce se vor naşte pentru Comunitate la 01.01.2007.

Putin, care pentru cei doi a fost din vremurile străbune „tată, mamă şi patrie adorată”, s-a supărat rău că Moşul Comunitar nu l-a întrebat şi pe el când a hotărât să-i ia în grupa lui. A ameninţat că le sparge baloanele colorate umflate cu gazul luat de la Gazprom. Deci Moş Barroso a hotărât să împartă repede cadourile, ca să nu apară iar tot felul de „pene”, că de „pene” e sătul de când lucrează pentru această Europa Comunitară.

Scoate din sac primul pachet pe care scrie Germania. Pe el sunt chipurile miniştrilor din cabinetul Merkel în jurul unei Angela care zâmbeşte „angelic”.Hans, deschide fericit pachetul greu şi dă peste o carte groasă ca un tom. Pe copertă scrie cu litere mari ”Bună stare, Stabilitate, Securitate” dedesubt „Legi ce intră în vigoare la 01.01.2007”, iar jos de tot cu litere minuscule „Scumpirea vieţii pentru tot cetăţeanul german, indiferent de vârstă, sex,convingeri politice sau apartenenţă religioasă”. Hans începe să plângă……..de bucurie?

Următorul pachet poartă în mijloc chipul lui Bush. Moş Barroso se uită consternat, deci SUA e în Comunitatea Europeană şi lui nu i-a spus nimeni nimic. E ca de obicei, el află totul ultimul. Citeşte numele Marea Britanie, iar sub poză stă scris Tony Blair, deci totul e în regulă. Pe ăştia doi e greu să nu-i confunzi, căci de când povestea cu Iranul, sunt ca fraţii siamezi.Întinde pachetul lui John, care rupe repede învelişul şi scoate o cutie grea de metal pe care scrie „POLONIU de tip Litwinenko”. John începe să plângă. Doi tipi pe pieptul cărora se poate citi „Security” se reped la el, îl împachetează într-un costum „anti-radiaţii” şi-l suie într-o ambulanţă.

Şi tot aşa, „Moşul”, scoate un pachet după altul. Jaques francezul primeşte un pachet pe care e chipul lui Chirac iar în interior e „pumnul de fier” al ministrului de interne Nicolas Sarkozy.Aniko din Ungaria capătă un pacheţel pe care nu e nici o poză, iar în interior e o păpuşă care îl reprezintă pe primul-ministru Ferenc Gyurcsány intrat bine la apă. Probabil că înainte de demonstraţiile de la Budapesta păpuşa avea dimensiuni standard.

Luigi italianul, îşi i-a în primire pachetul pe care e încă poza lui Berlusconi (de atâtea scandaluri cei din cizma italiană n-au mai avut timp să o schimbe), îl deschide grăbit şi dă peste „Calcio Italiano – Serie A”, corupţie, scandaluri, corupţie. Trist îşi scoate tricoul pe care scrie Juventus Torino şi-l aruncă pe jos. Jagelona poloneza, capătă un pachet pe care e chipul preşedintelui Lech Kaczyński din faţă (din profil e interzis prin lege), iar în interior e un mănunchi de beţe pentru 2007. Doar ei sunt campionii Comunităţii la băgatul beţelor în roate.Kostas, grecul cipriot, primeşte un pachet pe care scrie „Promisiuni”, îl deschide şi scoate din interior un semn de circulaţie „Interzis accesul în porturile şi aeroporturile din zona turcească a insulei”.

Cadou peste cadou până ce Moşul ajunge la fundul sacului, unde mai sunt doar două pachete pentru cei noi. Naşa lor, „Comunitatea Europeană” s-a gândit profund şi a hotărât să finanţeze pachetele, pentru că ăştia nenăscuţi oricum nu au finanţe. Moşul scoate primul pachet pe care scrie „Bun venit la sânul nostru, România” şi-l întinde dom-nului Orban (comisarul României pentru C.E.) care ne reprezintă.

Acesta desface cu grijă pachetul, ca nu cumva să strice frumoasa urare şi scoate un caiet pe care scrie „INTERDICŢII”.Pe prima pagină tronează mare: Comisia Europeană va restricţiona
exportul României de lapte şi carne de la 1 ianuarie 2007 ! Pe pagina a doua scrie : Statele membre ale U.E au posibilitatea să aplice restricţii forţei de muncă din România şi Bulgaria, etc, etc. etc. Aşa e cu noii născuţi, primesc ajutoare dar sunt ţinuţi în ţarc. Mai departe depinde de ei dacă sar peste îngrădire sau rămân nişte „îngrădiţi”! Moş Barroso îşi şopteşte în barbă „vom trăi şi vom vedea”. Multă sănătate, noroc şi la mai mare pentru bebeluşii din U.E.!

Leave a Comment