Cateva consideratii privint „integrarea”.

PRIMA întrebare care trebuie pusă este următoarea: De ce nu a fost organizat nici un referendum national prin care cetatenii romani sa-si poata exprima parerea in privinta “integrarii”? Fireste, nu ne indoim de faptul ca intr-un asemenea caz votul ar fi fost favorabil “integrarii”, dar cel putin s-ar fi respectat principiul democratic al referendumul fata de aceasta masura extrem de importanta. In toate celelalte tari care au aderat la UE s-a respectat principiul consultarii electoratului in aceasta privinta.

Pretentia guvernantilor ca prin referendumul privind schimbarea Constitutiei din 2003 s-a votat implicit aderarea la UE este falsa din mai multe motive. In primul rand, acel asa-zis referendum a reprezentat o frauda incredibila care ne descalifica totalmente ca tara “democratica”. Chiar daca a trecut ceva timp de atunci, e bine ca romanii sa-si aduca aminte ce s-a intamplat. In primul rand, organizarea referendumului a fost imorala si de-a dreptul ilegala – de ce erau nevoie de 2 zile de vot pentru o simpla intrebare? (Decizia de a organiza referendumul pe o perioada de 2 zile printr-o ordonanta de guvern a fost ilegala). In sprijinul noii “constitutii” s-a facut o campanie de-a dreptul groteasca – s-au cheltuit milioane de euro pentru a convinge poporul fericirea ce-l asteapta prin votarea noii constitutii.

Vedete sportive sau de muzica populara au fost atrase in acel circ penibil. Mii de panouri au impanzit orasele. Evident, vocile critice nu au putut sa se faca auzite decat prea putin. Angajatii ministerelor au fost fortati sa voteze (soldatii in termen si politistii de ex.). S-a abuzat intr-un mod de-a dreptul SF de notiunea de urna mobila. Au fost puse urne mobile peste tot, in piete, in biserici, inclusiv in supermarketuri!!! Loteria nationala a organizat o tragere speciala – „votezi si castigi”. Si cate si mai cate.. numai pentru a aduce oamenii la vot. De ce asta? Pentru ca era necesara o prezenta de 50% a electoratului la urne pentru ca referendumul sa fie validat. Si in realitate, acest numar nu a fost atins… dar a intrat in functiune “masinaria”. Cu trei ore inainte de inchiderea urnelor in a doua zi de vot s-a anuntat o prezenta de circa 30%. Mai trece o ora… si se ajunge la 40%… Inca o ora… 50%… Intr-un final, se anunta o prezenta de 55%.

Pentru naivii care inca isi mai inchipuie ca UE este o organizatie democratica pun urmatoarea intrebare – de ce UE nu a protestat deloc fata de aceasta batjocura numita “referendum”, care a incalcat cele mai elementare norme democratice?? De ce nu? Va spun eu: pentru ca UE insasi e faimoasa pentru “referendumuri” la fel de “democratice” prin care a reusit sa fure vointa popoarelor Europei pentru a-si mari propria ei putere. Toata povestea ulterioara cu “monitorizarea” Romaniei a fost de fapt praf in ochi – “integrarea” fusese decisa de mult iar “referendumul” din 2003 a batut-o in cuie (odata cu moartea democratiei in Romania).

Am fost inselati si mintiti cu buna stiinta de catre politicienii de la conducere. Ni s-a furat tara; ni s-a furat democratia si libertatea pe care o castigasem cu sange in 1989. Incetul cu incetul, tot mai multi romani isi vor da seama in ce … am intrat. Prea tarziu, din pacate.

Leave a Comment