Din cauza UE, riscam sa ramanem fara miel de Paste!

DATORITA” Autorităţii Naţional Sanitar Veterinare (ANSVA), niste birocrati platiti de noi, ciobanii romani nu isi vor putea vinde mieii de Pasti. Pretextul gasit de catre acesti devotati soldati ai intereselor UE in Romania este de o simplitate dezarmanta. Pe de o parte, normele europene impun montarea unor cercei de identificare (crotalii) pentru fiecare animal (nu peste mult timp, si oamenii vor fi fortati sa poarte cipuri de indentificare!). Fără asemenea crotalii e interzisă sacrificarea animalelor în abatoare (probabil ca animalele fără cercei nu sînt igienice), iar sacrificarea în afara abatoarelor e de asemenea interzisă. Pe de altă parte, Autoritatea Sanitar Veterinară a întîrziat achiziţionarea crotaliilor, încît chiar şi producătorii care vor să se conformeze normelor UE sînt în imposibilitate să o facă!

Crescătorii de animale din România în general au achiziţionat cîte o crotalie, dar normele UE cer ca fiecare animal să aibă două asemenea elemente de identificare! Minunată libertatea economică la 17 ani de la revoluţie! Bulgarii s-au dovedit mai destepti decat noi – ei au permis aplicarea celui de-al doilea crotaliu la animalele din abatoare, cu cateva minute inainte de a fi taiate! Faptul ca se cheltuie bani aiurea conteaza prea putin; important e ca birocratii sa fie multumiti!

ANSVSA trebuie felicitată pentru rîvna cu care lucrează la falimentarea taranilor români şi marirea cantitatii de alimente importante. Si pe buna dreptate! Cum sa tolereze UE faptul ca la ora actuala 700.000 de gospodarii taranesti isi castiga existenta sau isi completeaza veniturile din vanzarile oilor? Cum isi permit acesti cioflingari sa faca concurenta trusturilor multinationale agreate de mamuca UE??

Ce este si mai straniu, e ca insusi Lenin a intrevazut aceasta organizare de tip monopolist a economiei. Organizare pe care o denumeste, socialism! Prin urmare, prin UE, socialismul in ultima lui forma a triumfat in Europa!

Asta este, ce sa facem? U.E. este imperiul celor puternici lumesc, adica a marilor afaceristi si finantisti. Nu mai exista stat in sensul clasic al cuvantului, ci doar o imensa societate comerciala. Trebuie sa infruntam realitatea: in Uniune nu-si mai au locul micii producatori si comercianti, ci doar gigantii economici. Cei care doresc sa duca un mod de viata traditional sunt ingraditi de U.E. Sloganul acesteia este consum, deci exist. Cine nu consuma este luat in vizor ca fiind dusman al Europei. Putin conteaza ca multi cetateni europeni (16% conform unui sondaj) traiesc sub limita saraciei (mai exact, au venituri mai mici ca 60% din cel minim pe economie din tarile de provenienta). Posibil ca procentul sa fie si mai ridicat.

Imi pun totusi o intrebare: de cand romanii au devenit atat de lasi incat nici macar nu mai protesteaza impotriva acestei tiranii? De cand acestia s-au invatat sa inghita tot rahatul care li se da fara nici o impotrivire? Multi spun: sa ne adaptam noilor conditii. Daca stramosii nostri ar fi gandit asa, am fi disparut de mult ca natiune. Ganditi-va ca Unirea Principatelor Romane infaptuita de Cuza a fost considerata la vremea respectiva ca fiind radicala, erau destui politicieni romani care se-mpotriveau. Treziti-va, fratilor, veniti-va in fire! Oare veti rabda pana in sfarsit jugul si veti inghiti in tacere tot ce vi se azvarle? Sa ne amintim cuvintele poetului: „Cei ce poarta jugul, si-ar trai mai vor, merita sa-l poarte, spre rusinea lor!„.

Un articol pe aceasta tema gasiti si pe linkul: http://www.gandul.info/articol_35783/belirea_in_ue.html.

Leave a Comment