Polonia condamnata pentru „homofobie”

O REZOLUTIE RECENTA a Parlamentului european condamna Polonia drept “o tara a urii” pentru ca nu admite promovarea homosexualitatii in scoli. In timpul unei sesiuni jenante desfasurata ieri in Parlamentul European, parlamentarii din Franta, Olanda, Italia si din alte tari, au demonizat Polonia drept o tara “plina de ura” si “dezgustatoare” pentru ca a refuzat sa permita promovarea homosexualitatii in scoli.

Pe 26 aprilie s-a votat pentru o rezolutie a Parlamentului European prin Polonia era condamnata pentru “homofobie”. Rezolutia, adoptata cu 325 de voturi pentru, 124 contra si 150 de abtineri, cere trimiterea unei misiuni care sa verifice Polonia, in scopul “legalizarii homosexualitatii pe intreaga planeta” si pentru infiintarea unei Comisii care sa dea in judecata statele membre ale UE care nu-si indeplinesc obligatiile UE.

Problema care a declansat aceasta actiune a fost o lege propusa in Polonia prin care se interzice “propaganda homosexualitatii” in scoli. Cu catva timp in urma, in acest an ministrul Educatiei din Polonia, Roman Giertych a declarat: “Trebuie sa fie limitata propaganda homosexuala astfel incat copiii sa nu-si faca o parere gresita despre familie”.

Dezbaterile au fost deschise de parlamentara europeana din Franta-MEP Rour Martine care a caracterizat declaratiile facute in apararea familiei de catre parlamentarii polonezi drept “aiureli” si a spus ca parlamentarii polonezi “trebuie sa-si tina gura”, adaugand ca ei sunt “respingatori” si “plini de ura”. “Acestea nu sunt valorile europene”, a declarat dansa. Declaratiile franceze au fost sustinute de catre Sofia in’t Veld din Olanda care a acuzat si ea guvernul polonez de “propagare urii” si a cerut conducerii UE luarea de masuri imediate. Italianul Giusto Catania s-a alaturat atacului contra Poloniei, adaugand si un atac impotriva Bisericii care, a spus dansul, isi exprima in continuu ura contra homosexualilor.

Unii dintre membrii Parlamentului European din Polonia si Irlanda de Nord au parasit in semn de protest dezbaterea iar cei care au ramas au aparat cu fermitate pozitiile lor. Polonezul Konrad Szymanski a declarat ca dezbaterea a demonstrat ca “Parlamentul European poate fi deturnat de un grup de politicieni extremisti”.

Raspunsul cel mai solid a fost dat de catre polonezul Bogdan Pek. “Ceea ce s-a intamplat a fost o inscenare teatrala”, a spus dansul. “Este o incercare de a ataca un anume stat membru care nu este agreat de catre o banda de liberali si stangisti”. Pek a continuat: “Pentru numele lui Dumnezeu, in istoria recenta a tarilor voastre au fost persecutii – de exemplu persecutiile contra evreilor, s-au refugiat in Polonia.

Polonia este o tara toleranta, primitoare. Este absurd sa se sugereze ca Polonia este o insula a intolerantei in Europa. Aceasta afirmatie este o insulta si o minciuna. O manipulare cinica avand ca scop inselarea publicului European. Protestez impotriva acestei forme de manipulare si de minciuna, “ a incheiat dansul.

In ciuda acestei aparari furtunoase, conducatorii corpului care guverneaza UE au indicat faptul ca nu va fi nici-o toleranta pentru ideile care prezinta homosexualitatea drept un act contra naturii. Comisarul European pentru oportunitati egale, Vladimir Spidla, a declarat urmatoarele despre legislatia poloneza care propune interzicerea propagandei homosexuale: “Aceasta lege, daca ar aparea, va fi in contradictie cu Conventia europeana a drepturilor omului si cu Carta UE a drepturilor fundamentale.

In rezolutia aprobata astazi, parlamentarii europeni solicita autoritatilor poloneze “sa se abtina de la a propune sau adopta legea descrisa de vice-presedinte si de ministrul Educatiei al Poloniei”. Parlamentarii au cerut sa se formeze o comisie de control care va merge in Polonia pentru a cerceta “homofobia” si au amenintat cu darea in judecata a Poloniei sau a oricarei alte tari membre care refuza sa se supuna conventiilor UE privind drepturile. Parlamentarii UE interpreteaza aceste conventii in sensul ca interzic unui guvern sa opreasca propaganda homosexuala in scoli.

Primul Ministru al Poloniei, Jaroslaw Kaczynski a declarat urmatoarele in Varsovia despre rezolutia Parlamentului European: “Nimeni nu limiteaza drepturile homosexualilor in Polonia. Cu toate acestea, legat de interzicerea propagandei homosexuale in scoli, eu sunt absolut de acord cu aceia care sprijina aceasta ideie – aceasta propaganda nu are ce cauta in scoli; in mod sigur nu este folositoare tinerilor.”

Leave a Comment