UE pregateste prohibitia alcoolului!

CA ORICE organism totalitar, Uniunea Europeana doreste sa reglementeze orice aspect al vietii sociale, impunand dictatura virtutii! Uniunea Europeană se pregateste sa demareze o campanie de diminuare a consumului de alcool, campanie asemănătoare celei anti-fumat. Dacă o propunere a Comisiei Europene va fi adoptată, accizele se vor mări, iar pe etichetele sticlelor ce conţin băuturi alcoolice vor apărea mesaje de avertizare asemănătoare cu cele de pe pachetele de ţigări. (de genul, consumul de alcool poate sa ucida etc.)

Fireste, Uniunea Europeana are destule “argumente”. E adevarat ca alcoolul consumat in exces poate dauna. Cei care se suie beti la volan, risca sa faca accidente. Consumul in cantitati mari si zilnic poate provoca boli grave, cum ar fi ciroza. Toate astea sunt adevarate. Dar de ce trebuie sa vina niste birocrati si sa ne spuna ce si cat avem voie sa bem?! Nu este asta problema fiecarui om?! Unde e responsabilitatea individuala?! Oare toti suntem niste copii tampiti si nu stim nici cum sa ne stergem la fund daca nu ne invata niste nenorociti de birocrati de la Bruxelles?

Este totusi interesant sa vedem care sunt argumentele pe care insista “Comisia Europeana”. Intr-un raport al acesteia, se spune ca “Anual ţările europene pierd 126 de milioane de euro din cauza consumului de alcool: cheltuieli de spitalizare şi tratament pentru victimelor alcoolului, dar mai ales a absenteism şi randament scăzut la locul de muncă în cazul persoanelor ce consuma în mod frecvent băuturi alcoolice. La locul de muncă, costurile indirecte ale consumului de alcool rezultă din scăderea productivităţii şi performaţelor, din utilizarea ineficientă a timpului de lucru, întârzieri şi absenteism, îndisciplină şi violenţă, efecte negative asupra imaginii companiei şi relaţiilor cu publicul”.

Asta o doare de fapt pe “cucoana” UE. Faptul ca supusii ei (”cetatenii europeni”) isi pierd randamentul la locul de munca, reducand profiturile corporatiilor care dirijeaza de fapt UE! Probabil din acelasi motiv (pentru a mari randamentul la munca, de data asta), UE promoveaza cafeaua si bauturile pe baza de cofeina (care creeaza dependenta si dauneaza sanatatii oamenilor mai mult decat alcoolul)!

La ce se va ajunge? Vor fi interzice carciumile, terasele, barurile, cluburie etc.?! Se vor face locuri speciale pentru bautori si pentru nebautori in restaurante?! Vor exista doar cateva magazine de unde poti cumpara bauturi alcoolice (si alea cu ratia)?! Sau, cum populatia musulmana tot e in crestere, UE va interzice orice bautura alcoolica?

Leave a Comment