STOP islamizarii Europei!

MARTI, in Bruxelles, a avut loc un mars impotriva islamizarii Europei, care a reunit peste 200 de participanti. Incidentele nu au lipsit, politia efectuand zeci de arestari deoarece actiunea nu a fost aprobata de primaria din capitala Belgiei. Data pentru demonstratie a fost aleasa special pentru a coincide cu cea de a VI-a comemorare a atentatelor din 11 septembrie din New York.

Freddy Thielemans, primarul din Bruxelles, nu a autorizat mitingul organizatiei “Stop Islamizarii Europei” (SIOE) din cauza ca actiunea ar fi reprezentat “o amenintare la ordinea publica”, sfidand in acest fel dreptul la libera asociere si la opinie. Edilul sef a mai precizat ca politia a efectuat 154 de “arestari administrative”.

Sunt socat. Am crezut ca traim intr-o tara democratica”, a declarat Anders Gravers, unul dintre membrii SIOE. Aceasta miscare cetateneasca este de fapt o alianta intre mai multe organizatii europene si isi are originile in Marea Britanie, Danemarca si Germania.

Politia a confirmat faptul ca printre cei retinuti se numara si patru membri ai Parlamentului european, printre acestia numarandu-se si Filip Dewinter, unul dintre liderii formatiunii nationaliste flamande Vlaams Belang. Aceste arestari sunt ilegale, fiindca europarlamentarii au imunitate. (Novopress.ro)

Autorităţile de la Roma au protestat pe lângă cele de la Bruxelles, după ce eurodeputatul italian, Mario Borghezio (membru al Ligii Nordului) a fost reţinut timp de câteva ore. Ministerul italian al Afacerilor Externe a cerut ambasadorului său din Belgia să prezinte cât mai repede cu putinţă o scrisoare de protest autorităţilor belgiene. MAE italian „deplânge violarea imunităţii parlamentare a lui Mario Borghezio şi îi va cere preşedinţiei Parlamentului European să ia măsurile necesare pentru a-şi proteja membrii”, reiese dintr-un comunicat al instituţiei, citat de agenţia franceză, AFP.

Puteti urmari un grupaj video cu interventia politiei apasand AICI.

Leave a Comment