Cine conduce Uniunea Europeana – Trecutul maoist al lui Barroso

UN MATERIAL VIDEO care dezvaluie simpatiile din tinerete ale actualului presedinte al Comisiei Europene a fost publicat pe site-ul europarlamentarului portughez Miguel Portas.

Imaginile disponibile pe internet il arata pe tanarul Jose Manuel Durao Barroso, in Portugalia anului 1976, in timpul unei plenare a Federatiei Studentilor Marxisti-Leninisti (organizatia de tineret a Miscarii de Reorganizare a Partidului Proletar, MRPP). El acuza sistemul de educatie din Portugalia ca fiind „burghez”, „anti-proletar” si „anti-popular”.

Barroso protesta in fapt fata de introducerea asa-numitului “serviciu civic al studentilor”, echivalentul a un an de „pregatire suplimentara” intre liceu si invatamantul superior. Masura fusese luata pentru ca in acei ani, imediat dupa rasturnarea regimului salazarist de dreapta prin „Revolutia garoafelor rosii”, universitatile portugheze nu puteau face fata numarului foarte mare de aplicanti.

Viitorul sef al Comisiei Europene era si partizanul introducerii in programa facultatii de Drept a disciplinei „marxism-leninism-maoism”.

Aceeasi inregistrare a fost publicata in repetate randuri si pe faimosul portal YouTube de unde, conform aceluiasi Miguel POrtas, a disparut „misterios” de fiecare data.

Iata si traducerea in romana efectuata dupa traducerea libera in engleza oferita de europarlamentarul european:

„Cred ca propunerea aprobata in aceasta plenara, privind aplicantii din primul an ai acestei univeristati si prezentata de comisia studentilor revolutionari, este o propunere foarte echitabila. Este o propunere care tinteste in directia corecta a bataliei, facuta in interiorul structurii revolutionare. Textul propunerii cere autoritatilor guvernamentale admiterea imediata a studentilor si solicita legalizarea acestor admiteri. Trebuie sa luam in considerare ca problema ‘serviciului civic al studentilor’ a fost deja discutata si anul trecut, in 1975. Ministerul Cercetarii si Educatiei, haideti sa ii spunem asa, sprijina ‘serviciul civic’ al studentilor. Acest act reprezinta dovada crizei sistemului educational burghez! Acest act este complet gresit, anti-proletar si anti-popular! Si ii arunca pe studenti impotriva muncitorilor si pe muncitori impotriva studentilor”.

Barroso, azi un politician de centru-dreapta, isi explica simpatiile maoiste din tinerete ca o reactie fireasca la regimul autorcratic din Portugalia acelor ani.

Leave a Comment