Europa catedralelor devine Europa moscheielor

„Europa catedralelor”, cum a numit-o unul din parintii Uniunii Europene Robert Schuman, ar putea deveni o Europa a moscheielor. Aceste temeri au aparut la institutiile media si activisti crestini dupa ce doua lacasuri crestine din Berlin au fost vandute comunitatilor musulmane si in prezent au devenit puternice centre islamice. „Dumnezeul crestinilor nu este si un Dumnezeu al musulmanilor”, protesteaza fete bisericesti. Tot mai multe biserici crestine sunt transformate in moscheie”, se revolta Bild.

Reprezentantul oficial al arhiepiscopului berlinului Stefan Forner nu exclude faptul ca alte cateva biserici catolice vor fi vandute musulmanilor. Organizatiile islamice, intre timp, si-au propus sa dubleze numarul moscheielor.

Vanzarea celor doua biserici a devenit un adevarat scandal. Aceste obiecte de cult se afla in cartierele Noikeuln si Tempelcof, unde majoritatea populatiei este musulmana, care in Germania reprezinta 3,4 milioane. Organul, amvonul si alte simboluri crestine vor fi demontate.

Comunitatile crestine in prezent se confrunta cu o puternica criza de bani si credinciosi. Din aceasta cauza vor fi inchise peste 10 mii de biserici. Intre timp numarul moscheielor musulmane continua sa creasca progresiv. In prezent pe teritoriul Germaniei exista 154 de moscheie cu cupola si minaret, explica Salim Abdala, presedintele Institului Central German al arhivelor islamice. „Am elaborat peste 184 de proiecte de constructie a noilor moschei”.

Deja a devenit o tendinta convertirea tinerilor germani la islam. In Berlin deja au trecut la islam peste 8500 de persoane. „In fiecare zi la noi vin in jur de 15 persoane”, afirma Mohammed Herzog membrul comunitatii musulmanilor „germanofoni” din raionul Schoneberg. Acesta s-a nascut intr-o familie de protestanti, a fost diacon si in 1979 a trecut la islam.

Printre preotii de mir creste ingrijorarea. Despre acest lucru scrie publicatia Tagesspiegel, de orientare liberala de stanga. „Sunt socat, pentru ca biserica a fost intotdeauna simbolul poporului german”, spune Bernd Schimanski, unul din conducatorii comunitatii luterane. „Noi, crestinii, credem in Sfanta Treime, acesta este un Dumnezeu, iar musulmanii cred cu totul in alt Dumnezeu”, spune Bernhard Motter din comunitatea Santa Klara. Dar nu toti au aceeasi opinie: „mai bine sa se vanda bisericile decat sa fie transformate in supermarkete sau banci, cum s-a mai intamplat”, spune parintele Michael Rannerborg, a carui biserica din Moabit este pustie de cativa ani, „nu are nimic impotriva „vanzarii bisericilor musulmanilor”.
Insa enoriasii acestuia sunt categoric impotriva unei astfel de idei.

(chisinau.novopress.info)

One Comment

 1. vergeanu.spinu says:

  De,ce sa-i faci…Asta e rezultatul Marii Schisme si a impartirii cresti-
  nismului in „n” secte,a luptei ptr.putere in sanul papalitatii.Ce sprijin
  moral da islamismul fata de crestinism?Se incearca sa se constate
  acest lucru?Cu ce e superior fondul spiritual al islamicilor fata de al
  crestinilor?Ce n-au reusit in Evul Mediu,islamicii reusesc in sec.al
  XXI-lea,AJUTATI FIIND DE CRESTINII CARE TREC LA RELIGIA LOR.
  Bravo lor! Daca a fi preot inseamna,cum spunea Ion Creanga: „nu-
  mai popa sa tot fii / si de la morti si de la vii” atunci sa nu ne miram
  ca s-a ajuns aici. Mai stii…vom avea si noi,UE-istii,detonatorii nos
  tri dupa cat am fost si suntem de belicosi.Dar din moment ce bi-
  sericile au fost transformate in supermarkete ori banci, se vede
  clar ca „ochiul dracului e mai tare decat cuvantul Domnului”, a-
  tunci sunt DE VINA cei care POARTA CUVANTUL DOMNULUI SI
  NU STIU SA-L TRANSMITI, SA-L FACA INTELES. Degeaba ne
  revoltm ptr. ca NOI NU AVEM CUVANTUL LUI D`ZEU IN NOI, si
  AM TANSFORMAT BANUL IN ZEU LA CARE NE INCHINAM din
  leagan pana la mormant. Atata vreme cat banul ne va fi SCOP
  SI CALAUZA si nu va fi – cum de altfel este, dar refuzam sa-l
  percepem – MIJLOC, vom bate pasul pe loc din acest punct de
  vedere.

Leave a Comment