Felicitari poporului elvetian!

CIRCA CINCI milioane de alegatori au fost asteptati ieri la urne in Elvetia, pentru a-si desemna reprezentantii celor doua Camere ale parlamentului confederal, intr-un scrutin care a incheiat o campanie electorala tensionata, in care extermistii de stanga au recurs la violente de strada pentru a critica „rasismul” celui mai mare partid al tarii – formatiunea de dreapta Uniunea Democratica de Centru (UDC).

Imensa victorie a dreptei nationale elvetiene: cu 29% din voturi si 62 de deputati (+7), UDC depaseste performanta partidului radical (28%), ce data din 1920. Practic, dreapta care lupta pentru o Elvetie europeana, crestina, a devenit singurul mare partid elvetian, opozitia socialista obtinand o contra-performanta cu doar 18% din voturi si 43 deputati. Partidul Radical (centrist) pierde deputati si are doar 31 de mandate, la fel ca si democrat-crestini (tot 31 mandate) dar care se intaresc. Ecologistii au ratat obiectivul pe care si-l propusesera de 10% si vor avea doar 20 deputati. Stanga social-democrata/ecologista va avea doar 63 de deputati, centristii 31 si dreapta nationalista/conservatoare 93 de mandate din totalul de 200.

UDC a facut campanie cu un afis celebru deja in Europa, pe care apar 3 oi albe ca dau afara din Elvetia o oaie neagra, lovind-o cu copitele. In ciuda dezlantuirii fanaticilor de stanga, care au incercat sa atace un congres al UDC unde se aflau 10.000 de oameni -172 de arestari, zeci de politisit raniti – si a campaniei organizatiilor „antirasiste”, elvetienii au preferat ca primul partid in Parlament sa fie UDC! Stanga social-democrata are „satisfactia” ca a ales ca deputat un imigrant negru din Angola. Ueli Maurer, presedintelee UDC, a declarat pentru Deutsche Welle că elveţienii nu au votat partidul său pentru că au ceva împotriva străinilor, ci pentru că „sunt împotriva UE, doresc taxe mai mici şi mai puţini infractori străini”.

Printre promisiunile cele mai importante ale UDC in campania electorala, se numara: combatarea criminalitatii (rata acesteia a crescut odata cu imigratia); expulzarea imigrantilor delicventi; restrictionarea dreptului de azil politic pentru cei din afara Europei; lupta contra birocratiei si functionarilor corupti; combaterea imigratiei clandestine; reducerea impozitelor; pastrarea independentei Elvetiei fata de UE! Dealtfel, UDC considera, pe buna dreptate, ca UE este un „organism supranational parazit, distrugator de identitate a popoarelor, dirijat de birocrati ce ignora vointa popoarelor din Europa„!

De asemenea, UDC se opune înnoirii acordului de liberă circulaţie a persoanelor între ţara lor şi UE şi nu doresc să cedeze la presiunile Bruxellesului de a relaxa regulile privind secretul bancar şi de a mări taxele pentru agenţii economici. Graţie taxelor mici din cele 26 de cantoane elveţiene, tot mai multe corporaţii multinaţionale îşi mută sediul social pe teritoriul elveţian, părăsind mai ales Franţa şi Germania. În cele două state UE, firmele plătesc o taxă pe profit între 33,3 şi 38,3 la sută, în vreme ce în Elveţia sunt impozitate cu între 13,1 şi 21 la sută.

2 Comments

  1. Lucian86 says:

    Ce destepti sunteti voi!!!!! Vorbiti de Elvetia ca si cum Romania ar fi o tara asemanatoare. Elvetia este o tara aparte, cu o cultura aparte si cu o istorie aparte. Elvetia reprezinta regula exceptiei. Toate celelalte tari in schimb au nevoie de un organism ca UE.
    Criticati Uniunea Europeana cand voi nici nu stiti sa va purtati singuri de grija HA HA HA
    Sa fie clar…..UE este un lux pentru Romania care sincer nu si-l merita. Ar trebui sa profitam de acest lucru, ca facem parte dintr-un organism atat de civil si coret ca UE.

  2. Da, chiar asa! Sa fim fericiti ca au venit austriecii si au cumparat Petrom, grecii Romtelecom, francezii Dacia, BRD-ul etc. etc. Sa fim fericiti ca ne dau un pumn de malai sa mai traim… Traiasca UE! CoreTitudine(sic!) mai mare, rar gasesti! Ce inseamna „atat de civil”, ma depaseste atat pe mine cat si gramatica limbii romane. Apropo de gramatica: ma dor putin creierii dupa ce am citit comentariul anterior. Rau a mai ajuns scoala romaneasca!

Leave a Comment