Le Pen se declară port-drapelul rezistenţei anti-UE

Preşedintele Frontului Naţional francez, Jean-Marie Le Pen, a declarat miercuri că în timpul campaniei pentru alegerile europene din 2009 va fi „port-drapelul rezistenţei franceze faţă de totalitarismul european”, transmite AFP.

„Astazi, 24 octombrie 2007, lansez campania pentru alegerile europene facindu-ma port-drapelul si purtatorul de cuvint al rezistentei franceze fata de totalitarismul in stadiu de larva al eurocratiei si habotnicilor sai”, a declarat domnia sa, intr-o conferinta de presa sustinuta la Strasbourg. “Voi fi crainicul unui ‘nu’ spus unei Europe confiscate de eurocrati si de micii judecatori de la Luxemburg”, a adaugat Le Pen.

“Voi fi aparatorul Frantei care spune ‘nu’ Turciei in Europa, care spune ‘nu’ unui superstat european (…), ‘nu’ unei Europe mondializate care-si deschide frontierele pentru populatii din Lumea a Treia, pentru produse ‘made in China’, pentru societati, pentru pradatori din toate punctele cardinale”, a mai spus presedintele Frontului National.

Le Pen a facut aceste declaratii a doua zi dupa lansarea unei petitii initiate de partidul sau prin care intentioneaza sa ceara presedintelui francez Nicolas Sarkozy organizarea unui referendum pe tema noului tratat european destinat inlocuirii Constitutiei europene.

“Numai un referendum poate anula ceea ce a decis un altul”, declarase marti Le Pen intr-o interventie in sedinta plenara a Parlamentului European, referindu-se la respingerea Constitutiei europene de catre Franta, prin referendum, in 2005. “El tine de viitorul natiunilor noastre, de suveranitatea lor, de independenta lor, de identitatea si libertatatea lor”, argumentase Le Pen. “Complicii unei asemenea negari a democratiei ar purta o grea responsabilitate in fata istoriei”, a avertizat Le Pen.

Textul integral al cuvantarii lui Jean Marie Le Pen.

La doi ani si jumatate dupa respingerea Constitutiei europene de catre popoarele francez si olandez, Consiliul European a adoptat la 19 octombrie, la Lisabona, „Tratatul simplificat si moficat” al UE, un nume prost ales, fiindca acest tratat este de fapt mai complex si nu modifica Constitutia respinsa. Pe scurt, ei vor sa ne convinga ca acest text nu are nimic de-a face cu textul Constitutiei pentru a evita referendumurile nationale ale popoarelor europene.

Aceste lucruri din tratat sunt prea serioase, veti spune, pentru a fi lasate la judecata oamenilor de rand. Ei bine, eu cred exact contrariul! In masura in care acest text este doar o copie a Constitutiei Europene (singurele modificari fiind doar de vocabular, nu de continut), trebuie ca fiecare tara membra a UE sa organizeze un referendum pentru ratificare, incepand cu Franta si Olanda. Doar un referendum nou poate anula rezultatul unui referendum anterior.

Astazi am lansat, fara ganduri de partizanat politic, o petiei in propria mea tara pentru ca Presedintele Republicii franceze, initiatorul acestui asa-zis „minitratat” european, sa revina asupra pozitiei sale si sa propuna un referendum. Fiindca acest tratat european va duce la disparitia natiunilor europene, a suveranitatii, independetei, identitatii si libertatilor lor.

Nu ne putem increde, de exemplu, ca un „inalt reprezentant” al UE ne va reprezenta interesele natioanale in fata strainatatii, ca sa nu mai vorbim de faptul ca ne vom pierde locul din Consiliul de securitate al Natiunilor Unite in numele „personalitatii juridice” a UE. De asemenea, sistemul nostru juridic si legislativ va fi subordonat judecatorilor de la Luxembourg.

Complicii unei asemenea negari a democratiei vor purta o grea responsabilitate in fata istoriei.

Textul in franceza il puteti citi pe site-ul Frontului National.

Leave a Comment