A TRECUT un an de cand Romania s-a integrat in UE. E mai bine, e mai rau?! La aceasta intrebare ar putea da răspuns guvernantii, căci muritorul de rînd din Romania inca nu are habar ce este si ce îi aduce această UE. Singura perceptie la vedere ar fi „Bradul Mileniului”, un kitsch costisitor care „impodobeste” un oras surpraaglomerat, monument hidos descris cat se poate de bine de distihul: „O, brad de fier! O, kitsch nebun!/ L-ai curentat pe Mos Crăciun!”
Exista o zicala străveche: ,,Să nu dea Dumnezeu românului cît poate să ducă!”. Iar romaniil se abrutizează din ce în ce mai mult. Batranii se calcă în picioare între ei, la cozi pentru medicamente sau pentru bilete de tratament. In acelasi timp, tinerii pleaca din tara pentru a-si cauta un trai mai bun sau, pur si simplu, pentru a supravietui. Aceste fenomene conjugate – deznationalizarea si depopularea României – sînt cu mult mai periculoase decît toate ocupatiile străine la un loc. Se va vedea, în scurt timp, ce efecte cumplite va avea această migratie voluntară, care generează un vid demografic fără precedent. Vid care va fi umplut, se pare, de un val de imigranti asiatici.
„Tratatul de reforma” al UE pe care l-au semnat, la Lisabona, Băsescu, Tăriceanu si Cioroianu nu e altceva decît bomboana de pe coliva: o Europă care ne-a confiscat toată economia (petrolul, gazele, electricitatea, cimentul, aluminiul, apa potabilă, industria de apărare, industria mobilei, industria usoară, industria de medicamente, băncile), dar încă nu ne-a dat nici un ban, pretextînd că n-ar fi fost făcute programe de accesare a fondurilor, ne tratează ca pe niste slugi. În realitate, acele programe au fost făcute, dar nu erau suficient de bine ,,aranjate” ca banii să se întoarcă, în bună măsură, tot la unii lideri, sau concerne din Europa.
Am avut si alegerile „europarlamentare”. O participare redusa a populatiei pe de-o parte, si pe de alta parte grave acuzatii de frauda. Firma Netconsulting, care a asigurat soft-ul pentru numararea voturilor la europarlamentare, a fost acuzata chiar de catre actualul presedinte al statului de fraudarea alegerilor din 2004. Dosarul insa a fost ingropat.
PRM considera ca alegerile au fost fraudate. Acuze au fost lansate si de catre PSD si de PC sau in diverse publicatii.
A mai fost si faimosul caz Mailat, care a declansat o adevarata isterie antiromaneasca in Italia. Isterie amplificata de confunzia intre infractori, tigani (romi) si romani, care pentru multi italieni reprezinta acelasi lucru. Despre acest subiect s-a scris mult si nu vreau sa mai insist. Ce e clar, e faptul ca, in ciuda „dragostei” pe care o au „ieuropenii” pentru romani, concetateni ai maretei Uniuni, nimic nu ii impiedica sa ne dea un sut in fund fara menajamente atunci cand ii calcam pe coada. Pana la urma, s-ar parea ca am intrat in UE pentru a avea de unde iesi! Si zau, n-ar fi bai!
Pentru tot mai multi romani se adeveresc cuvintele curajoasei trupe Brigada de asalt: „Ole, Ole, Ole, Ati vrut UE, Ole, Ole, Ole, Si-ati luat m…„
Nu ati scris nimic concret in acest articol.
Ca de obicei euroscepticismul se dovedeste a fi doar o suparare de descarcat in trei – patru paragrafe si nu o abordare lucida si de o complexitate potrivita unui proces atat de vast cum este integrarea europeana.
Domnule Dragos Stoica, va sfatuim sa cititi si alte articole de pe acest site in care veti gasi multe alte argumente impotriva acestei „constructii” numita UE. PS: Un rahat „vast si complex”, tot rahat este!