UE ii invata pe sarbi cu cine sa voteze.

CU NUMAI cateva zile de turului decisiv din cadrul scrutinului prezidenţial de la Belgrad, Uniunea Europeană face presiuni asupra Serbiei, condiţionând semnarea unui acord interimar şi, astfel, deschiderea perspectivelor de a adera la blocul comunitar, de succesul candidatului prooccidental, actualul preşedinte Boris Tadic.

Comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, a afirmat ca UE doreste „sensibilizarea” electoratului sarb, in speranta că va vota, duminică, pentru actualul presedinte Boris Tadic, si nu pentru candidatul opozitiei nationaliste, Tomislav Nikolic, considerat rusofil. „Sensibilizarea alegătorilor” poate fi remarcată şi din faptul că documentul prezentat de comisarul UE stabileşte „un cadru pentru a progresa în privinţa dialogului politic, al liberului schimb, al liberalizării vizelor şi cooperării în educaţie”. Tinerii sunt primii vizati cu aceste promisiuni.

In cadrul vizitei de stat a preşedintele României, Traian Băsescu, acesta a sugerat, la rândul său, că drumul Serbiei pentru rezolvarea problemelor naţionale este către Uniunea Europeană, informează Rompres. După întâlnirea cu omologul său sârb, şeful de stat a subliniat că nicio ţară nu-şi poate apăra interesele europene fiind în afara Uniunii şi a ţinut să enumere „beneficiile” pe care le-a avut România în urma aderării la UE. (nota mea: Pacat ca aceste „beneficii” nu le-au simtit si oamenii simpli, ci doar politicienii si bogatasii!)

România va beneficia de asistenţă nerambursabilă în următorii şase ani de 32 de miliarde de euro, bani destinaţi infrastructurii, sistemului de educaţie, protejării mediului. Intrarea în UE a făcut ca investiţiile străine să fie o realitate puternică a dezvoltării economice a României. Dincolo de asta, faptul că România este membră a UE i-a făcut pe români să se simtă în Europa ca la ei acasă”, a evidenţiat Traian Băsescu, intr-un binecunoscut puseu demagogic. In realitate, dupa cum am vazut, Romania NU A PRIMIT in 2007 nici un euro din fondurile UE, si sunt mici sanse ca va primi multi bani in viitor.

As putea comenta mult si bine despre acest gen de politica a UE. Amestecul grosolan in treburile interne ale Serbiei nu ne mai mira dupa ce, cu nici 10 ani in urma, cele mai multe tari europene au sprijinit deschis (inclusiv cu trupe) agresiunea militara NATO impotriva Serbiei. Ar trebui ca oamenii sa inteleaga ce inseamna de fapt „democratia europeana” sustinuta de UE. Intr-o faza ea poate fi rezumata astfel: Votati cu cine va spunem noi sau va ia mama dracului!

One Comment

  1. Dan says:

    Mda… Se pare ca pro-occidentalul Boris Tadic a castigat alegerile din pacate.
    Ma dezgusta faptul ca oamenii de astazi nu mai au pic de demnitate, tot ce fac este pentru bani si „ca s’o duca bine”. Deja sunt scarbit de U.E. si de a mea pro-europeana familie incat efectiv nu mai vad un sens al existentei altul decat a spera intr-un razboi iminent care sa schimbe actuala situatie…
    Serbia reprezenta unul din putinele bastioane ale rezistentei impotriva Occidentului de astazi, acum si aceasta oaza de speranta s’a dus naibii – fie-mi scuzata expresia.

Leave a Comment