Un eurodeputat a comparat PE cu Reichstagul nazist!

EUROPARLAMENTARUL britanic Daniel Hannan a comparat modul de acţiona al preşedintelui Parlamentului European, germanul Hans-Gert Poettering, cu cel al naziştilor în anul 1930, informează „Euractiv.com” şi „BBC News”. Afirmaţiile popularului european au venit drept replică la faptul că Poettering (care face parte, de altfel, din acelaşi grup politic) a refuzat să întârzie lucrările Parlamentului pentru ca Hannan să facă campanie în favoarea organizării unui referendum în Marea Britanie privind ratificarea Tratatului de la Lisabona.

În mod normal, conservatorul britanic, conform procedurii interne a PE, are dreptul să recurgă la aceste gesturi (i.e. desfasurarea unei campanii pentru referendum), dar seful Parlamentului European a respins însă acţiunea sa. Drept urmare, Hannan i-a spus lui Poettering că „doar afecţiunea personală ce i-o poartă îl împiedică să compare modul de a acţiona al preşedintelui PE cu Actul de Împuternicire din 1933, ce i-a conferit lui Adolf Hitler puteri speciale”. Aceasta afirmatie, prea adevarata din pacate, a starnit totusi reactii vehemente (vociferari, huiduieli) impotriva lui Daniel Hannan, care nu e la prima „abatere” de acest fel.

As vrea doar un scurt comentariu sa fac. Daniel Hannan are dreptate. Parlamentul European nu se deosebeste cu nimic de Reichstagul lui Adolf Hitler, de sovietul suprem al URSS-ului sau de Marea Adunare Nationala a Romaniei. Ca si in aceste cazuri istorice, este vorba doar de o institutie de fatada care sa dea iluzia unei vieti democratice. Insa limitele „democratiei” se vad foarte clar atunci cand un europarlamentar incearca sa aiba o atitudine impotriva „main-streamului”. Fara nici o ezitare, i se inchide gura!

One Comment

  1. Dan says:

    Total de-acord cu cele scrise in articol.
    U.E. este dictatoriala si singurul motiv pentru care aceasta nu se observa e ca doar oamenii simplii si adanc infipti in traditia neamului de care apartin au de suferit de pe urma Uniunii, ca restul au o mentalitate la fel de nihilista ca aceasta…
    E normal cat timp esti pro-avort, pro-globalizare, pro-legiferare a comportamentelor sexuale anormale, ca sa zic in mare, pro-european, sa zici la adapostul curvei Europa ca „fiecare este liber” si „traim in demo(no)cratie”, dar ia incearca sa mai zici asta dupa ce incerci – macar asa de sarada – sa adopti o viziune diferita de cea oficiala.
    Vocea celor care nu sunt multumiti de tirania U.E. este astupata de massmedia intrucat ei nu au nici o putere reala de luare a deciziilor la nivelul conducerii lumii.

Leave a Comment