„Marea Adunare Nationala” a Romaniei a ratificat Constitutia UE!

FARA PREA multa atentie din partea mass media, Parlamentul Romaniei a ratificat luni „Tratatul de la Lisabona”, numele codificat al Constitutiei UE, cu un vot care ne aminteste de Marea Adunare Nationala: 387 pentru, 1 abtinere si 1 impotriva. (Deputatul PIN Lavinia Şandru a votat împotriva ratificării Tratatului, în timp ce deputatul PC Dragoş Dimitriu s-a abţinut; indiferent de motivele celor doi parlamentari, gestul lor va ramane in istorie!) Evenimentul a coincis cu vizita in Romania presedintelui francez, Nicolas Sarkozy. Preşedintele Traian Băsescu a semnat azi, decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona. Desi au fost doar formalitati, totusi ar fi meritat mult mai multa atentie.

Am votat impotriva Tratatului pentru ca Romania nu a avut nici o contributie la acest document. In momentul de fata aratam ca la nivelul UE noi nu contam. Am acceptat tot ceea ce ne-au propus europenii”, si-a motivat doamna Sandru votul. De asemenea, domnul Dragoş Dimitriu a declarat dupa vot: „M-am abţinut să votez pentru că eu sînt eurosceptic declarat! Eu consider că avem de a face cu două Europe: una culturală şi istorică, pe care o agreăm, pentru că şi noi am creat-o, şi alta rapace, în domeniul economic şi social. Ajutoarele financiare ale Europei sînt suficient de perfide ca să nu poată fi folosite decît într-o proporţie infimă, şi asta pentru a cumpăra numai produse din Europa de Vest. Luni, în plenul Camerelor reunite, am avut senzaţia că mă aflu la Marea Adunare Naţională, şi nu în Parlamentul României. Atunci se vota la unison ce voia Ceauşescu, acum s-a votat la unison ce a vrut preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy…

Din pacate, romanii sunt prea putin constienti – mai pe sleau, habar n-au – de ceea ce reprezinta aceasta Uniune Europeana! Nu imi fac deloc iluzii cu privire la „democratia” din tara noastra. Iesiti de nici 20 de ani de sub regimul totalitar comunist, facem pasi tot mai mari spre un nou regim totalitar (ceva mai „soft”). Modul in care politicienii si mass media manipuleaza oamenii, e de-a dreptul infiorator: sunt discutate si rasdiscutate tot felul de scandaluri penibile (dintre cele mai recente: „cazul Orban”, „CNSAS”, „caltabosii lui Remes” etc.), in timp ce problemele cu adevarat importante (cum sunt cele legate de anexarea noastra la UE) sunt puse voit intr-un con de umbra.

Bineinteles, dreptul romanilor de a se exprima prin referendum fata de intrarea in UE, iar acum fata de adoptarea Constitutie UE, care le va schimba viata pentru urmatoarele generatii, le-a fost negat complet de catre politicieni. UE le-a fost „vanduta” romanilor prin promisiuni desantate (dupa integrare vor curge miliarde de euro si vom trai cu totii in belsug), prin invocarea destinului escatologic (integrarea e inevitabila ca a doua venire a lui Iisus pe Pamant) dar mai ales prin ceea ce americanul numeste „cover-up” (operatiune de acoperire): adica, la urma urmei, stati linistiti frati romani, UE nu conteaza prea mult! Din pacate, conteaza! Si multi se vor zgaria pe ochi! Dar nu degeaba avem zicala: Da-i Doamne romanului mintea cea de pe urma!

2 Comments

 1. Dan says:

  Tipic romanesc, sau as putea spune, europenesc? Desi cred ca romanii ar fi votat in majoritate pentru aceasta aberatie de Uniune si mai nou pentru tratatul acesteia daca ar fi fost un referendum.
  Deh, romanii de astazi sunt demni de tot dispretul, sunt „cetateni ai societatii de consum”, deci normal sa li se falfaie de anularea demnitatii umane si de traiul in genunchi presupus de aceasta spurcata si obscura organizatie numita generic U.E.
  Deh, Occident ati vrut, acum acceptati sa fiti tratati ca niste sclavi, ca niste curve ce ati devenit prin alegerea facuta! Nu cred ca are rost sa spun ca – cel putin dupa umila-mi parere – un referendum n-ar fi schimbat cu nimic situatia ca majoritatea s-ar fi pronuntat pro-unionisti.
  Totusi, respect romanilor romani cu adevarat care nu accepta gunoaiele Uniunii si care nu se pleaca acesteia.

 2. nicu constantin says:

  Stati linistiti .Tot asa si Ceausescu a fost reales si dupa o luna a picat in cap.Tot asa se va intimpla si cu Tratatul Fascist de la Lisabona.Astia actioneaza contra naturii , dar natura se v-a dovedii mai puternica.

Leave a Comment