Stiri pe scurt.

UE isi face propaganda pe calea undelor.

Comisia europeană a prezentat un proiect de program radio zilnic, consacrat preamaririi Uniunii Europene şi care va fi difuzat simultan, începând din luna aprilie, de 16 posturi de radio din 13 state membre, relatează AFP.Proiectul a beneficiat de o finanţare pentru un contract de prestări servicii în valoare de 5,8 milioane de euro, licitaţia fiind câştigată de un consorţiu condus de posturile Deutsche Welle şi Radio France International.

Comisia Europeană va continua să ofere acest sprijin financiar consorţiului respectiv timp de cinci ani din momentul lansării. Programul, cu o durată între 30 şi 60 de minute, va conţine jurnale informative, interviuri, dezbateri şi evenimente în direct. Pentru început, emisiunile vor fi difuzate în nouă limbi (germană, engleză, bulgară, franceză, spaniolă, greacă, ungară, poloneză, portugheză). Reţeaua este deschisă oricărui tip de radio: naţional, regional, local, public sau privat.

UE ne obliga sa mancam „sanatos”.

Agenţia Europeană de Securitate Alimentară (AESA) va dezvolta o bază de date ce va ajuta la identificarea printr-o etichetă a alimentelor considerate „sănătoase”, informează Rompres. Comisia Europeană şi-a propus să stabilească până în ianuarie 2009 profilul şi caracteristicile pe care trebuie să le aibă alimentele sau anumite categorii de produse pentru a putea adăuga mesaje privind avantajele lor pentru sănătate. „Profilul nutriţional” se va fixa avându-se în vedere cantităţile de substanţe nutritive, grăsimi, acizi graşi saturaţi, sare sau sodiu. Hm, parca am auzi din nou, reclama obsedanta: „pentru sanatatea dumneavoastra, evitati excesul de sare, zahar si grasimi”!

Bineinteles, prin aceasta noua masura de ordin birocratic, se are in vedere scoaterea de pe piata a micilor producatori alimentari, care nu dispun de mijloacele materiale de a se conforma cerintelor UE. De asemenea, in cel mai pur stil totalitar, statul intervine tot mai mult in viata privata a oamenilor, considerati prea retardati pentru a-si putea purta singuri de grija! Despre ipocrita grija a UE fata de sanatatea noastra, cititi aici.

Leave a Comment