Din nou despre fata ascunsa a UE.

Sursa: http://nicador.blogspot.com/2008/02/din-nou-fatza-ascunsa-mue.html


Adoptarea Constitutiei inseamna trecerea Rubiconului, dupa aceasta nu vor mai exista state suverane in Europa cu guverne si parlamente care sa reprezinte interesele legitime ale cetatenilor lor, ci doar un singur stat va mai exista – UE. Totul va fi decis de un „guvern federal” in Bruxelles, asupra caruia, de exemplu, cetatenii cehi vor avea o influenta aproape nula… De aceea, suntem impotriva unui superstat European” – Vaclav Klaus, presedintele Cehiei

Cateodata, compar Uniunea Europeana cu organizarea unui imperiu. Avem dimensiunea unui imperiu… Cred ca Uniunea Europeana este o construtie mareata si ar trebui sa fim mandri de ea. Cel putin, noi cei din Comisie suntem.
– Jose Manuel Barosso, presedintele Comisiei Europene.

Un articol interesant care trateaza acest subiect (UE este un imperiu):
http://archbishop-cranmer.blogspot.com

Federalismul este un far calauzitor, nu un cuvant pornografic, il puteti pronunta cu voce tare ! […] Ne-am concentrat prea mult asupra unei tari care a spus nu nu nu !”
– Jacques Delors, presedintele Comisiei Europene, discurs la Maastricht, 1991

Europa a iesit din criza sa institutionala si este gata de confruntarea cu provocarile viitorului.”
– Jose Socrates, presedintele Consiliului UE

E evident că stocarea datelor ridică întrebări privind viata privata şi are costuri, dar e un instrument crucial în lupta împotriva terorismului.” (se referea la inregistrarea tuturor convorbirilor telefonice, sms-urilor, e-mail-urilor si a altor schimburi de date prin Internet, in detaliu intr-un articol precedent)
– Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei UE

Toti cei care se opun UE sunt niste teroristi […] terorism psihologic prin faptul ca arata ca UE tinde sa devina un superstat.”
– Giorgio Napolitano, presedintele Italiei, citat la Siena, 18 iunie 2007

Cred ca oamenii pot identifica foarte clar lucrurile care genereaza un super-stat european pe care nu-l dorim…si lucrurile necesare pentru a face Europa sa functioneze mai eficient.”
– Tony Blair, viitorul presedinte al UE

UE este un organism artificial si un suprastat care actioneaza dezorganizat.
– Lech Kaczynski, presedinte conservator eurosceptic polonez, citat AFP, noiembrie 2007

Ceea ce urmarim acum este un nou gen de guvernare globala. […] Modelul de integrare europeana, actionand cu succes pe scara continentala, este o cariera din care pot si trebuie sa fie extrase idei pentru guvernarea globala.” – Romano Prodi, citat din ziarul „The Independent”

Sa fie clar, cele unsprezece tari care au aderat la euro au renuntat deja la o parte din suveranitatea lor. Au transferat`o catre UE. Adoptarea euroului a fost un pas spre un obiectiv cert. […] Actuala generatie ar trebui sa puna ultima caramida la edificul Europei. Aceasta este sarcina noastra si e cazul sa ne apucam de treaba.” – Joschka Fischer, 6 iulie 2000, Strasbourg


Dreptul national al tarilor membre este inlocuit cu dreptul comunitar al Uniunii. Deja dispozitiile comunitare au putere de executie in detrimentul chiar al Constitutiilor nationale, cetatenii fiecarui stat membru fiind obligati sa se supuna. Toate acestea arata cat se poate de limpede evolutia urmatoare a atat de mult doritei uniri cu „Europa”.

Toate tind deci catre o centralizare si o conducere ce nu poate tine cont de particularitatile fiecarei natiuni. De altfel, prin eliminarea granitelor interne, aceste natiuni se vor amesteca, diferentele dintre ele se vor sterge incetul cu incetul, eliminandu`se astfel cultura, istoria si limba proprie fiecarui neam.In plus, moneda va fi unica (euro), armata va fi o armata comuna europeana iar politia se va transforma in mult discutatul Europol. Constitutiile nationale, incet`incet isi pierd valabilitatea. Imnul de stat si drapelul fiecarei tari vor ramane doar o amintire istorica. Si aceasta intr`un moment in care mUE inca nu are o Constitutie proprie!

Guvernul Romaniei cauta sa ne convinga ca anexarea de catre UE si de catre celelalte structuri globale ne va aduce nu numai siguranta atat de mult visata, dar si o prosperitate nemaiintalnita. Intr-adevar, ne va aduce siguranta pe care o are sclavul fata de stapan si prosperitatea pe care acest stapan doreste sa i-o acorde.De la începutul anilor `90 informatia a disparut in mod progresiv din media destinata marelui public. Ca si alegerile, jurnalele televizate continua sa existe, dar ele au fost golite de continut. Un jurnal televizat contine maxim 2-3 minute de informatie reala. Restul este constituit din subiecte „de revista”, din reportaje anecdotice, din fapte diverse, din mici barfe şi realityshow-uri.

Concluzie: Daca tratatul dictatorial de la Lisabona va fi aprobat prin vot de catre Irlanda, vom pierde dreptul de a ne retrage din UE si vom inceta de a mai fi o natiune!

Un site care critica in mod ironic, Uniunea Europeana: http://eusuperstate.com/

Sa-l ascultam pe Barroso spunand cu gura lui ca UE este un imperiu!

One Comment

  1. Dita says:

    Emil Cioran : „Uniunea Europeana -un nou imperiu pe ruinele fostului Imperiu Roman .Nu se va infaptuii cu voia ci cu forta si cu spada , prin sudura si osificare.Odata invinse- popoarele- sub ochiul sarcastic al noului tiran , robia si umilinta le vor fi stralucite .”
    Nimic nu-i nou sub soare – o spune ratiunea , logica elementara si chiar bunul simt.
    A fost demonizata Uniunea Sovietica ale carei principii au fost si sunt valori fundamentale si s- a instaurat un nou imperiu-crestin – cu principii noi iscate din mucegaiuri si noroi , un urmas al Imperiului Roman faurit -sub semnul crucii- de Constantin Cel Mare ajutat de cel ce astazi se pretinde mantuitor.

Leave a Comment