Romania se indreapta spre dezastru

Sursa: www.umbraonline.ro

ANGAJATUL ROMAN se poate lauda ca este printre cei mai mari cotizanti la UE. Nu de alta, dar Guvernul Tariceanu nu a fost in stare sa acceseze nici un euro din fondurile structurale. Asta desi in 2007, noi, romanii, am cotizat cu peste 1,1 miliarde de euro la bugetul Uniunii. Ba mai mult, pentru 2008 mai dam inca 1,2 miliarde euro. Asa se face ca in doi ani vom da la Uniunea Europeana 2,3 miliarde euro, adica 550 de euro pe cap de salariat. Si n-am primit in schimb nici un ban!

Desi Romania nu a atras bani de la UE, se poate lauda ca odata cu intrarea in aceasta „alianta politico-economica”, a atras toate relele de acolo. Asa se face ca, la mijlocul lunii ianuarie, euro a ajuns la maximul ultimilor trei ani fata de leu. Deprecierea leului in raport cu euro majoreaza preturile la paine, lapte, carne si ulei. Principala cauza a scumpirii alimentelor este deprecierea leului din ultima perioada, se arata intr-un comunicat al Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA). Potrivit FSIA, importatorii profita de deprecierea monedei nationale si aplica majorari la preturile calculate in euro.

De asemenea, produsele alimentare din import au devenit mai scumpe, incepand din luna februarie. Comerciantii, mari sau mici, preiau produsele deja scumpite si aplica si ei, la randul lor, diferite adaosuri, mascate sau la vedere. Cel mai afectat domeniu de integrarea in UE pare sa fie agricultura. Atat zootehnia, cat si productia de cereale par sa fie in colaps. In plus, subventia agricola de 440 de milioane de euro, pe care Romania urma sa o primeasca de la Comisia Europeana, nu va mai veni.

Crescatorii de porci nu vor mai putea exporta nici macar un kilogram de carne sau mezeluri din porc pana pe 31 decembrie 2009, a decis Comisia Europeana. Motivul este pesta porcina, autoritatile veterinare neavand controlul asupra acestei boli nici macar la opt luni dupa aderarea la UE. Romania va pierde insa peste 400 milioane de euro in cei doi ani in care are interdictie la export. Pierderea este grea si din urma, livrarile de carne si produse din carne de porc ale firmelor romanesti în statele membre ale UE fiind interzise din 2003. De castigat, castiga numai marii exportatori din Uniune. Aceasta bariera este pusa doar pentru ca state precum Germania, Danemarca si Olanda sa poata domina piata, fara a mai avea un competitor de talia Romaniei, ne-a declarat Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Crescatorilor de Porci.

Fireste, ar fi gresit sa acuzam UE de toate relele din tara asta. Principalii responsabili sunt politicienii perindati la guvernare in ultimii 18 ani, care nu au facut altceva decat sa-si urmareasca propriile interese, in total dispret fata de cetatenii Romaniei. Iar rezultatele pot fi catastrofale, daca ne gandim numai la valoarea colosala a datoriei externe a Romaniei, care in luna septembrie a anului 2007 a ajuns la 53,2 miliarde de euro, in crestere cu 29,3 la suta fata de nivelul inregistrat la inceputul anului. Cum in Romania exista 4 milioane de salariati, rezulta ca fiecare are de platit suma de 13.300 de euro! Situatia ar fi fost si mai dezastruoasa fara aportul celor doua milioane de romani care muncesc in strainatate. In fiecare an, acestia trimit la familiile din Romania circa patru miliarde de euro, bani fara de care tara noastra ar fi fost in colaps economic.

2 Comments

 1. Cotrău Alexandru-Ovidiu says:

  Telef.Meu dacă vă interesează:0748316472 Pot să vă spun că simnt pe propia-mi piele dezastru ce s-a abătut asupra României
  de când am fost integraţi cu de-a sila în această marie familie al U.E.
  Eu am muncit în mai multe domenii de activitate
  în Intreprinderi de atat ca şi Electrician 13.ani de zile,Agent de pază
  (Portar) la Primăria din loc Oradea cu cumul de funcţii:Pe lângă sarcina de bază adică,paza instituţiei er-am şi pompier şi ofiţer de servici pe Primărie.unde actuala orânduire Naţiona-
  list -Liberară de când au câştigat alegerile Locale au disponibilizat
  peste 250.de persoane.Eu am muncit din 1999-2010,sunt şi Licenţiat în Drept Iulie 2007,Universitatea din Oradea ;i am un Masterat în Drept-Public tot la Universit din Oradea,şi din 23.03.2010 caut de muncă am cheluit peste 5.000.000. lei vechi pe anunţuri la presă că caut loc de mun că ,pe telefoane,copii xerox după actele mele ,interneturi,şi nu doar pe domeniu ljuridic ,ce şi ca Agent de pază (Pt.că eu am şi Atestat) ,Electrician,Magaziner,Gestionar,Operator -Facturare,Întreţinere dpozit.Din 68.de angajtori contactaţi personal de cătrew mine ,nu a ieşit nimic doar cu banii cheltuiăi m-am ales şomajul acesta nenorocit putere politică centrală l-a mai tăiat şi pe acesta cu 15.%.Acesta-i Raiul ce ni s-a promis de către toate conducerile succesive care s-au perindat pe la puterere din 1989
  încoace.Şi de ce-i Comisia Europeană;parlamentul European??
  Dacă aceasta-i oferta lor le soun un NU!!!!Răspicat prefer o Huntă -Militară de sorgintă Naţionalist -Comunistă decăt oferta şi situaţia în care ne-au adus actualele Puteri politice din România cu concursul U.E.!!AMajuns să regretăm Dictatura proletaritului din anii 1945-1989.Şi să încercăm prin toate mijloacele să convertim cât mai multă populaţie la ideologia de extremă-stânga.!

 2. COCO says:

  AI PERFECTA DREPATE ODATA CU INTRAREA IN MAREA PACALEALA ROMANIA A AVUT DOAR DE PIERDUT ACUM NU MAI PRODUCE DECIT TAXE SI IMPOZITE SI DESTUI EMIGRANTI CIT SA AJUNGA PT. TOT GLOBUL ASA ESTE RO SE INDREAPTA RAPID SPRE DEZASTRU CLASA POLITICA CORUPTA ASA CUM E SE TRAGE DIN PCR SI ESTE INPARTITA IN PARTIDE CU DIFERITE CULORI POLITICE DOAR CULORILE SUNT DE ELE SI NU POT FACE NIMIC PENTRU ROMANIA IAR CAUZA LOR ESTE INBOGATIREA ACUM TRAIM O EPOCA A BURGHEZIEI PROLETARE SI VREMURI CARE NE ADUC DOAR GREUTATI MARI SI UN SFIRSIT LENT

Leave a Comment