Un europarlamentar danez demasca Tratatul de la Lisabona!

VA PREZENTAM un fragment dintr-o expunere a europarlamentarului danez, Jens-Peter Bonde, tinuta in cadrul unei conferinte eurosceptice din Irlanda. Discursul este prezentat in cadrul documentarului “End of nations“.

“In Tratatul de la Lisabona sunt cu 8500 cuvinte mai multe decat in textul initial al Constitutiei UE! Dar, cum dorinta lui Sarkozy a fost de a face un “mini-tratat”, Consiliul European a fost instruit sa schimbe fontul pentru a avea mai putine spatii intre linii, astfel ca Tratatul de la Lisabona are cu 62 de pagini mai putine decat avea textul Constitutie UE! In acest fel, UE si-a facut un “mini-tratat”! A existat o intelegere politica in Consiliul European pentru ca acest text sa nu fie supus nici unui referendum, in nici o tara din UE. Totusi, in Irlanda acest lucru nu a fost posibil, datorita independentei Curtii de Justitie din aceasta tara. Felicitari!

Este bine sa stiti ca ceea ce a fost publicat pana acum, tratatul de la Lisabona semnat de prim ministrii din tarile UE, este un text pe care acestia nici nu l-au citit macar! Deloc! Si stiti de ce? Pentru ca nu poate fi citit ca un text de sine statator! Tratatul de la Lisabona nu este un tratat, ci 300 de pagini de amendamente la 3000 de alte pagini din tratatele anterioare! Pentru a-l citit, ar trebuie sa luati fiecare amendament in parte, sa va uitati in tratatele existente, si sa-l introduceti acolo.

Comitetul Afacerilor Constitutionale din Parlamentul European a aprobat unanim tiparirea unei editii consolidate a Tratatului de la Lisabona, care sa poata fi citita si inteleasa. Insa, Consiliul European a decretat ca nu este permis nici unei institutii din UE sa tipareasca o versiune adnotata a tratatului de la Lisabona, inainte ca acest “tratat” sa fie aprobat in cele 27 de state membre! Aceasta este o decizie oficiala pe care au semnat-o prim ministrii tarilor din UE!


Au scos cuvantul “Constitutie” de pe prima pagina, dar daca va uitati la declaratia nr.27 din Tratatul de la Lisabona, veti constata ca termenul “Constitutie” apare implicit! Asta pentru ca aceasta declaratie aproba cazurile anterioare ale curtilor europene de justitie; inclusiv verdictele curtii de la Luxembourg in care se afirma ca sistemul legal european este un sistem constitutional!

Nu trebuie sa va temeti doar de votul prin majoritate calificata adus de noul tratat, ci si de Curtea de la Luxembourg. UE poate folosi ariile extinse de cooperare pentru a-si impune deciziile. Sa va dau un exemplu: directiva UE 96/71 din 18 decembrie 2007 emisa, pe furis, chiar inainte de Craciun. Curtea din Luxembourg a luat o decizie importanta si cu bataie lunga in asa zisul “caz Laval”. O companie lituaniana care s-a dus in Suedia pentru a construi o scoala, dadea muncitorilor lituanieni salarii lituaniene. Sindicatele suedeze s-au opus acestui lucru, cerand ca muncitorii straini veniti in Suedia sa primeasca salarii echivalente cu cele ale muncitorilor suedezi.

Acest caz a fost judecat initial in tribunalele din Suedia acestea dand dreptate sindicatelor suedeze, dar decizia acestor tribunale a fost respinsa printr-o hotarare a Curtii de la Luxembourg. Astfel ca acum e legal ca in Suedia, iar tratatul de la Lisabona consfinteste acest fapt, ca muncitorii straini adusi de companii straine sa fie platiti cu salariile cu care ar fi fost platiti la ei acasa! Exista doua consecinte previzibile: Muncitorii vor emigra din tarile mai sarace din Europa catre cele mai bogate, fiind platiti mai putin; dar in acelasi timp, si muncitorii autohtoni vor fi nevoiti sa accepte reducerea propriilor salarii pentru a nu-si pierde slujba. Asta inseamna “liberalizarea muncii” in spatiul UE!

Fiecare familie irlandeza are un fiu sau o fiica, sau o sora, sau un var care e in situatia de a-si pierde slujba sau salariul. Consecintele cazului Laval vor fi foarte mari in Suedia, Danemarca dar si in celelalte state membre; dar mai ales in Suedia si Danemarca unde nu exista o lege a salariului minim. In Danemarca, 85% din muncitori fac parte din sindicate, si nimeni nu va accepta un salariu foarte mic; in schimb, muncitorii straini adusi in Danemarca pot lucra legal pentru salarii oricat de mici!

In tara mea (Danemarca), Salmonella e o cauza pentru mai multe morti, decat “terorismul”, si sistemul nostru judiciar contine principiul ca un om poate fi arestat preventiv pentru 24 de ore timp in care trebuie sa fie dus in fata unui judecatur care va decide daca e nevoie prelungirea duratei de detentie. Asta insa nu mai e valabil pentru asa-zisii “suspecti de terorism”. Daca de exemplu cineva din Spania sau din Marea Britanie vrea sa va aresteze pentru “suspiciunea de terorism”, atunci judecatorul irlandez trebuie doar sa va intrebe cum va numiti, sa va identifice si sa va expedieze fara nici o judecata! In Danemarca avem o regula privind confidentialitatea credintelor unei persoane. Aceasta regula devine ilegala prin Tratatul de la Lisabona!

Ideea centrala din Tratatul de la Lisabona este aceea de a muta deciziile dinspre statele mici catre cele mari si de asemenea, de la reprezentantii alesi catre birocrati. Peste 85% dintre legile de la Bruxelles sunt elaborate in secret in peste 300 de grupuri de lucru Consiliul European, pregatite fiind de alte 300 de grupuri de lucru secrete legate de Comisia Europeana. Ca membru al Parlamentului European, nu am acces la aceste documente, nu am habar ceea ce se face acolo!

Singura atributie a PE este de a propune amendamente la directivele Comisiei Europene, si daca aceasta Comisie decide ca un amendament este bun, atunci acesta poate fi aprobat; altfel nu! Niste birocrati nealesi decid daca democratia noastra este buna sau nu! Si daca acest sistem este bun, de ce nu il aplicati in Irlanda? De ce nu spuneti Parlamentului irlandez sa nu mai faca legi; ci doar sa propuna amendamente angajatilor din ministere si ministrilor; iar sefii departamentelor din ministere sa se intalneasca in secret si sa decida daca aceste amendamente sunt bune sau nu?! Asa functioneaza UE astazi!”

Leave a Comment