Europa imbatraneste.

UN RAPORT publicat, miercuri, de Parlamentul European, arată că în statele din Uniunea Europeană, la fiecare 30 de secunde se destramă o căsnicie şi se produce un avort. PE avertiezază că viaţa de familie în Europa este în pragul unui colaps. În acelaşi document, rata natalităţii este calificată drept critică, mai ales că în cele 27 de ţări ale Uniunii s-au născut,în 2007, cu aproape un milion de copii mai puţini decât în 1980.

Un alt sondaj, realizat de Institutul pentru Politici Familiale în statele comunitare, dezvăluie faptul că numărul pensionarilor îl depăşeşte pe cel al adolescenţilor şi că tot mai multe persoane trăiesc singure. Îmbătrânirea populaţiei europene se produce într-un ritm accelerat, având în vedere că, în urmă cu trei ani, doar 16,5% din locuitorii ţărilor UE aveau peste 65 de ani. Această cifră ar putea ajunge însă la 18% începând cu 2010, la 25% în 2030 şi la 30% în 2050, potrivit celor mai recente prognoze ale Institutului European de Statistică, Eurostat. Pentru prima dată în Europa, numărul persoanelor de peste 65 de ani l-a depăşit pe cel al tinerilor de mai puţin de 15 ani, la începutul acestui deceniu. În întreaga lume, doar Japonia se confruntă cu o problemă similară.

Cititi articolul aici.

2 Comments

  1. delia says:

    Ave, tuturor!
    Nu am gasit nici un articol referitor la „foametea mondiala”!
    E un subiect care trece la fel de usor pe langa noi, fara sa sesizam importanta lui covarsitoare.

  2. Da, ar fi multe de spus si despre asta. Promit sa scriu un subiect exact pe aceasta tema: mai precis, legatura intre foametea mondiala, peak oil si politica UE de utilizare a biocombustibililor.

Leave a Comment