IN TIMP ce mai marii lumii bat apa in piua pe „incalzirea globala”, fenomen cel putin discutabil (multi il considere o farsa!), exista probleme mult mai serioase cu care se confrunta umanitatea, dar despre care veti gasi prea putine lucruri in mass media. Foametea mondiala, problema apogeului petrolului (peak oil) si criza energetica in care a intrat omenirea sunt subiecte care trec usor pe langa noi, fara sa le sesizam importanta covarsitoare! Politica marilor puteri, inclusiv a Uniunii Europene, de a sprijini masiv biocombustibilii – priviti ca un paleativ la criza petrolului (publicul fiind aburit cu teoria „incalzirii globale”) – reprezinta, conform raportorului ONU pentru Dreptul la alimentatie, Jean Ziegler, „o crima impotriva umanitatii„.
„Efectul transformarii a sute de mii de tone de cereale (porumb in special), de soia, de ulei de palmier etc. in combustibili este absolut catastrofic pentru oamenii infometati. Sa va dau doar cateva exemple. Pretul fainii de grau s-a dublat in ultimii 10 ani iar cel al porumbului a crescut de 4 ori. Sa presupunem ca ai o masina pe care o alimentezi cu etanol si iti umpli rezervorul cu 50 litri de etanol. Pentru a produce 50 de litri de etanol, se consuma 232 kilograme de porumb. Cu aceasta cantitate de porumb (echivalentul caloric) un copil poate trai un an de zile. Deci e o crima impotriva umanitatii sa convertesti teren agricol in care produci alimente pentru productia de biocombustibili. Eu propun sa se creeze un moratoriu pe timp de 5 ani a acestei transformari. De ce 5 ani? E realistic sa presupunem ca progresul tehnologic va permite ca peste 5 ani sa producem biocombustibili pe scara larga din resturi agricole.”, a afirmat domnul Ziegler intr-un discurs din 25 octombrie 2007.
Situatia de atunci, in loc sa se imbunatateasca, s-a agravat tot mai mult! Pretul orezului a atins nivelul record de 50 dolari/100 kilograme pe pietele din Asia. Tari exportatoare de orez, cum ar fi India, Thailanda si Vietnamul, au anuntat ca isi vor reduce exporturile. De asemenea preturile la soia, porumb si grau inregistreaza majorari semnificative, in conditiile in care productia de cereale la nivel global este afectata de cresterile preturilor la carburanti, de vremea nefavorabila si de alocarea din ce in ce mai multor terenuri plantatiilor destinate fabricarii de bio-combustibili.
Ce inseamna toate astea pentru sute de milioane, daca nu miliarde, de oameni ai planetei: un singur lucru, FOAME!
În România, cerealele energetice (rapiţa, soia, floarea-soarelui) folosite în obţinerea biocombustibililor, înghit suprafeţe tot mai mari (terenurile care apartin unor concerne agroindustriale occidentale), în timp ce culturile şi producţiile de grâu şi porumb scad vertiginos. La rapiţă, ascensiunea e fulminantă: în doar doi ani, suprafeţele însămânţate s-au triplat. La baza fenomenului stau chiar subvenţiile de stat, care încurajează înfiinţarea de culturi tehnice, în detrimentul celor alimentare. În paralel, industria biocombustibililor se dezvoltă în ritmuri fără precedent.Pe termen scurt, noua „revoluţie agrară“ plasează România la extreme: importăm grâul pentru pâine, dar exportam biocarburanţi in Uniunea Europeana. De fapt, noi, romanii, simtim deja efectele ulitilizarii tot mai mari de suprafete agricole pentru biocombustibili, in dauna celor pentru mancare. Pretul uleiului s-a dublat in ultimul an. De asemenea, alte produse alimentare de baza s-au scumpit semnificativ. În timp, situaţia se va inrautati. (mai multe despre acest subiect in Evenimentul Zilei)
Conform foii de parcurs concepute de autoritatile romane, in 2008, 3% din motorina (si 4% incepand din iulie) trebuie sa contina biodiesel. Din iulie 2009, si benzina trebuie sa contina bioetanol minimum 4% din volum.
Practic, Uniunea Europeana doreste sa transforme Romania intr-o ferma de biocombustibili! Pentru a-si atinge obiectivul propus ca pana in 2020, 10% din combustibilii lichizi utilizati in UE sa fie vegetali, UE participa la infometarea planetei!
Fireste, va puteti intreba: ce solutii exista? Situatia nu este deloc roza. Eu cred ca in primul rand ar trebui pus accentul pe reducerea consumul de energie. Sa ne gandim numai in Romania cat de mult a crescut numarul autovehiculelor – daca toti cei care se duc zilnic cu masina la serviciu ar folosi mijloace de transport in comun, s-a reduce semnificativ consumul de petrol in tara noastra! Pe de alta parte nu as vrea sa ma intelegeti gresit: nu condamn biocombustibilii, dar consider ca prioritara este mancarea.
Felicitari pentru articol .
Aplicarea extrema a masurilor de protectie a mediului ar putea contribui la adancirea foametei la nivel mondial. Rapita pentru biodiesel ar putea lua locul lanurilor de grau, iar omenirea ar avea inca un adversar in asigurarea resurselor de hrana. Specialistii atrag atentia ca, daca s-ar aplica la limita masurile pentru atingerea tintelor UE de utilizare a biocarburantilor in 2020, 70% din suprafata arabila a Europei ar fi dedicata numai culturilor energetice.
De ce trebuie sa se prelungeasca era economica pe baza de titei prin smulgerea terenurilor agricole atat de necesare hranei ? Mai mult , de ce se achizitioneaza mari suprafete de teren si nu se cultiva cu nimic ? Pentru a nu scadea pretul alimentelor ? De ce se permite aceasta ?
De curand a avut loc un eveniment global denumit pompos ORA PAMANTULUI la care multi dintre voi n-ati participat prin stingerea luminii timp de o ora deoarece multora dintre voi nu va plac intunericul , inregimentarea , manipularea .
Eu mai fac un pas , aratand cine este responsabil cu stingerea luminii la nivel planetar , anume aceeasi care pravalesc omenirea spre STANGA , care fac eforturi in transformarea individului in consumator-unealta , albina intr-un urias stup .
Multi au observat desigur ca punerea in practica a inventicii bate pasul pe loc incepand cu a doua parte a secolului 20 . Altfel spus , majoritatea covarsitoare a binefacerilor tehnologice ce ne inconjoara au fost gandite , descoperite , inventate , pana in prima parte a secolului trecut .
Este vorba despre : radio , tv , cinema , tren , avion , vapor , masina , submarin , racheta , electricitate , energia nucleara , folosirea combustibililor solizi , genetica , calculatorul , transmiterea informatiei la distanta , chirurgie , antibiotice , etc. Am omis ceva ?
De atunci ele se tot modernizeaza , devin mai minuscule , mai performante , intr-un fel de dezvoltare pe orizontala a stiintei . Vi se pare suficient ? Adica de la revolutia industriala si pana la al doilea razboi mondial a avut loc o explozie a punerii in practica a cercetarii creierelor scormonitoare si pe urma gata …
Se face de mult timp tam-tam pe poluare , se zdruncina economia planetei la auzul cuvintelor pret / baril , se duc razboaie ale petrolului , intram in panica de scaderea rezervelor de titei . Si totul pentru ca “ civilizatia “ se indarjeste sa se axeze strict pe combustibili fosili . Cititi si articolul
PAPUSARII – Irak
Auzim cand si cand de cate un cercetator singuratic ( caci acestia n-au parte de finantarile grupurilor “ tematice “ de pe langa universitatile inregimentate intereselor colosilor ) ca mai descopera cate un fenomen , cate o propietate interesanta a materiei , motoare ce pot “ merge “ si cu altceva … Dar repede totul dispare in ceata .
Credeti oare ca la cat de complex este universul , s-a ajuns la maximul posibil al descoperirilor ? Eu nu cred . Eu cred ca cineva si-a propus sa ne duca de rapa . Sa vedem daca am dreptate .
In epoca moderna politicul si economicul se misca in functie de finante – banci . Strict si nu invers . Si tot ce se dezvolta , toate inventiile ce se pun in practica sunt incorporate in sistem , daca sistemul le accepta . Daca nu , ele parca nici n-ar exista .
Responsabilii cu revolutia industriala din secolul 19 sunt aceeasi cu cei ce sforaresc economicul-politicul si acum . Oricine se apuca sa studieze istoria moderna poate constata acest lucru . Cine sunt si care sunt activitatile lor puteti citi in articolele
Bilderberg lista participanti
COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS (CFR)
Federal Reserve
Aceleasi nume le regasim la rubrica promovare si finantare : homosexualitate , avort prin absortie , eugenie . Cititi si articolul
Suprapopularea
In concluzie , ce se urmareste ? Toate cele enumerate la inceputul comentariului . Unde se va ajunge in ritmul asta ? La ultimul mega conflict planetar …
Sa ne amintim doctrina Noii Ordini Mondiale a iluminatilor inca din sec. 18 : abolirea religiilor , a patriotismului , a familiei traditionale . Tot ei considerau necesare trei razboiaie mondiale pentru punerea lucrurilor pe fagasul dorit de ei . Doua deja au fost … Cititi si articolul
PAPUSARII – inceputuri
Una din modalitatile de “ lupta “ impotriva poluarii sunt … taxele . Cinic . Cei ce ne baga pe gat exclusiv folosirea combustibililor fosili , ne mai cer si taxe pentru folosirea lor . Ca … polueaza . Tot ei fiind si in spatele a tot felul de doctrine ecologiste . Iar o data cu recenta zi mondiala a stinsului becului ne invata si cu inregimentarea indobitocita de turma .
Hotarat lucru , nu stingand lumina luam atitudine . Nu asa ii facem sa aloce fodurile enorme pe care stau cu fundul in cautarea de solutii alternative de energie . Cele mai pesimiste estimari spun ca in Irak s-au cheltuit peste 1000 de miliarde pana acum ? PE CE si DE LA CINE ? Si mai ales , LA CINE AJUNG ACESTI BANI ? Cu banii astia multe centre de cercetare tot puteau cauta si dezvolta alte forme de energie . Puteau revolutiona toata tehnologia ce se bazeaza exclusiv pe petrol . Si mai ales , se putea stopa foametea .
energia fosila se poate controla financiar. Conceptul de Free Energy nu se poate controla, deci rezulta ZERO venituri. Daca maine se dezvolta o energie alternativa ce are la baza gravitatia, cum te taxeaza+accize+venit la PIB+imbogatirea colosilor din industria petroliera?
De mult se zvoneste ca patentele pentru energia alternativa a fost cumparata de catre colosii din industria petrolului, de ce nu ar fi adevarat? Asa s-ar explica de ce nu se iveste noi surse de energie implementate la scara larga.
In momentul de fata avem energie alternativa prin: eoliene, solara, si geo, care pot intra in conceptul de Free Energy. Dar costul/watt la eoliana si solara se amortizeaza in 40-60 de ani… fara sa stim inca cat de viabile sunt si cat costa intretinerea lor.
O criza mondiala este inevitabila, intrebarea este cat va dura?cum vom iesi din ea? si cati vom mai trai dupa aceasta criza?