
‘Nu s-a putut mai mult. Deşi cam asta ne dorim, reducerea cu 40 la sută a programei de studiu. Deocamdată am reuşit reducerea cu aproximativ 30 la sută. Nu este un procent care să ne mulţumească, dar atât s-a putut în acest moment. În următoarea etapă, adică până în 2012, sper să ne atingem obiectivul propus„, a mai spus secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar. „Principiile care au stat la baza procesului de revizuire au vizat, în principal, aducerea programelor cât mai aproape de cele din UE„, a mai declarat doamna Preoteasa.
Nu intamplator, stiintele exacte sunt printre cele mai afectate discipline.
Elevii din clasa a IV-a nu vor mai studia geometrie. De asemenea, patrulaterele nu vor mai fi studiate în calsa a VI-a, ci în a VII-a, şi tot din materia de clasa a VI-a au fost scoase operaţiile cu fracţii. La fizică s-a renunţat foarte mult la teorie şi se va pune accent pe activitatea practică, de laborator, iar din chimia de a VII-a au fost scoase studiul unor fenomene fizice şi chimice si purificarea substanţelor. La limba romana si la limbile moderne, noile programe pun mai mult accent pe comunicare în contextul relaţiilor de viaţă ale elevilor, fiind eliminate multe din conţinuturile gramaticale. De asemenea, programa la geografie a fost redusa substantial: au fost scoase foarte multe elemente legate de geografia fizică, formarea şi evoluţia reliefului, forma pământului (sic!), analiza unui fluviu etc. Noroc ca, in schimb, elevii vor studia in scoala „istoria Europei” (adica a UE) si holocaustul! Au mai fost făcute modificări mari la programa pentru educaţie civică, dar şi la sport. De asemenea, religia va fi predata, ca pana acum dealtfel, din clasa 1 pana intr-a 12, dar continutul programei va fi schimbat. Deocamdata nu stim in ce consta aceste modificari, dar as putea paria ca „educatia civica” va insemna de fapt o indoctrinare in materie de political corectness, iar religia, o proslavire a ecumenismului. Noile generatii sunt programate sa devina niste sclavi obedienti si semiretardati! Asta e cruda realitate!Procesul este bine pus la punct si in SUA si in Occident da deja roade. In Romania, in virtutea inertiei din perioada comunista, inca s-a mai facut carte o anumita perioada – desi sistemul de invatamant s-a degradat de la an la an. Insa aceasta masura va distruge complet invatamantul in Romania. In acelasi timp, scolile se transforma pe zi ce trece in niste inchisori high-tech cu carduri de acces cu microcip, uniforme pentru elevi, camere de supraveghere audio-video (inclusiv in clase). Copii sunt invatati de mici sa se supuna in fata autoritatilor. Dar sa invete sa gandeasca singuri? Asta nu! Big Brother nu poate permite asa ceva!
Te mai mira ?!
Avem sistemul educational la pamant, iar ministerul educatiei anti`nationale parca face tot posibilu` sa`l distruga … totusi se pare ca „munca” lor chiar da roade. Ne confruntam cu cea mai ANALFABETA generatie din intreaga istorie a Romaniei … si asta e doar inceputul :D … nici nu`mi pot imagina ce oameni vor fi peste vreo 10-15 ani …
By the way … m`am gandit sa nu mai fii singur in lupta asta si m`am alaturat acestei dragi campanii :D
http://eurocritic.blogspot.com
Am vazut cu ochii mei cum s-a degradat invatamantul universitar in ultimii 10 ani. Fiind student al facultatii de matematica din Univ.Bucuresti (stiu ca dau cam multe date despre mine; dar sri-ul oricum stie cine sunt), de la an la an, am urmarit degradarea nivelului studentilor si reducerea materiilor. Lovitura de gratie a constituit-o introducerea „programului de la Bologna” pe care ni l-a impus UE: Durata de studii a fost redusa de la 4 la 3 ani; materia a fost „periata” poate intr-o proportie mai mare de 30%. In anul 1, practic, se reia matematica de liceu – fiindca majoritatea studentilor nu cunosc nici macar asa ceva. Sunt unii care ajung la master, si nu stiu sa deriveze o functie (asta se invata in clasa a 11-a) sau nu stiu ce e o baza a unui spatiu vectorial (clasa a 12-a)! Ce sa mai vorbim despre materia de facultate. Stiu cazul unuia care a ajuns asistent la ASE, si la un examen de master nu stia teorema fundamentala de izomorfism pentru grupuri (ceva absolut de baza). Cei mai multi studenti trec pe copiat, iar profesorii sunt ingaduitori fiindca altfel si-ar pierde slujbele. Bine, puteti spune ca matematica nu mai e „la cautare”, dar situatia nu e mai roza nici in alte facultati si universitati: fizica, chimie, medicina, politehnica etc. „Noroc” ca la Academia de Politie sunt 15 concurenti / loc!
Urata situatie … eu cunosc pe cineva care si`a pierdut 4 ani de liceu si inca 4 de facultate pe economie, contabilitate… chestiuni de genu` si acum cateva zile l`am intrebat ce`i aia „inflatie” … cred ca stii ce raspuns am primit: „- Nu stiu !”
Si acum are un loc bine platit obtinut prin pile.
Daca si la Bucuresti e asa … unde cat de cat mai era o speranta cu universitati mari … e clar … inseamna ca s`a terminat tot.
Imagineaza`ti ce e aici (Constanta, si la mine stie SRI de unde sunt) ca toate universitatile nu au mai mult de 15 ani vechime, doar una a depasit 150 de ani, Academia Navala, care isi trimite toti absolventii spre firme straine de navigatie, oameni care nu mai au nici o legatura cu Romania de cum au iesit de pe bancile universitatii.
Culmea, la Facultatea de Matematica din cadrul Univ.Ovidius situatia e mai buna decat in Bucuresti. Dar asta pentru ca exista acolo niste profesori inimosi care isi fac treaba. Oricum, per ansamblu, si acolo nivelul de pregatire al studentilor e in scadere (fiindca le lipsesc cunostintele elementare din liceu). Asta e un alt fenomen, deja „clasic”: cei mai buni absolventi pleaca in strainatate. Cam toti! E un subiect despre care s-ar putea scrie mult si bine.
Dar nu numai absolventii pleaca, ci si profesorii. Stiai de exemplu ca multi profesori (universitari) de matematica (dintre cei mai buni) se duc in Pakistan sa ii invete pe studentii doctoranzi de acolo (atrasi fiind de salariile substantiale oferite)? Sigur, nu se duc decat temporar; dar, oricum – asta scade nivelul predarii in tara. Vezi si http://www.gandul.info/emigrant. PS: Eu am scris articolul respectiv. ;)
Mda deci este … strigator la cer.
Ca se emigreaza in masa nu mai e demult un subiect tabu, eu sunt curios in legatura cu un alt fenomen care ne paste.
Anume aducerea in tara a zeci de mii chiar sute de mii de originari din tarile asiatice (China, Pakistan, Bangladesh) …
Sa vezi atunci circ, prabusire economica si in special culturala !
Opa :)) felicitari pentru articol
O sa`l citesc acum dar, pe bune acum, nu te`a terorizat vreun securist pana acum ?! ca vad ca ataci bine :)
se’ntoarce lumea cu curu-n sus, si se scufunda Pamantul:(
Pai e si normal sa se ajunga la asa ceva…ca sa poti subjuga un popor, mai intai trebuie sa-l tembelizezi. Nu aveam destui prosti in tara asta, acuma trebuie sa fim toti la fel de idioti, la porunca Mariei sale ue (nu pot pentru ca sa scriu cu majuscule, caci nu vreau)
Incurci putin lucrurile: reducerea programei scolare era o necesitate, la fel si adaptarea ei la relitate. Comunicarea, lucrul in echipa si sportul sunt marile lipsuri ale invatamintului romanesc. La fel de grav este si faptul ca se face prea multa matematica in detrimentul altor obiecte si asta produce chiar drame printre copii.
Programa trebuiea schimbata de mult!!
Ceea ce este rau este ca nu se creeaza un cadru concurential pentru scoli si elevi: bugetul scolii sa fie in functie de nr de elevi, testele sa fie nationale si profesorii sa fie premiati functie de rezultatele de la teste si cele de la alte activitati.
Sanctiunile sa fie mai drastice: exmatricularea sa se faca mai usor si parintii sa fie amendati daca odrasla are prea multe absente sau daca nu respecta regulile.
Ai nimerit-o prost de tot cu „prea multa matematica”! Intamplator, cunosc nivelul elevilor de gimnaziu si de liceu la matematica. In general, e foarte scazut.Oricum, se preda mult prea putina matematica in programa actuala; in cea noua nu se va mai preda nici atat! „Bietii copii au drame” cand stau toata noaptea pe messenger si nu se mai pot concentra deloc la scoala sau cand ar trebui sa-si faca temele.
Nu vreau sa fac o pledoarie pentru matematica;dar studiul matematicii e foarte important nu numai prin cunostintele pe care le ofera, ci si prin faptul ca dezvolta o gandire logica, riguroasa si critica. Ceea ce stapanii nu vor!! Prin noua programa scolara se vor „educa” generatii de sclavi cretini!
Felicitari CZ Codreanu si Administrator ! Ce pacat sa constatam ca in Romania , deja inclusa in ue, organizatie suprastatala oculta, se deruleaza programele diabolice de indobitocire si sibjugare a cetatenilor planetei.
nici ca se putea sa spuna altceva ue sau unuinea europeana zisa asa ,cum spunea si prof.phd.Mircea H.Orasanu ,exact ce doreau sa faca ..
scopul crearii ue este distrugerea a tot ce s-a creat in matematica in primul rand in romania si casa mearga treaba a introdus-o si pe aceasta tara in ue ,dar romania nu are bevoie de usa,de ue ,de anglia sau de basescu-pdl,bocpetecantrop,sau psd,pnl
scopul crearii ue este distrugerea a tot ce s-a creat in matematica in primul rand in romania si ca sa mearga treaba a introdus-o si pe aceasta tara in ue ,dar romania nu are nevoie de usa,de ue ,de anglia sau de basescu-pdl,bocpetecantrop,sau psd,pnl,deci numai dusmani ,acesti dusmani au fost anuntati inca din anii 1983 incoace