Carti de identitate electronice, un pas spre controlul absolut al statului!

COMISIA EUROPEANA pune in practica un proiect de 3 ani pentru a introduce cartile electronice de identitate in Europa si sa le faca pe cele existente recunoscute in toate tarile Uniunii. Cartile electronice de identitate au un microcip incorporat RFID, care permite detectarea posesorului unui asemenea card de la distanta, fara ca acesta sa fie constient ca e urmarit! Drumul spre o societate de tip Big Brother este astfel larg deschis. Fara sa pretind ca as fi un profet, sunt convins ca urmatorul pas – dupa introducerea cardului de identitate electronic – va fi implantarea oamenilor cu cip-uri de identificare!

Proiectul inital de 20 de milioane de euro va porni in 13 tari urmand a fi extins dupa ce se va confirma functionabilitatea lui. Pretextul oficial este de a face ca persoane din diferite tari sa aiba acces la „facilitati” din statele pe care le viziteaza pe baza acestui card. In realitate, se doreste instituirea unui control totalitar asupra cetatenilor! Comisia consideră că există 30 de milioane de carduri electronice de identitate în uz în întreaga Europă. De fapt, se doreste eliminarea formelor clasice de identificare si inlocuirea completa a acestora cu carduri electronice.

Viviane Reding, Comisarul pentru Societatea Informaţională şi Media, a declarat: „Putem profita de dezvoltare în sistemele naţionale de carti electornice de identitate şi putem promova recunoaşterea reciproca a identităţi electronice între statele membre. Acest proiect ne mută cu un pas mai aproape de o circulaţie fara bariere între ţările membre ale UE pentru că europenii aştepta Piaţa Unică Europeană fara margini„. Ţările implicate sunt: Austria, Belgia, Estonia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia şi Regatul Unit. Islanda, cu toate ca nu este embru al UE ia parte la acest proiect.

In Bulgaria, cardurile electronice de identitate sunt deja o realitate din 2007 (stiu asta de la un bulgar). In Romania, cartea electronica de identitate se va introduce si se va elibera incepand cu 1 ianuarie 2009, conform unei Ordonante de Urgenta a Guvernului din 2005! In preambul, se afirma ca „prin introducerea cartii electronice de identitate, Romania va raspunde recomandarilor Uniunii Europene privind emiterea centralizata a documentelor securizate si va urma modelul unor state membre ale comunitatii europene.

Firma castigatoare va trebui sa acopere costurile pentru emiterea cartilor electronice de identitate, urmand sa recupereze banii de la beneficiari„, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu. Deja pot sa pariez cine va „castiga” licitatia: firma UTI. Da, aceiasi firma care monteaza camere de supraveghere pe blocuri, aceiasi firma care a pus aparatele alea de citit carduri din mijloacele RATB etc. Viitorul imi va arata daca ma insel sau nu. Dar in acest caz, sunt aproape convins ca am dreptate.

Autoritatile si institutiile publice vor fi dotate cu echipamente si programe informatice necesare pentru ca cetatenii sa poata folosi fara restrictii cartea electronica de identitate, astfel.
– In municipii resedinta de judet – pana la data de 31 iulie 2010;
– In celelalte municipii si orase – pana la data de 31 decembrie 2011;
– In comune – pana la data de 31 decembrie 2012.
Cam acesta e planul de orwellizare totala a Romaniei pe urmatorii 5 ani!

4 Comments

 1. Ionel says:

  Doamne-fereste!

  Speram sa nu se puna in practica niciodata. Este terifiant acest fapt adeverindu-se astfel Apocalipsa.

  Doamne ajuta-ne si fereste-ne de cel viclean!

 2. zoli says:

  cautati pe net sau pe hub-uri filmul ingerul digital si veti vedea mai multe despre cip-uri

 3. IORDAN says:

  TOTI CRESTINII TREBUIE SA FACA UN FRONT COMUN IMPOTRIVA ACTELOR CU CIP.NORMAL AR TREBUII CA BISERICA SA SE IMPLICE SI SA IA ATITUDINE, SA PROPUNA PARLAMENTULUI INTRODUCEREA UNEI LEGI PRIN CARE CRESTINII POT OPTA PRIMIREA BULETINULUI DE TIP VECHI(acest lucru s-a intanplat in grecia si rusia)

 4. iuli says:

  dupa ce ca habar n-ai ce vorbesti mai esti si inconstient … urmaresti omul de la distanta prin chip-ul cartii…revino-ti omule, mai citeste si tu niste articole tehnice si nu mai speria lumea care se uita in gura ta

Leave a Comment