UE ne prajeste cu gazele!

PRETUL GAZULUI pe care ruşii îl vând în România va creşte cu peste 40% până la finele anului, de la circa 420 dolari/1.000 metri cubi la 600 dolari/1.000 metri cubi, consideră oficialii distribuitorului de gaze naturale E.ON Gaz România, companie in care actionar principal este firma germana E.ON EnergieAG. În condiţiile în care gazul rusesc reprezintă circa 40% din consumul intern, compania de distribuţie, care controlează jumătatea de nord a ţării, solicită Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) majorarea de la 1 iulie a preţului la gazele naturale furnizate populaţiei cu 24% pentru a-şi putea acoperi costurile de achiziţie. Celălalt mare distribuitor intern, Distrigaz Sud, controlat de Gaz de France, cere şi el majorarea tarifului cu 22%.

Ce consecinte vor avea aceste cresteri de preturi, nu e greu de imaginat. Preturile la toate produsele de baza vor exploda: in special cele la produse alimentare. Aceasta este consecinta directa a faptului ca statul roman a pierdut orice control asupra resurselor energetice (petrol, gaze naturale) si a distributiei acestora. Petrom-ul a fost vandut pe un pret de nimic statului austriac, adica OMV-ului. Retelele de distributie de gaze naturale, de asemenea. Acesta a fost unul din preturile pe care a trebuit sa le platim pentru „fericirea de a deveni tara membra a UE in 2007„! Dealtfel, UE ne-a cerut in mod explicit sa aliniem preturile la gaze cu cele din UE.

Imi amintesc si acum cata ipocrizie a fost inaintea integrarii: vai, cum veneau comisarii UE sa dea rapoarte; cum ne bateau pe umeri cu „progresele facute”; cum ni se flutura „primejdia de a ramane in afara UE”. Cate minciuni! Cand de fapt anexarea Romaniei fusese hotarata cu mult timp inainte! In Tratatul de la Nisa din 2001 se vorbeste clar despre integrarea Romaniei (desi, fireste, totul fusese hotarat cu ani buni inainte)! Romanii nu trebuie sa uite nici de Referendumul pentru modificarea Constitutiei din 18-19 octombrie 2003! Cuvantul frauda este mult prea bland pentru a descrie ce s-a intamplat atunci! Democratia din Romania si-a dat obstescul sfarsit atunci! Unul dintre motivele pentru care s-a schimbat constitutia, a fost acela de a baga Romania in UE si in NATO fara referendumuri ulterioare. De asemenea, s-a inlesnit instrainarea bogatiilor nationale (de exmplu, in vechea Constitutie, strainii nu puteau detine proprietati in Romania si nu puteau avea functii publice – acum da).

One Comment

  1. Ne meritam soarta. Suntem o natie de pupincuristi. Sa nu cumva sa ne apara in cale un strain ca suntem in stare sa-i dam si pe mama, pe gratis, asta numai pentru faptul ca a venit in Romania. Bunatatea, ospitalitatea, servilismul, lasitatea, hotia si prostia ne-au adus in acest hal. Nu avem demnitate, nu suntem patrioti, condamnam nationalismul romanesc dar il acceptam pe cel nemtesc, frantuzesc, american, rusesc, unguresc, etc. Nu imi explic cum a rezistat acest popor fara sa dispara din istorie cu atatia tradatori, lasi, hoti, etc. Cred totusi ca ne-a ocrotit si ne-a aparat bunul Dumnezeu. Nu inteleg penturu care merite. Poate pentru faptul ca unii dintre noi suntem crestini ortodocsi cu frica de Dumnezeu !!

Leave a Comment