Sunt irlandezii vinovati de blocarea „Europei”?

Adevărul dur este acela că nici un guvern din Europa care a pus in aplicare Tratatul de la Lisabona nu poate să continue să pretinda ca e legitim.

De: Martin Helme
Sursa: http://www.brusselsjournal.com

A fost întotdeauna clar că elitele de la putere nu vor să accepte votul irlandez. De aceasta data, eurocratii nu mint atunci cand spun ca nu au nici un plan B. După primul şoc si dupa o scrasnire din dinti, ei vor continua pur şi simplu realizarea planului A. În consecinţă, a inceput deja sa cada cortina: eurocratii ignora atat vointa poporului irlandez cat si propriile reglementari, precum si principiile fundamentale ale unei societati libere. Una dintre cele mai dezgustatoare si scandaloase luari de pozitii ale eurocratilor si prietenilor lor din mass media este aceea ca 862,415 de alegatori irlandezi nu ar avea dreptul sa blocheze „dorinta” a 450 milioane de europeni. O asemenea deformare grosolana a realitatii trebuie demascata!

Mai întâi de toate, cei câteva milioane de irlandezi au fost de fapt singurii cetateni din Europa care au fost intrebati ce parere au despre Tratatul de la Lisabona. Restul de 446 de milioane de cetateni europeni nu au fost consultati. Cum poate un politician sa pretinda ca alegatorii europeni au dorit ratificarea Constitutiei UE (fiindca asta e de fapt Tratatul de la Lisabona) cand intreaga clasa politica a insistat pentru ratificarea pe cale parlamentara?! De fapt, in multe tari ale UE, politicienii au recunoscut deschis ca alegatorii lor ar fi votat la fel cum au facut irlandezii, adica impotriva Constitutiei UE!

Deci, in realitate, cei cateva milioane de alegatori irlandezi nu au blocat vointa a sute de milioane de europeni, ci doar dorinta a catorva mii de politicieni si birocrati care constituie „elita” puterii in Europa. Asta ofera o perspectiva diferita, nu? In al doilea rand, de ce nu se spune nimic despre zecile de milioane de alegatori francezi si olandezi care au votat impotriva Constitutiei UE in 2005? Votul lor nu e luat in calcul? ( Daca Tratatul de la Lisabona ar fi fost supus aprobarii locuitorilor Frantei in cadrul unui referendum, documentul ar fi aruncat la cos de catre 53% din populatie, potrivit unui sondaj publicat ieri de catre cotidianul regional „Sud-Ouest”.)

Desigur, cand eurocratii vorbesc de cei 450 de milioane de europeni ale caror vise ar fi fost „destramate” de numarul mic de alegatori irlandezi „egoisti”, ei uita intentionat sa scada cei 64 de milioane de francezi, 16 milioane de olandezi si 4 milioane de irlandezi. Acestea sunt popoarele care au votat impotriva Constitutiei UE. Pe de alta parte, singurele tari care au aprobat prin referendum Constitutia UE sunt Spania si Luxemburgul.

Deci nu e adevarat ca irlandezii au fost impotriva „Europei”! De fapt, 60% dintre ţările care au avut referendumul asupra Constituţiei UE au respins-o. In cazurile Spaniei si Luxemburgului, nici un eurocrat nu a spus ca aceste popoare nu ar fi inteles Constitutia UE sau ca ar fi votat in favoarea guvernului. Nu am auzit nici ca spaniolii ar fi votat DA pentru ca ar vrea ca Turcia sa fie membra UE. Doar atunci cand electoratul nu voteaza pe placul elitelor, eurocratii spun ca alegatorii sunt idioti, nu stiu ce voteaza si nu stiu ce vor.

Adevărul dur este acela că nici un guvern din Europa care a pus in aplicare Tratatul de la Lisabona nu poate să continue să pretinda ca e legitim. Guvernele au mers cu buna stiinta impotriva vointei popoarelor lor; si-au calcat in picioare propriile Constitutii; au distrus „domnia legii” si „statul de drept”! Aceasta este calea spre tiranie – si este un drum cu sens unic! Pe masura ce guvernele devin tot mai impopulare, acestea vor lua masuri represive din ce in ce mai puternice impotriva populatiei. Aceasta este calea care duce la revoluţie!

Dupa cum a spus Thomas Jefferson, „arborele libertatii trebuie să fie udat din când în când, cu sângele patriotilor si al tiranilor.„. Am sentimentul că tot mai multi oamenii din Europa sunt pregatiti pentru acest moment. Dar politicienii, oare?

2 Comments

  1. Adrian says:

    Valéry Giscard d’Estaing recunoaste ca Tratatul de la Lisabona a fost formulat special pentru a ameti opinia publica.
    „Ce s-a facut in tratat, si asta intentionat, a fost sa se amestece totul. Daca te uiti dupa pasajele despre institutii, ele sunt in locuri diferite, la pagini diferite”.

    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/2200026/EU-Constitution-author-says-referendums-can-be-ignored.html

  2. Daca ne-am dorit UE , asta o sa avem. Deci nu democratie, nu libertate, nu prosperitate, intr-un cuvant , adio fericire !

Leave a Comment