UE felicita Romania pentru implementarea „corectitudinii politice”!

Corectitudinea politica” este ideologia oficiala a Uniunii Europene, asa cum dogmele marxist-leniniste reprezentau fundamentul ideologic al statelor comuniste. Corectitudinea politica este o ideologie de factura totalitara – in care individul este subordonat in mod absolut Statului! Desi se pretinde a fi o morala egalitarista, corectitudinea politica se remarca prin impartirea arbitrara a oamenilor in grupuri; si prin tratamentul diferentiat aplicat acestora. In general, grupurile considerate „minoritare” sunt avantajate in dauna majoritatii. Unul dintre organismele responsabile de implementarea acestei ideologii in Romania este asa-zisul Consiliu National de Combatere a Discriminarii. Rolul CNCD-ului este acela de a decide cand o persoana sau un grup de persoane incalca ideologia oficiala, dand diverse sanctiuni de ordin pecuniar (amenzi).

Se pare ca acest CNCD si-a facut bine treaba, devreme ce Agentia Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale, intr-un raport anual eliberat recent, a felicitat Romania pentru „progresele” in „lupta impotriva discriminarii” (adica in implementarea corectitudinii politice). „Numarul sanctiunilor aplicate prin sistemul de combatere a discriminarii reprezinta o dovada despre eficienta acestuia.„, se arata in respectivul raport. Desigur, Marea Britanie este de departe liderul european in materie de „corectitidune politica„. In aceasta tara, expresii de genul „mama si tata” au fost interzise (pentru a nu „leza” copii care au parinti homosexuali), de asemenea expunerea bradului de Craciun in locuri publice e interzisa (pentru a nu-i „supara” pe musulmani; desi, culmea, poti vedea brazi de Craciun in tari preponderent musulmane!)! In Romania, nu am ajuns inca atat de departe, dar la cat de obedienti si lipsiti de sira spinarii sunt politicienii nostri, nu m-ar mira sa ii intrecem pe englezi!

Ce interesant de observat cum s-a pervertit sensul cuvintelor. La origine, “discriminare” insemna a discerne, a face distinctie, a separa, a distinge. In momentul de fata, ideologii corectitudinii politice i-au dat un cu totul alt sens: si anume, a discrimina inseamna a iti exprima opinii nefavorabile (de fapt, incorecte politic, in contradictie cu dogmele oficiale) despre un grup arbitrar de oameni sau despre o anumita atitudine, un anumit comportament etc. De exemplu, daca spui ca homosexualitatea e un pacat, comiti un act de „discriminare”, deoarece din punctul de vedere al moralei CP, homosexualitatea e un lucru bun. Insa, daca spui ca fumatul trebuie interzis, ca angajatii care fumeaza trebuie concendiati sau fortati sa se lase de fumat, ca alcoolul dauneaza grav sanatatii si cei care beau sunt niste porci, nu comiti un act de discriminare, deoarece tutunul si alcoolul sunt incorecte politic!

Nici cu bulgarii insa nu ne e rusine! Primarul unui cartier din Sofia a fost amendat cu 1000 leva (~ 500 euro) si obligat sa-si puna cenusa in cap in public pentru niste o afirmatie „discriminatorie” legata de tigani, facuta in 2006! Afirmatia incriminata a fost urmatoarea: „o tabără de tigani nomazi în apropierea unui cartier rezidenţial este de zece ori mai periculoasă decât o groapă de gunoi”. Asa, si – poate spune cineva ca afirmatia ar fi falsa?! Tot legat de tigani, Comisia Europeana apreciaza Romania pentru favorizarea acestora, mai precis pentru faptul ca
li s-au acordat locuri speciale la licee si in facultati (pe care le pot ocupa fara concurs; dar, in fapt, aceste locuri nu se prea ocupa!).

Este laudata si „faimoasa” lege a fotbalului a lui Mitica Dragomir, care a transformat stadioanele in adevarate lagare de concentrare, dand frau liber abuzurilor politienesti. Dar, fireste, pentru UE important e sa fie sanctionat cu asprime „oricare jucator, oficial sau spectator care < 'discrimineaza' in public orice alta persoana pe criterii de rasa, culoare, limba, religie sau origine etnica„. Ce se intelege prin „discriminare„, evident, nu ni se spune! Dar, practic, abuzurile devin de neoprit! Sa ne amintim doar de justificarea jandarmilor care au interzis bannere si tricouri cu lozinca „Basarabia Pamant Romanesc„, sub pretextul ca ar „incita la ura nationala si rasiala”! Recent, exact cu acelasi argument, cativa tineri din Basarabia au fost trimiti in judecata, pentru niste mesaje postate pe forumuri pe internet!

As vrea sa insist exact asupra acestui punct, fiindca multe din articolele si comentariile exprimate pe acest site ar putea fi considerate, de catre politia gandirii, drept „discriminatorii”! Putin conteaza de fapt daca exista o „discriminare” reala sau nu – aceasta asa-zisa „lupta impotriva discriminarii” nu reprezinta decat un pretext pentru a le inchide gura si a-i pune la stalpul infamiei pe cei care indraznesc sa exprime opinii proprii, neconforme cu dogma oficiala! Corectitudinea politica este ideologia prin care UE vrea sa distruga libertatea de exprimare si libertatea constiintei in Europa!

Leave a Comment