UE vrea sa controleze blogurile!

Incredibil! Uniunea Europeana vrea sa copieze modelul chinez de control al internetului! Big Brother face noi pasi in UE! Conform unui Proiect de Raport al Comisiei pentru Cultură si Educatie a Parlamentului European, in Uniunea Europeana vor fi inregistrati, catalogati si numerotati toti bloggerii din blocul sovietic… pardon, „european”! Un ziarist suedez a comparat aceasta propunere cu una dintre masurile luate de Ceausescu in Romania: „In Romania lui Ceausescu, oricine detinea o masina de scris trebuia sa-si inregistreze masina si sa predea o foaie cu mostre ale literelor, pentru ca autoritatile sa prinda mai usor inamicii statului si eventualii criminali„.

Bineinteles, exista destule pretexte pentru impunerea controlului asupra blogurilor! Autoarea Proiectului, Marianne Mikko (Grupul Socialist din Parlamentul European, Estonia), afirma ca, desi blogosfera “a fost pana acum un loc al bunelor intentii si a fost in general caracterizat de intentii sincere”, exista riscul din ce in ce mai mare ca, pe masura ce bloggingul devine o activitate comuna, acesta sa devina “o sursa de poluare a cyberspatiului”. Ea crede ca, pentru a preveni acest lucru, este nevoie de un fel de eticheta de calitate aplicata asupra blogurilor si a bloggerilor, a caror identitate si motive pentru a scrie pe blog trebuie facute publice. Astfel, Raportul d-nei Mikko:

sugerează clarificarea statutului juridic și de altă natură a blogurilor și încurajează „etichetarea” lor voluntară în funcție de responsabilitățile și interesele profesionale și financiare ale autorilor și editorilor lor

Asadar, se doreste o reglementare a blogurilor. Intrebarea care se spune este: din moment ce nu exista un cadru legal, pe banii cui el va fi creat si pe banii cui se va desfasura acest proces de verificare si „etichetare”? Evident, pe banii platitorilor de taxe, adica ai nostri.

De asemenea, raportul considera ca in cazul blogurilor trebuie stabilite masuri legale pentru a fi folosite in eventualitatea unor procese legate de continutul articolelor si pentru a stabili un drept la replica al celor vizati de acestea.

Interesant este ca, inainte a devina membru al PE, doamna Mikko a fost, vreme de 20 de ani, jurnalista. Raportul sau va fi luat in discutie in plenul Parlamentului European pe 22 septembrie.

Un alt parlamentar european, liberalul german Jorgo Chatzimarkakis, afirma ca “desi bloggerii nu pot fi considerati in mod automat o amenintare (!)”, acestia pot servi intereselor unor “grupuri de presiune sau grupuri profesionale” care pot folosi blogurile pentru a-si transmite mesajele. “Blogurile sunt instrumente puternice si pot reprezenta o forma avansata de lobby, care la randul sau poate fi considerat drept o amenintare”.

Reamintim ca, in Romania, toate comunicatiile electronice sunt monitorizate non stop de catre SRI.

Legaturi utile:
Juridice.ro – Parlamentul European se preocupa de Blog-uri
NIcki Brochner – Is EU turning into China?

16 Comments

 1. saccsiv says:

  Daca se va pune in aplicare , blogurile ca acesta vor dispare . Dar atunci va apare pentru ei o problema . Se va crea un curent subteran din ce in ce mai puternic . Incet dar sigur , tot mai multi oameni se vor intreba „ de ce unele informatii sau pareri sunt cenzurate ? „ . Laboratorul comunist le-a dovedit acest lucru . Cenzura , legea prohibitiei si alte asemenea au creat mereu mirajul fructului oprit .

 2. Ajunge sa bage cativa bloggeri la inchisoare, sau sa-i amendeze, pentru „discriminare”, „rasism”, „xenofobie”, „negationism”, „incitare la ura” sau mai stiu eu ce… si o sa ne cumintim cu totii! Sa fim seriosi, cati oameni au curajul sa duca o lupta de rezistenta?! Cati au motivatia sa faca asa ceva?! Intram intr-o epoca intunecata – care ar putea dura foarte mult timp…

 3. ns felix says:

  ei ..la faza asta eu sunt convinsa ca sunt deja urmarite …numai ca le trebuie cadrul legal.. iar apoi avem singurul motiv de a multumi regimului comunist, si anume, pentru cei ce isi aduc aminte, limba aceea plina de substraturi,intelesuri, mesaje codate etc .. care se folosea atunci..am zis intotdeauna ca ne va mai fi de folos o vreme acel limbaj.

 4. saccsiv says:

  E posibil sa apara pana la urma o lege de acest tip . Incercam sa arat ca si la ei parerile sunt impartite . Seniorii lor stiu ca au ajuns la formidabila forta actuala deoarece ai lor strabuni au “ sapat “ din subterane . Si chiar si acum le este mai bine sa nu apara in luminile rampei . Deocamdata este mai eficienta etichetarea blogurilor de acest tip ca fiind purtatoare ale teoriilor conspiratiei , etichetate ca extremiste sau catalogate ca neserioase . In plus , tolerand astfel de idei , pot arunca la randu-le intoxicari periculoase , de tip Zeitgeist ( am facut o analiza a acestui “ documentar “ pe blogul meu , chiar m-ar interesa sa va stiu parerea ) . Ca o concluzie , cred ca totusi la un moment dat va apare o astfel de lege . De fapt mai multe si mai rele . De aceea este bine sa profitam de timpul ramas si sa ne straduim sa informam cat mai multi si cat mai bine .

  Este indubitabil ca imperiul mondial de STANGA care se formeaza il doresc a functiona o vesnicie . Pentru asta se tot straduie de aproape 300 de ani , sa-l faca sa dainuie . Dar , ortodox fiind , iau de bun ceea ce spun sfintii parinti si marii duhovnici : TRAIM VREMURI APOCALIPTICE . Si prin urmare consider ca nu se vor bucura prea mult de Noul Babilon . Am scris cate ceva si in articolul Apocalipsa ( as pune link-uri dar nu accepta platforma sau ceva de genul acesta ) . Dar va fi greu … Ca guvernul mondial va fi precedat de crize , foamete , seceta , revolte , razboaie , etc. O mega criza generata tot de ei

  Vor fi insa destui cei care nu-si vor pleca genunchiul . Are bunul Dumnezeu grija de cei care nu se vor inspaimanta si care vor accepta chiar mucenicia .

 5. saccsiv says:

  ns felix

  Cam asa ceva .

 6. CZ Codreanu says:

  Nu va faceti griji prieteni buni … LUPTA CONTINUA !
  Cu sau fara blog, tot vom fi auziti … a da si nu renunt la postarea adevaratei lor fete pe blog`uri nici mort … pentru ca LIBERTATEA NU INSEAMNA OBLIGATIA DE A SPUNE DA ! CI DEMNITATEA DE A SPUNE NU !
  Suntem destui opozanti pe intregul continent, e nevoie de masuri drastice sa ne opreasca … masuri care nu vor trece neobservate prin fata celorlalti care nu cunosc.
  O actiune similara si la scara redusa a fost in Chisinau de curand … sa incerce ei o astfel de prigoana, ca se vor confrunta cu o rebeliune :D … fie ea si doar informatica

 7. O sa hackereasca cineva site-urile guvernamentale? ;))

 8. CZ Codreanu says:

  Frate daca stii cum … invatza`ma ! :))

 9. ns felix says:

  hackereala nu e o metoda prea inteligenta dupa parerea mea … deschiderea ochilor si mintilor celor de langa noi cred ca e mai important..ori aici e vb de o educatie pe care trebuie sa ne o autoadministram.

 10. CZ Codreanu says:

  Educatia nu se face cu vorba … cel putin nu la capitalistul roman contemporan :) … e un individ foarte ciudat … crede toate minciunile ca da peste ele peste tot … dar adevarul mai greu accesibil il respinge … si daca te apuci sa`l inveti, te va considera nebun. Asa ca nu merita efortul ;)

 11. ns felix says:

  cine vrea pricepe, cine nu …

 12. MILESCHRISTI says:

  Poate ca le-a trecut prin minte parlamentarilor europeni o asemenea idee, de a supraveghea, restrictiona si cenzura blogurile, in urma „obeservarii” RAVNEI si EXPLOZIEI misionar-apologetice ORTODOXE care a „erupt” in pamantul Romaniei.

  Da! Nu este exclus ca vazand europarlamentarii, cu cata fervoare lupta tinerii ortodocsi pe internet, pentru aparare Credintei lor Ortodoxe, sa considere ca „blogosfera” le incurca „socotelile” si le impiedica atingerea scipului de a-i face pe toti europenii O APA SI UN PAMANT si de a le amesteca credintele si mentalitatile intr-una singura…!

  Sa mai scriem CAT MAI AVEM TIMP, si sa ne mai informam cat se mai poate, si sa salvam (cei care avem harduri de mari capacitati) BLOGURI INTREGI, ca sa avem o „rezerva” in viitor de idei, argumente si invataturi de mare putere duhovniceasca….!

  DOAMNE AJUTA

 13. ns felix says:

  @ MILESCHRISTI
  lol nu m-am gandit niciodata sa-l caut pe Dumnezeu in bloguri :)) desi recunosc ca religia a fost intotdeauna una dintre cele mai tari parghii de manipulare a maselor, totusi trebuie facuta diferenta intre religie si Dumnezeu .. :)) cat despre bloguri … cate capete atatea idei la urma urmei ..

 14. Anonim says:

  informatia din bloguri ar putea fi folosita ca surse de testare a opiniei publice liber exprimate. „incurajarea etichetarii voluntare” nu face decit sa creeze premizele pasilor urmatori (peste ceva timp, dupa ce lumea se va fi obisnuit cu ideea) in care etichetarea va fi facuta obligatoriu.

 15. vergeanu.spinu says:

  M Mikko „sugereaza(sic)clarificarea statutului,LEGAL sau DE ALTA
  NATURA”. Mai sa fie, care o fi aia „alta natura”.Ce formula juridica
  vor sa gaseasca ca sa ne bage pumnul in gura CU ACORDUL NOS
  TRU.Apoi „interesul publicului”= ingurgitati informetia pe care V-O
  DAM NOI.Numai aia e buna,”nu e gresita”si „nu are continut rauvoi-
  tor”.Deci va fi „o garantie a calitatii” = avem relatii directe cu Sfan-
  tull Duh si,urmaza nostimada:”o DECONSPIRARE a celui care SCRIE
  CU ADEVARAT SI A ACESTUIA”. Si cand o da pes-
  te Deconspiratu, sau cum l-o fi chemand, atunci sa vezi disteactie.
  Va fi luat la intrebari;
  – Mai Deconspiratule, de ce nu scri cu adevarat ca sa ai o garantie
  a calitatii, ca sa zic asa, precum ar deveni, interesul publicului,
  ptr. care pot sa zic ca este

 16. Florin Cosma says:

  Exista un risc crescut sa vedem internetul in lanturi si sub o lupa care din ce in ce mai intens doreste sa ne urmareasca. Problema nu este numai cu blogurile, pana acum diverse cenzuri au fost si sunt aplicate internetului in ansamblu. Cu toate avantajele pe care le aduce acest mediu de comunicare nu trebuie sa uitam ca cel mai mare impact este produs de intalnirile fata in fata.

Leave a Comment