UE are un nou „dusman de clasa”: bauturile energizante!

CONFORM ideologiei „statului dadaca” (ideologia corectitudinii politice – CP), dogma oficiala a UE, autoritatile trebuie sa reglementeze vietile cetatenilor in toate aspectele! Cetatenii trebuie sa fie „protejati”, la nevoie, impotriva vointei lor! Aceasta manie de a reglementa cu orice pret le convine de minune birocratilor de la Bruxelles, care isi justifica astfel existenta. Nu mai departe de ieri, Olanda s-a aliniat la directiva UE privind interzicerea fumatului in baruri si restaurante. Totusi, se poate fuma in continuare marihuana, in cafenele; dar nu tutun! In Olanda, tutunul e considerat mai periculos decat cannabisul!

Dupa tutun si alcool, Uniunea Europeana a gasit un nou „dusman de clasa”: bauturile energizante. Conform unor studii medicale controversate, consumul indelungat al acestor bauturi poate cauza: boli de inimă, de ficat sau atac de panică. E vorba de simptomele consumului exagerat de cofeina (desi parerile sunt impartite). In mod paradoxal, cafeaua nu a fost trecuta pe lista neagra (deocamdata!). Danemarca şi Norvegia discută chiar despre interzicerea tuturor băuturilor energizante, in timp ce in Finlanda si Canada a fost interzisa taurina, un ingredient al acestor bauturi racoritoare (taurina nu are legatura cu „taurii”, fiind un aminoacid din corpul uman care reduce stresul, creşte performanţa inimii si ajuta la detoxifierea organismului; sincer, nu inteleg de ce a fost interzis?!?!). Chestiunea acestor produse va fi dezbătută şi de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară, care vrea să analizeze exact care sunt „grupurile de risc” (expresie tipica CP) şi ce măsuri ar trebui luate.

Reamintim ca Parlamentul Romaniei a votat recent o lege prin care este interzisa vanzarea produselor alimentare considerate „nesanatoase” in incinta unitatilor de invatamant. Pe de alta parte, toate companiile de pe piaţă din Uniunea Europeana ar putea fi obligate, din 2013, să pună etichete cu informaţii clare despre cantitatea de nutrienţi din produsele alimentare şi procentul lor din doza zilnică recomandată. Parlamentul Europei intenţionează să introducă, cel târziu în 2010, o lege cu aplicabilitate în ţările UE, care stabileşte reguli clare şi unitare de etichetare a produselor alimentare.

Nu vreau sa fac aici o disectie a „corectitudinii politice” (CP) – am scris cu alte ocazii despre acest subiect. Un singur punct vreau sa-l ating: conform CP, oamenii sunt fiinte incapabile de judecata, lipsite de orice forma de responsabilitate individuala, obiecte pasive in calea riscurilor si amenintarilor de tot felul. Statul totalitar, acest idol modern, are datoria de a proteja oamenii, fie ca vor, fie ca nu. De exemplu, oamenii sunt considerati prea retardati ca sa-si dea seama singuri ce produse alimentare le pot dauna sanatatii – de aceea, statul, prin slujbasii sai, trebuie sa-i indrume pe calea unei alimentatii „rationale” si „responsabile”; de aceea, ‘prostilor’ li se repeta zilnic, fraze de genul „consumul exagerat de alcool dauneaza grav sanatatii„, „pentru sanatatea dumneavoastra, evitati excesul de sare, zahar si grasimi” etc. ;de aceea, se pun etichete infricosatoare, de genul „fumatul poate ucide” sau „fumatorii mor mai tineri”, pe pachetele de tigari; de aceea pe cutiile de bere se recomanda „consumul responsabil” etc. etc.

Definitia cea mai simpla a totalitarismului este urmatoarea: Tot ceea ce nu e interzis, e obligatoriu!

6 Comments

  1. Anonim says:

    Precum si un ceas stricat indica ora exacta de doua ori pe zi, tot asa si UE mai face cate cava pozitiv: Bauturile „energizante” (red bull, hell, etc.) sunt cat se poate de nocive, daunand organismului prin continutul foarte mare de zahar (8 lingurite /doza), precum si amestecului fatal cafeina/taurina/E-uri. Cafeina este o substanta foarte benefica, dar luata dintr-o ceasca de cafea naturala, nu sintetizata si amestecata cu alte ingrediente, intr-o veritabila concoctie vrajitoreasca, care pe termen scurt inebuneste de cap omul, iar pe termen lung, il termina.

  2. saccsiv says:

    PolitiCA COrecta masoara cu doua masuri .

    Pe de o parte pe pachetele de tutun apar anunturi de tip “ Fumatul ucide , duce la impotenta , etc. “ sau sunt campanii soc cu imagini de cadavre , pe de alta parte nu este obligatorie prezentarea in cabinete catre cuplurile doritoare de avort de materiale filmate ce arata macabrul macelului ce are loc in timpul unei “ intreruperi “ de sarcina .

    Pe de o parte , tot mai des gasim in fisele de interviu ale angajatorilor rubrici fumator-nefumator dar se zbiara ca homosexualii ar fi discriminati la angajare .

    Pe de o parte primesc aprecieri cei ce scuipa pe crestinism , avand parte de multa publicitate “ lucrari “ de acest tip ( evanghelia lui Iuda , Codul lui da Vinci , piese de teatru ce-i prezinta pe Domnul Iisus si Apostolii ca fiind homosexuali , etc. ) pe de alta parte se declanseaza un intreg sistem de represalii daca critici : anumite personaje ( atunci cand ele sunt evrei ) sau sodomia ( aceasta ajungand un soi de etalon in masurarea gradului de “ civilizatie “ al unui stat )

    Si tot asa …

    De ce toate acestea ? Cu o masura se masoara ceea ce va duce in ritm galopant spre invatarea populatiei cu dictatura ce se va instaura o data cu noul guvern mondial . Cu cealalta masura se pune in aplicare doctrina Noii Ordini Mondiale veche de peste 200 de ani : distrugerea crestismului , a patriotismului , a familiei traditionale . Totul pentru crearea mega stupului de albine in care indivizii vor trebui sa fie consumatori unealta in slujba STAPANILOR .

  3. @1 Ai vreo baza stiintifica pentru aceste afirmatii?!

  4. Administratorule, iti spun eu:

    1) Cafeina in doze mari duce la depletia calciului, alergii datorate aceluiasi calciu, episoade maniacale si chiar atacuri de panica. Repet, am spus doze mari. Plus, datorita efectului diuretic (asta chiar in doize mici), creste cantitatea de urina si implicit cantitatea de vitamine/minerale excretata.
    2) Taurina are legatura cu taurii datorita locului in care a fost descoperita prima data: in bila de taur.

  5. 1) De acord, consumul exagerat de cafea poate dauna sanatatii; la fel cum e vorba de consumul exagerat de orice altceva. Dar asta nu e un motiv sa fie interzise cafeaua si bauturile care contin cofeina. („depletie” banuiesc ca provine din englezescul „depletion” – epuizare; n-am gasit cuvantul in dex)

    2) Poate, nu zic nu. Ce am vrut sa spun e ca „taurina” nu e un nume comercial pentru o substanta chimica „care iti da energia unui taur”; ci e un aminoacid din corpul uman, secretat de bila. Am citit si eu: http://ro.wikipedia.org/wiki/Taurin%C4%83

    Oricum, multumesc pentru precizari. Ce as vrea sa adaug: nu am scris acest articol pentru a ridica in slavi bauturile energizante. Am criticat doar modul in care actioneaza birocratia europeana, care vrea sa reglementeze viatile oamenilor in cele mai marunte aspecte. Am criticat de asemenea obsesia maladiva pentru „siguranta” si negarea responsabilitatii oamenilor, in privinta propriilor lor alegeri. Oamenii au dreptul sa fie informati, de acord; dar informare nu inseamna sa fie tratati ca niste imbecili!

  6. Paul says:

    „In Olanda, tutunul e considerat mai periculos decat cannabisul!”
    studiati molecula de nicotina si va lamuriti. Nicotina e sora-sa Heroinei. si in UK si in Olanda.. super tare ! sa interzica fumatul de tutun peste tot. Pe cand si in Romania?

    La noi nici spatiile de nefumatori (oamenii normali) nu sunt respectate de catre fumatori (oamenii normali dar DEPENDENTI de nicotina).

    in UK vin pompierii daca fumeaza careva – sunt alarme peste tot.

Leave a Comment