UE vrea sa ne lase fara internet!

DUPA INTENTIA de a clasifica si controla blogurile, Parlamentul European pune la cale o noua masura opresiva impotriva internautilor. Conform acesteia, furnizorii de internet vor fi obligati sa le suspende accesul la internet utilizatorilor care au fost acuzati (nu neaparat condamnati!) ca au incalcat de 3 ori legile de „copyright”. Daca o asemenea lege va trece, accesul la internet poate fi ingradit sub pretextul unor simple acuzatii (apriori nedovedite) privind descarcarea „ilegala” de muzica sau filme!

Mai mult, cateva amendamente prevad creearea unei Directii de Telecomunicatii Europene, care va prelua controlul utilizarii de internet a intregului bloc de 27 de tari, informeaza WiseUpJournal. Amendamentele propuse forteaza providerii sa ofere toate datele utilizatorilor. De asemenea, pot forta si producatorii de softuri de a introduce spyware in produsele lor pentru a permite nu numai guvernelor, ci si altor corporatii sa monitorizeze activitatea cetatenilor, in speranta depistarii unor activitati neconforme cerintelor superstatului „european democratic„.

Reamintim ca recent, doi tineri din Bucuresti au fost cercetati de Politie pentru ca ar fi pus la dispozitie niste muzica pentru download, asta dupa ce un tanar aradean a fost condamnat 5 ani si jumatate de inchisoare pentru aceeasi fapta (asta in timp ce, unii au ucis fara sa faca o zi de inchisoare)! Lasand la o parte grotescul situatiei, trebuie sa privim situatia cu realism: majoritatea utilizatorilor de internet folosesc diferite programe de file sharing! Ar trebui toti arestati si condamnati la ani grei de inchisoare? Exista site-uri de genul www.youtube.com si mii de radio-uri pe internet unde poti gasi practic orice melodie vrei sa asculti. De ce nu s-o fi gandit nimeni sa-i acuze de „piraterie„?!

De fapt, unii s-au gandit la asta!! Compania Google, in urma unui proces din S.U.A., a fost fortata zilele trecute sa predea toate detaliile ale tuturor persoanelor care au vizitat site-ul YouTube.com, mai precis: conturile, informatiile de „log in” si IP-urile utilizatorilor, ne informeaza Daily Mail! Compania care a inceput scandalul, Viacom, care detine postul MTV si studiourile de film Paramount Pictures, a acuzat site-ul YouTube pentru incalcarea legii drepturilor de autor! In replica, compania Google a spus ca si-a indeplinit obligatiile legale, iar procesul intentat de Viacom reprezinta o amenintare la libertatea internetului!

Ni se spune cati bani ar fi pierdut casele de discuri din cauza „pirateriei„. Dar totul porneste de la o premiza falsa: cei care au descarcat muzica pe internet in mod sigur nu ar fi cumparat albume „originale”! Trebuie subliniat faptul ca masurile luate impotriva celor care descarca muzica reprezinta o aplicare discretionara si selectiva a legii (ceea ce e atat imoral cat si ilegal). In ceea ce priveste masurile propuse de Parlamentul European, aceastea nu fac nimic altceva decat sa ingradeasca accesul liber la Internet, reprezentand totodata un pretext pentru a inchide gura persoanelor „incomode”!

3 Comments

 1. dann says:

  nu-i nimic! ne vom crea propriul internet interconectand retelele noastre private, pe banii nostri, pe eforturile noastre! daca se baga si atunci, personal sunt importriva sistemului. cu orice mijloace! istoria a aratat ca sistemul se duce dracu cand incepe sa scoata din sarite prostul pe care il sclavageste pana la exterminare!

 2. Xerxes says:

  Da si eu as vrea ! sa avem intranetul nostru ! sa avem muzica noastra filmele noastre etc…de la anu cand imi va expira contractul voi renunta la internet..definitiv.Dar ma gandesc asa…daca 1000 de persoane cumpara fiecare din magazin un film pe DVD ! Apoi fiecare vizioneaza filmul cumparat ! Apoi, ei fac un club ai celor pasionati , de filme ! Si incep sa faca schimb intre ei cu filmele cumparate de fiecare , sa fie vizionate intre ei ! ESTE ILEGAL !? Nu este ilegal pentru ca fiecare film a fost cumparat ! atunci ma intreb file share-ingul ce are?! de ce e ilegal ?! toti ar trtebui sa renuntam la net neconditionat ! si la mobile , sa revenim la clasica scrisoare pe hartie si la telefonul cu disc…Atunci ce vor mai supraveghea..?!

 3. cumva guvernul m…ue este guvernul tarii??
  ce ?
  depindem de straini sau de ai nostri?
  dai incolo pe europeni!
  sintem noi si nu vrem legi europene anticrestine si totalitare!
  vedeti ca infractorii nu s pe net ci pe strada care fura /ucid/agreseaza /politicienii coriupti /etc!
  internautii spun adevarul nu ca cei de pe strada sau de la tv tembel/presa mincinoasa!
  adevarul este in biblie si pe net dar sa stii a cauta acest lucru!

Leave a Comment