Pe cine deranjeaza vocile opozitiei eurosceptice in Parlamentul European?

In urma cu cateva saptamani, Comisia pentru Afaceri Constitutionale a Parlamentului European a examinat propunerea europarlamentarului socialist (se putea altfel?!) Richard Corbett de crestere a pragului minim pentru constituirea unui grup parlamentar. Astfel, conform propunerii, un grup ar fi alcatuit din minim 30 de europarlamentari (fata de 20 in regulamentul supus amendarii) care sa reprezinte minim 1/4 din tarile membre (fata de 1/5).

Propunerea, o evidenta incercare a grupurilor parlamentare mari de a amuti opozitia eurosceptica, a cazut la vot in Comisie.

Cu toate acestea, suprinzator – sau nu! – pe data de 7 si apoi 9 iulie, propunerea lui Corbett s-a regasit pe ordinea de zi a plenului PE si, desi nu exista un text propriu-zis al amendamentului (ca urmare a respingerii in Comisie) propunerea a fost luata in discutie, votata si adoptata, „cu concesii” din partea initiatorilor.

Asa arata „domnia legii” si respectul fata de diversitatea de opinii, in cea mai democratica institutie a Uniunii Europene, iar acestia sunt oamenii carora noi, prin ratificarea Tratatului de la Lisabona, suntem pe cale de a le incredinta privilegiul alcatuirii de legi care sa ne priveasca direct!

Urmariti fragmente din dezbaterile de pe 7 si 9 iulie, din Parlamentul European.

4 Comments

 1. saccsiv says:

  UE se transforma intr-un ritm galopant intr-un Big Brother de STANGA . La PAPUSARI totul este bine planificat si se respecta in tocmai schemele prestabilite . Sa vedem ce se spunea in textul declaraţiei adoptate la întâlnirea Consiliului European de la Laeken din 15 decembrie 2001 , cand s-a pregăti următoare Conferinţă interguvernamentală . Convenţia s-a intrunit ( cum altfel ? ) sub preşedinţia domnului Valery Giscard d’Estaing :

  „ După căderea Zidului Berlinului, ne aşteptam cu toţii la o lungă perioadă de stabilitate, fără conflicte, bazată pe respectarea drepturilor omului. După doar câţiva ani, aceasta nu mai poate fi o certitudine. Ne-am trezit brusc, o dată cu evenimentele din 11 Septembrie. Forţele opozante încă nu au
  dispărut: FANATISMUL RELIGIOS , NATIONALISMUL , rasismul şi TERORISMUL sunt în creştere

  Europa este continentul valorilor umane, al Cartei Magna, al Declaraţiei Drepturilor Omului, al REVOLUTIEI FRANCEZE . „

  Proiectul Constitutiei Europene a fost elaborat de acest francmason, Valéry Giscard D’Estaing , fost presedinte al Frantei in perioada 1974-1981, presedintele Conventiei Europene care a redactat textul tratatului constitutional .

  Acelasi care in ianuarie 1989, impreuna cu o delegatie a Comisiei Trilaterale , formata din bancherul american David Rockefeller si fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger , s-a intalnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge ca URSS trebuie sa se integreze în marile institutii financiare ale lumii, GATT, FMI şi Banca Mondiala . In cursul intrevederii , la un moment dat Giscard d’Estaing a luat cuvantul si i-a spus lui Gorbaciov:

  “Domnule presedinte, nu pot sa va spun exact cand se va întampla – probabil intr-un interval de 15 ani – dar Europa va fi un stat federal si trebuie sa va pregatiti pentru aceasta.”

  Asta se intampla in ianuarie 1989, intr-o vreme in care tratatul de la Mastricht din 1992 nici macar nu fusese schitat pentru opinia publica .

 2. anonimvs says:

  UE nu a fost niciodata altceva decat un Big Brother de stanga facandu-l sa se intoarca in mormant de invidie si pe ‘tatuca’ Stalin…

 3. Zob Gheorghe says:

  Bine, bine dar ţineţi cont de un fapt: concentrarea şi centralizarea capitalului în mâini tot mai puţine impune formarea centrelor economice şi de putere pentru înfruntarea finală între imperialişti.În această conjunctură socialiştii chiar de ar vrea să facă altceva nu vor putea decât să joace cum le cântă magnaţii mondiali.Deci nu vă grăbiţi cu concluzii ca să nu greşiţi.Deci socialiştii încearcă să salveze ceva ( dacă sunt socialişti) sau încearcă să grăbescă maturizarea înfruntării finale între capitalişti. Reamintesc că s-au conturat deja următoarele centre mondiale economice şi implicit de putere: America de Nord, Europa, Asia de Est şi zone subordonate. În condiţiile accentuării concurenţei şi luptei pentru resurse Europa nu poate să se salveze decât prin unificare. Deci unificarea Europei are aceeaşi cauză ca în războaiele anterioare: cotropire, jaf, dominaţie. Nu popoarele vor aceste lucruri ci sistemul capitalist duce în mod fatal şi peste capul naţiilor la un asemenea final. A spus-o Lenin de aproape 100 de ani.

 4. Miriam says:

  NU mai este mult pina vom constata ca nu mai avem parlament si ca toate legile ne vor veni direct de la Bruxelles.
  Ultimele structuri statale pot fi desfiintate in citiva ani si subordonarea totala fata de UE va fi o realitate.

Leave a Comment