Corectitudinea politica face ravagii in Europa!

Poate va intrebati care sunt problemele invatamantului francez? Nivelul tot mai scazut al cursurilor? Lipsa cadrelor didactice calificate? Salariile insuficiente pentru profesori? Nicidecum! Conform ministrului educatiei din Franta, Xavier Darcos, „lupta impotriva homofobiei este o chestiune esentiala„. Intr-o circulara adresata inspectoratelor scolare, ministrul a mentionat in mod explicit „homofobia” printre formele de „discriminare” care trebuie combatuta. Mai mult, se intentioneaza lansarea unei vanatori de „homofobi” in licee: directorii sunt incurajati sa raporteze si sa sanctioneze drastic orice incident „homofobic„.

Mai mult, Xavier Darcos a anuntat ca va lansa o campanie publicitara in toate liceele relativ la problema homosexualitatii si o linie telefonica creata pentru a „raspunde intrebarilor legate de identitatea sexuala” a elevilor. Intrebat daca masuri similare vor fi luate si pentru elevii de gimnaziu, ministrul a declarat oarecum jenat ca „ar fi cam dificil, pentru ca sunt copii cam mici„. Dar, solutii exista si in acest caz! „Psihologii scolari pot face o treaba buna. Trebuie sa ne incredem in ei, mai degraba decat in solutii standard. Nu oricine stie cum sa vorbeasca direct unui copil de 13 ani despre sexualitate, sau despre alegerile sexuale pe care le are„, a declarat Xavier Darcos.

Pentru cititorii care cunosc limba franceza, le recomand sa se uite pe site-ul http://www.ligneazur.org. Ar putea invata acolo cum se combate „homofobia„!

Leave a Comment