Statul politienesc a luat-o razna in Marea Britanie!

MAREA BRITANIE este exemplul tipic de stat politinesc scapat total de sub control. Un exemplu flagrant ne da ziarul Gandul. Consiliul local din Bury (oraş inclus în zona metropolitană Manchester) a declanşat o operaţiune de supraveghere folosind camere video ascunse, in virtutea legislatiei „antiteroriste” (!!!), pentru a-i descoperi pe gunoierii care nu colecteaza corect gunoaiele!

În urma operaţiunii de spionaj, trei gunoieri au fost descoperiţi că îndepărtau gunoiul în exces al proprietarului unei prăvălii care nu plătise „extra taxa” care trebuie achitată de cei care produc mai multe deşeuri decât cota alocată de primărie. Gunoierii nu au voie să ridice nimic în plus faţă de cota fiecărui client, iar suspecţii fuseseră acuzaţi că au luat mită pentru a debarasa ilegal deşeurile cuiva care nu plătise. Însă operaţiunea de supraveghere nu a dus decât la descoperirea unei „mite ridicole” – unul dintre gunoieri a fost filmat când accepta o sticlă de apă minerală (cu aromă de căpşuni) din partea proprietarului magazinului. Consiliul din Bury a decis reţineri salariale împotriva celor trei, care au fost, ulterior, concediaţi.

După pierderea slujbelor, angajaţi au dat în judecată Consiliul din Bury, iar Justiţia avea să le facă dreptate. Judecătorii au acceptat argumentul gunoierilor – că nimeni nu-i anunţase că respectivul proprietar de magazin nu îşi plătise suprataxa şi nu mai avea un contract valabil pentru colectarea deşeurilor – dar procesul nu a mai fost dus până la capăt. Reclamanţii şi Consiliul din Bury au căzut la o înţelegere în afara instanţei, prin care gunoierii concediaţi şi-au împărţit o despăgubire de peste 100.000 lire sterline. Din banii cetatenilor, bineinteles!

Acest caz tragi-comic a atras atentia presei asupra abuzurilor tot mai mari ale statului politienesc de tip Big Brother, instaurat in Marea Britanie. Astfel, potrivit The Daily Mail, iniţial erau numai nouă agenţii guvernamentale (din poliţie şi serviciile secrete) care aveau dreptul să filmeze într-ascuns cetăţenii, dar acum numărul total al instituţiilor care efectuează asemenea supravegheri a urcat la 792. Dintre acestea, 474 sunt consilii locale. În total, autorităţi locale precum Consiliul din Bury efectuează circa 10.000 de supravegheri video ilegale, pentru că metodele sunt rezervate infracţiunilor care privesc securitatea naţională. Majoritatea „actiunilor teroriste” descoperite pe această cale se referă la murdărirea spaţiului public cu excremente de câine sau la gestionarea deşeurilor.

In Marea Britanie, pana si cosurile de gunoi sunt dotate cu microcipuri RFID! Explicatia oficiala, este aceea ca, in acest mod, Marea Britanie isi va putea atinge cota de deseuri reciclate impusa de UE! Oh, da… in caz ca nu stiati: si pentru Romania exista o cota de deseuri reciclabile care trebuie colectate/cap de locuitor. In caz ca aceasta cota nu e atinsa, Romania – adica oamenii – vor trebui sa plateasca amenzi la UE! Desigur, aceasta cota impusa de UE e justificata prin „lupta impotriva poluarii si protejarea mediului”! Volens, nolens, fiecare roman e obligat sa produca 4 kilograme de deseuri electrice! Asa se explica recentele „campanii de colectare a deseurilor electrice si electronice”! Ce conteaza ca un roman prefera sa-si repare un televizor sau un radio mai vechi?! Nu! El trebuie sa le arunce la gunoi si sa-si cumpere altele noi! Asa va fi multumita si „ecologista” Uniune Europeana si producatorii de electronice!

One Comment

Leave a Comment