Daca Anglia e tara lui Big Brother, in Franta va exista Big Sister!

Dacă britanicii se considerau cetăţenii europeni spionaţi cel mai mult de autorităţi, a venit rândul francezilor să aiba parte de măsuri similare. Mai precis, guvernul francez doreste sa creeze o baza de date, botezată oficial “Edvige” si neoficial „Big Sister”, care ar urma să stocheze datele personale (de la adresă, până la orientare sexuală) ale tuturor francezilor de peste 13 ani “susceptibili să tulbure ordinea publică”, relatează ziarul Gandul, citand „The Telegraph”. Informaţiile ar urma să fie monitorizate de un nou serviciu secret, numit Direcţia Centrală de Informaţii Interne (DCRI).

Mai multe asociaţii importante, printre care se numără şi cea a magistraţiilor, susţin că măsurile, care poartă „semnătura” preşedintelui Nicolas Sarkozy, ar trebui abandonate deoarece statul va controla mişcările a milioane de francezi, cum de altfel au făcut-o încă de pe vremea lui Napoleon serviciile secrete. Noul decret extinde aria „spionajului civililor” astfel încât orice francez (care nu este minor) va putea fi urmărit, iar informaţii despre activităţile sale, dar şi despre anturajul său urmând dă fie înscrise în „Big Sister” doar pentru simplul fapt că este considerat „suspect”. Mai exact, explică secretarul general al sindicatului magistraţilor, Hélène Franco, „este ceva tentacular, practic, toate persoanele implicate în viaţa socială putând fi urmărite şi, prin ricoşeu, şi anturajul lor”, relatează „Libération”.

Spre exemplu, „dacă participi la o manifestaţie, având în vedere că aceasta poate degenera, vei fi automat introdus în sistem, chiar dacă nu eşti un delincvent”. Mai mult, aceste fişiere vor putea pe viitor să fie consultate pentru anchetele administrative. De pildă, dacă o persoană a participat în liceu la un protest, când va vrea să dea concurs pentru o funcţie publică, angajatorii vor şti totul despre el din „dosar” (informaţii fiscale, tendinţe sexuale, problemele de sănătate, călătorii efectuate etc.). Pana si ministrul Apărării, Hervé Morin, a denunţat acest decret, alături de ONG-uri şi opoziţie.

One Comment

 1. Comentariul meu se refera la un domeniu mai putin vizibil, datorita necesitatii utilizarii microscoapelor electronice de mare rezolutie, ingineria genetica.
  S-ar putea sa vi se para neverosimil ce va relatez si poate neinteresant in aceasta perioada de criza economica, dar, pregatindu-ma intens pentru a participa la prima conferinta mondiala privitor la nucleul celular si la rolul lui in diviziunea celulara, care a avut loc la Heidelberg, am constatat ca sunt doua mari probleme aparute in ingineria genetica, pentru care nu se gasesc acum solutii: criza celulelor stem si criza infertilitatii barbatilor produsi prin fertilizare in vitro.
  La intrebarile curioase si presante ale presei, specialistii implicati in genetica raspund senini, „asta este generatia pe care am produs-o”.
  Recent am lansat o alerta pe internet la cel putin o mie de adrese ale celor mai mari geneticieni din lume, avertizandu-i ca apare o eroare repetata la fertilizarea artificiala, dar reparabila, pe baza careia se produc niste eunuci biologici, asemanator plantelor si animalelor fertilizate cu embrioane produse in laborator, prin modificari genetice. Singurul raspuns a venit de la Institutul National de Justitie al Americii, care a spus ca nu a murit nimeni in urma utilizarii unei astfel de tehnologii. Dar, recent, specialistii au ajuns la concluzia ca oamenii produsi in vitro au o rata de imbolnaviri cardiace de patru ori mai mare decat cei produsi natural. De asemeni, organele produse din celule stem, se reimbolnavesc dupa patruzeci de zile de aceeasi boala pe care a avut-o organul inlocuit. Nu am sa va vorbesc acum de sufletul extern corpului, nici de faptul ca materia a innebunit (Luntrea lui Caron, Lucian Blaga) si nici de faptul ca „Mirabila samanta” …. are bio-GPS. Va recomand sa cititi si va las sa savurati poezia lui Lucian Blaga, in care se face referire la mandra gradina – EUtopia.
  Noi am descoperit o microscopica celula organizatoare a corpului uman, responsabila cu dorinta de evadare din realitate si cu atractia idolatrica, care provine din “mirabila samanta” a lui Adam, motiv pentru care am numit-o stiintific “ADN-ul mitocondrial al lui Adam”, in contrapartita cu cealalta parte materiala a bio-translatorului sufletului uman, numita “ADN-ul mitocondrial al Evei”, existenta în toate celulele umane, cu exceptia celor din sistemul nervos, si responsabila cu atractia lumii materiale.
  Cei care doresc mai multe informatii ne pot contacta pe [email protected]

Leave a Comment