Pe ce mai arunca banii UE!

PE MASURA ce se aproprie alegerile pentru Parlamentul European (care vor avea loc in primavara anului viitor), acest organism devine din ce in ce mai risipitor cu banii publici, investind tot mai multi bani in actiuni propagandistice. Pe 17 septembrie a fost lansat, cu surle si trambite, un program de televiziune web intitulat Europarltv/. Acest proiect costa peste 9 milioane de euro anual (bani care merg catre o companie privata), adica o suma de circa 11500euro de europarlamentar pe an. Cu toate acestea, oficialii Parlamentului European au refuzat sa publice audientele programului Euparltv!

Canalul promite sa fie tradus in toate cele 27 de limbi ale tarilor membre UE. Insa, pentru aceasta, vor trebui mai mult de 3 ani de pregatiri. Urmatorul filmulet, arata ceremonia de deschidere a Euparltv.

Va recomand sa urmariti un videoclip al EPTV care ne arata cum Angela Merkel se straduieste sa resusciteze Constitutia UE (Tratatul de la Lisabona). E reprezentativ pentru tipul de programe ale EPTV. Dealtfel, EPTV doreste sa interactioneze cu telespectatorii sai. Puteti da click aici pentru a va spune „sugestiile, cererile de informare si propunerile„.

Continutul programelor EPTV sunt revazute de un birou al PE (unii mai malitiosi vorbesc de „biroul politic”, mai ales de cand dl. Pöttering a devenit presedintele PE) si canalul este administrat de functionarii departamentului de comunicatii din cadrul PE.

Gawain Towler, purtatorul de cuvant al grupului Identitate/Democratie din cadrul PE, membru al UKIP, a fost avertizat sa inceteze cu remarcile „ironice si eurosceptice” de pe blogul sau, in caz contrar riscand sa se ia masuri disciplinare impotriva sa! „Rezultatul e ca am primit o avertizare formala, ca daca voi continua sa scriu pe blog, se vor aplica sanctiuni financiare impotriva mea, fiind amendat cu salariul pe 4 luni. Din acest motiv, nu imi permit sa mai continui„. „Nu spun ca nu as fi incalcat regulile. Dar pozitia mea, de europarlamentar din partea UKIP ma obliga sa critic institutia in care activez„, a mai declarat domnul Gawain.

In acelasi timp, pe site-ul oficial al europarlamentarului francez, Jean-Guy Giraud, seful comunicatiilor in Franta, se afla o pagina a „Amicilor Tratatului de la Lisabona„, o parafraza a „Amicilor Constitutiei” din Timpul revolutiei franceze. Asta, desi poporul francez a respins Constitutia UE! Nimeni insa nu s-a gandit sa-l sanctioneze disciplinar pe Jean-Guy Giraud. In concluzie, europarlamentarii pot sa vorbeasca la un canal TV propagandistic, pot sa faca propaganda UE pe paginile oficiale ale lor, dar nu pot sa isi exprime parerile intr-un blog!!!

Leave a Comment