UE joaca, in mod ipocrit, cartea antiamericanismului.

Bruno Waterfield

Mai intai, cetatenii irlandezi au fost acuzati ca ar fi nerecunoscatori fata de UE (pentru respingerea tratatului de la Lisabona). Ulterior, au fost criticati pentru ca ar fi ignoranti si infantili. Mai tarziu, s-a dat vina pe bloggeri. Acum, UE a „descoperit” un nou fapt: cei care au votat impotriva Constitutiei UE au fost manipulati de CIA!


Hans-Gert Pöttering, presedintele Parlamentului European, sustine ipoteza conspiratiei CIA impotriva UE!!

Uniunea Europeana, a gasit motivul pentru care irlandezii, dupa francezi si olandezi, au respins Constitutia UE! Este vorba de un complot al Statelor Unite/Pentagonului/CIA/Neoconilor impotriva Europei!

Aceasta acuzatie a fost introdusa saptamana trecuta de europarlamentarul german Daniel Cohn-Bendit, un om care a jucat pentru mult timp rolul de „idiot folositor” al establishment-ului politic al UE. Afirmatiile lui au fost preluate de catre Presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, si reafirmate de catre Comisia Europeana.

Cohn-Bendit, un fost radical de stanga, metamorfozat in ecologist, a cerut o investigatie a UE in privinta finantarii unei campanii irlandeze impotriva tratatului de la Lisabona, mai precis a unui lider al acestei campanii, Declan Ganley. Acesta e acuzat pentru un contract pe care compania sa Rivada l-ar fi avut cu Armata SUA, contract in valoare de 200 milioane de euro.

Saptamana trecuta, presa irlandeza a dezvaluit ca e posibil sa existe o legatura intre cei care au finantat campania impotriva Tratatului de la Lisabona si Pentagon, si de asemenea CIA. Asta e o poveste foarte interesanta si explica de ce unii nu vor ca Europa sa devina prea puternica”, a spus domnul Cohn-Bendit.Daca se va dovedi adevarata, asta va arata in mod clar ca exista forte in SUA care vor sa finanteze oameni pentru a destabiliza o Europa puternica si autonoma. Daca asta s-a putut intampla pentru Tratatul de la Lisabona, se ridica probleme mari pentru interferentele care pot aparea in viitoarele alegeri europene„.

Aceasta teorie a conspiratiei absurda, vine pe fundalul dorintei UE si a politicienilor irlandezi de a discredita cu orice pret votul cetatenilor irlandezi impotriva Constitutiei UE. Ideea aberanta ca Washingtonul ar dori sa influenteze alegerile europene a fost satirizata excelent de catre Open Europe. Nimanui nu-i pasa de euroalegeri – cu exceptia europarlamentarilor (care isi asigura astfel niste sinecuri grase). Toata lumea stie asta.

Desigur, si domnul Cohn-Bendit, stie foarte bine ca SUA sprijina puternic UE si Constitutia Europeana (numita acum Tratatul de la Lisabona). UE de azi, politica ei externa si moneda unica, au fost incurajate de catre americani. Ideea ca Pentagonul ar vrea sa blocheze Tratatul de la Lisabona pentru a impiedica UE sa-si asume mai multe prerogative in privinta securitatii, apararii, si sa preia din sarcinile NATO, este o prostie.

De fapt, Cohn-Bendit si Pöttering’s joaca atu-ul anti-americanismului care are destula forta pentru electoratul german. Fixatia UE fata de finantarea Campaniei NU in Iralanda si rolul lui Ganley reprezinta o negare totala si o inversare a balantei de forte politice in ceea ce priveste batalia pentru referendumul din Irlanda. Tot establishmentul politic irlandez, inclusiv Papa, au sprijinit Da-ul.

Irlandezii au votat impotriva Tratatului de la Lisabona, nu pentru ca i-ar fi manipulat Ganley, ci pentru ca majoritatea poporului irlandez (la fel ca si cel francez si olandez) a respins viziunea unilaterala a politicienilor in privinta Constitutiei UE. Prin creearea fictiunii ca SUA ar fi influentat votul din Irlanda, UE se poate pretinde drept „victima inocenta” a „puternicelor forte anti-europene” din Pentagon!

Sa nu ne lasam pacaliti! Nu este vorba de UE versus SUA, totul nu e decat un praf in ochi aruncat de cei care considera ca referendumurile organizate de UE trebuie sa aiba un singur raspuns: Da. Presedintele PE, Pöttering, si Comisia Europeana, cer acum „transparenta”.

Am urmarit intreaga chestiune cu multa atentie, de ceva timp. Avem nevoie de transparenta absoluta deoarece exact asta cer cei care ne ataca. Desigur, si ei trebuie sa satisfaca aceste standarde, adica sa ofere o transparenta totala in privinta fondurilor„, a spus domnul Pöttering. In continuare, a mai declarat: „Trebuie sa continuam sa urmarim cu atentie aceasta afacere. Faptele trebuie puse pe masa. Nu putem permite ca Europa (i.e. UE) sa fie atacata de oameni care cer transparenta dar nu o ofera ei insisi.

Multi dintre liderii UE cred ca noi, oamenii de rand, suntem idioti iar cei care nu sunt de acord cu viziunea lor despre lume, sunt malitiosi, periculosi sau pe statul de plata al SUA/CIA/Pentagonului/Corporatiilor multinantionale/bancherilor evrei/sionismului/comunismului. „Agendele ascunse” invocate de Bruxelles, reprezinta de fapt codul pentru neincrederea in judecata popoarelor. Reprezinta o instigare la politia gandirii!

Leave a Comment