BNP doreste refacerea grupului nationalist din cadrul Parlamentului European

Ideea de reinfiintare a unei aliante nationaliste in cadrul Parlamentului European a prins din nou contur saptamana trecuta atunci cand presedintele Partidul National Britanic (BNP), Nick Griffin, a efectuat o vizita in Ungaria si Cehia. Domnul Griffin a fost invitat in aceste doua tari de catre liderii unor partide radicale de dreapta, care la randul lor au efectuat vizite in Marea Britanie la inceputul acestui an.

Fragilul grup parlamentar s-a prabusit dupa ce cinci membri romani, membri PRM, s-au retras din cauza unor neintelegeri cu reprezentantii Italiei. Astfel alianta s-a destramat, nemaifiind intrunit numarul minim de parlamentari pentru realizarea unui grup identitar de sine statator. Insa mai nou Nick Griffin incearca sa aduca iar impreuna diferite grupari nationaliste din tari precum Ungaria, Cehia, Belgia, Austria si Italia.

Winston Pickett, directorul noului creat Institut European de Studii ale Antisemitismului Contemporan, a declarat ca turul european facut de Griffin a avut un mare succes in Ungaria, in special datorita Paridului Jobbik (Pentru o Ungarie mai buna), care doreste sa realizeze aliante si cu alte grupari de dreapta din Europa, pentru a forma un front comun inaintea alegerilor din vara anului viitor. Sursa: frontpress.ro

Leave a Comment