UE doreste moartea fumatorilor!

Am placerea sa va prezint un excelent pamflet despre campaniile si legislatia anti-fumat, implementate in Romania la porunca Uniunii Europene. Sursa: http://laportileorientului.wordpress.com.

“Stimaţi vizitatori, am astăzi pentru voi o dezvăluire senzațională! Cea din titlu, evident! Pe lângă moarte prin inaniție (țigările sunt scumpe – fumătorii nu mai au bani de mâncare – fumătorii nu mai mănâncă – fumătorii mor de foame), UE a mai inventat o metodă de a omorî fumătorii. Și încă în chinuri! Urmăriți argumentarea de mai jos, pentru a descoperi conspirația întunecată care ne învăluie.

După cum habar n-am dacă știți, cunoscutul fenomen placebo are – ca tot omul – un evil twin (frate geaman rau). Acesta este fenomenul nocebo. După cum sper că vă puteți imagina, acest fenomen te determină să prezinți simptome ale unei boli, pe care de fapt nu o ai, dar crezi că o ai.

Ei bine, tocmai pe acest fenomen a mizat Uniunea când a pus pozele acelea amenințătoare pe pachetele de țigări. Ia umblați voi în fiecare zi cu o poză cu un minunat cancer la gât în buzunar. Ia citiți voi în fiecare zi pe pachetul de țigări că este posibil ca peste câțiva ani să arate și gâtul vostru la fel. Și apoi veniți să îmi spuneți dacă nu există riscul ca tocmai datorită acelor amenințări drăgălașe, pătrunse în subconștientul vostru zbuciumat, să suferiți fenomenul nocebo și să ajungeți taman acolo unde erați amenințați că o să ajungeți!

Cel mai usor mod de a rezolva problemele mari este sa le ignori. A, si intre timp sa rezolvi probleme insignifiante ca sa nu para ca stai degeaba. Astfel, au fost inventate tigarile anti-incendiu care se sting daca nu sunt fumate repede, in ideea de a reduce incendiile provocate de tigarile uitate aprinse. Ele vor deveni obligatorii din 2009. Oau! Eu propun sa inventeze oameni mai putini cretini care sa nu provoace incendii lasandu-si tigarile aprinse. Astfel nu va mai fi necesar sa bage diverse chestii nici in tigarile mele si, eventual, nici in pretul lor.

A mai aparut inca o statistica despre cat de nociv este fumatul. Nu va impacientati, insa. Analizand-o am descoperit o metoda aproape sigura de a reduce la minim riscul de a muri din cauza fumatului. Continuand sa fumati, bineinteles. Sa vedem ce scrie la ziar: la 15 ani dupa ce va lasati de fumat riscul de a face infarct sau accidente vasculare este similar cu al nefumatorilor. Buuun, acum metoda:

Pasul I: Trebuie sa aflati exact cand veti muri. Nu recomand siteurile specializate, eu am incercat mai multe si am aflat ba ca am murit ieri, ba ca voi trai 150 de ani. Mai bine mergeti voi frumusel la o firma de asigurari. Va prefaceti ca vreti o asigurare de viata si ii lasati pe baieti sa calculeze cat veti trai.

Pasul II: Din varsta aflata scadeti 15. Voila! Aceasta este varsta pana la care puteti fuma linistiti. Cand o atingeti e musai sa va lasati, dar castigati niste ani buni de fumat fara griji.”

Pe aceiasi tema, puteti citi:

http://laportileorientului.wordpress.com/2007/09/03/cum-sunt-tratati-fumatorii

http://laportileorientului.wordpress.com/2007/11/12/cum-sunt-tratati-fumatorii-ii

Petitie impotriva discriminarii fumatorilor!

Nota: Nu spun ca fumatul ar fi un lucru bun. In mod categoric, produce dependenta si are efecte nocive asupra sanatatii. Totusi, in presa si la nivel oficial, sunt cu mult exagerate aceste efecte negative ale tutunului. Pe de alta parte, toate aceste campanii anti-fumat duhnesc a ipocrizie, fiindca, la o adica, daca fumatul ar fi atat de rau pe cat e prezentat, de ce nu e interzis?! Pai, sigur, banii nu miros – statul prefera sa ii jupoaie pe fumatori prin taxe exorbitante, speculand faptul ca fumatorii se pot lasa cu greu de acest obicei! Pe de alta parte, se cheltuie absolut aiurea sume imense de bani (de exemplu, afisele stradale cu Mihaela Radulescu imbracata in chiloti), bani care ar putea fi utilizati mult mai bine: pentru a-i plati pe medici, de exemplu!

Nu in ultimul rand, legile anti-fumat incalca grosolan libertatile si drepturile individuale! Faptul ca in spatiile private (cluburi, baruri) fumatul va fi interzis, reprezinta un abuz incredibil din partea statului impotriva drepturilor la libera initiativa si proprietate privata! Fireste, nici in spatiile publice deschise, fumatul nu ar trebui interzis! La fel de grava e si incalcarea drepturilor fumatorilor la locurile de munca; inclusiv faptul ca o companie poate sa respinga candidatura cuiva pe motiv ca e fumator! Daca nici asta nu e discriminare, atunci… care mai e???

Chiar daca nu-s de acord cu tine, voi lupta cu tarie pentru drepturile tale! Acum, fumatorii sunt persecutati! Cine imi garanteaza ca maine nu vor fi persecutati si cafegii sau cei care mai beau o bere, doua (ca mine)? Sau crestinii ortodocsi! Nu putem fi liberi, atata timp cat nu suntem cu totii liberi si tratati in mod egal!

One Comment

  1. Blaster says:

    foarte adevarat, bravo.

Leave a Comment