O zi de sarbatoare trista.

Astazi se implinesc 90 de ani de la Marea Unire din 1918. Din pacate, poporul roman traieste la ora actuala in doua tari: Romania si asa-zisa „Republica Moldova”. Asta ca sa nu mai vorbim de milioanele de romani care si-au parasit tara dupa „revolutia” din 1989. Mai rau, Romania a intrat in Uniunea Europeana, pierzandu-si astfel independenta si suveranitatea. (Cand ma refer la integrarea in UE, nu ma refer strict la momentul ianuarie 2007; procesul de integrare a fost unul mult mai indelungat). Romania Mare… a fost odata, dar acum nu mai este!

Ieri au avut loc alegerile „uninominale”. Nu am fost la vot; majoritatea romanilor au facut ca mine. Poate e bine, poate e rau – dar, sincer, pe cine sa alegi? Votul de ieri nu a fost cu nimic diferit, in substanta, de alegerea unui fond de pensii private obligatorii. Pentru orice fond de pensie ai fi „optat”, rezultatul este identic nul – bani pierduti la sigur! La fel si cu alegerile. Singurul partid parlamentar care mai facea un fel de opozitie, ma refer la PRM, a fost scos din joc. Sunt absolut convins ca s-a aplicat din plin dictonul lui Stalin: „Nu conteaza cine si cum voteaza, conteaza cine numara voturile”! Si voturile in Romania sunt numarate electronic. Cu alte cuvinte, nu exista absolut nici un control!

Tranzitia s-a incheiat. Cu un an mai repede decat estimase „profetul” Brucan. Dupa 19 de ani de „democratie originala” am revenit la dictatura totalitara a partidului stat – PSD(PC)-PDL-PNL-UDMR! Unii vor sari si-mi vor spune: Pai sunt patru partide (chiar 5 daca numaram si PC-ul) in Parlament! Da, dar din punctele esentiale de vedere, nu exista nici o diferenta intre ele. Sunt simple denominari! Fireste, circul va continua, dar fara nici un folos pentru oamenii de rand. Vine si mama criza, si, credeti-ma, nu o sa fie deloc distractiv ce ne asteapta!

Leave a Comment