UE pedepseste „rasismul” si „xenofobia”, dar justitia italiana considera cersetoria o traditie a tiganilor!

Sursa: ro.altermedia.info

Dupa ani de negocieri, Comisia Europeana a hotarat saptamana trecuta ca rasismul, xenofobia si negarea, banalizarea sau ironizarea publica a genocidului si crimelor contra umanitatii, vor fi pedepsite cu inchisoarea de la unu la trei ani, in toate tarile membre ale Uniunii.Decizia a fost anuntata dupa ce ministrii de Justitie ai tarilor UE au hotarât, vineri, sa prevada in legislatia nationala sanctiune penale pentru aceste infractiuni. “Rasismul si xenofobia nu isi au loc in Europa si nici in alta parte din lume” a declarat comisarul european al Justitiei, Jacques Barrot. “Salut introducerea sanctiunilor impotriva acestor incalcari ale drepturilor omului si a libertatilor fundamentale care sunt principii comune in tarile europene”.

Statele membre ar urma sa isi modifice corespunzator legislatiile intr-un termen de maxim cativa ani. Ramane de stabilit ce va insemna exact rasism si xenofobie. Poate ca UE ar putea incepe cu sanctionarea instantei supreme a Italiei care a stabilit, tot vineri, ca cersitul este… o “traditie culturala” a tiganilor – cu alte cuvinte, ca acestia au dreptul sa fie paraziti ai societatii!

Curtea de Casatie italiana a decis ca o mama de etnie tiganeasca care cerseste pe strada cu propriul copil nu poate fi condamnata pentru exploatare de minori, pentru ca “un asemenea comportament face parte din traditia culturala” a tiganilor, relateaza NewsIn. Justitia nu poate “penaliza comportamente care intra in traditia culturala a unui popor”, se arata in justificarea curtii de justitie.

Leave a Comment