Moscova propune un spatiu economic comun intre Rusia, UE si SUA

Sursa: Ziua

Moscova a propus miercuri, prin vocea ministrului sau de externe Serghei Lavrov, crearea unui spatiu economic comun intre Rusia, UE si SUA, pentru salvarea potentialului cresterii economice in contextul actualei crize financiare mondiale. “Un spatiu economic comun intre Rusia, UE si SUA nu este un proiect virtual. Noi putem sa lucram la acest proiect”, a declarat seful diplomatiei ruse la o intalnire cu reprezentantii Asociatiei bussines-ului european, potrivit ITAR-TASS, citata de Agerpres.

Ministrul rus a salutat initiativa avansata in luna septembrie de presedintele francez Nicolas Sarkozy de crearea a unui spatiu economic intre Rusia si UE, dar a subliniat ca Moscova ii doreste si un parteneriat trilateral. “Moscova doreste un parteneriat trilateral cu UE si SUA, in format de triunghi echilateral, in cadrul caruia colaborarea sa se realizeze pe baza de egalitate si tinand cont de interesele tuturor partilor”, a afirmat Serghei Lavrov. “Un spatiu economic in trei reprezinta civilizatia europeana”, a adaugat el. In acelasi context, ministrul rus de externe a mai declarat ca toate tarile ar trebui “sa renunte la jocurile geopolitice si sa se ajute una pe alta pentru a salva lumea de criza financiara mondiala”.

Nota Eurosceptic: Apare din ce in ce mai clar faptul ca aceasta „criza mondiala” nu e altceva decat un pretext pentru a instaura o „Noua Ordine Mondiala” si un Guvern Global.

Pe aceeasi tema: Rusia propune o noua ordine mondiala

Leave a Comment