Lege europeana: politia poate hack-ui calculatoarele oamenilor!

Sursa: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/politics/article5439604.ece

In urma hotararii unui Consiliu European al ministrilor de interne din tarile membre UE, politia din tarile membre poate folosi metodele hackerilor impotriva „suspectilor”. Mai mult asemenea cercetari, considerate „de rutina”, pot fi realizate fara nici un mandat judecatoresc. Practic, orice cetatean poate fi considerat „suspect”. Mai multe grupuri care apara libertatile civile considera aceasta masura ca o „extindere sinistra a statului politienesc„.

In contrast cu garantiile legale in privinta mandatului de perchezitie a unei locuinte, in acest caz nu exista nici o garantie in privinta respectarii drepturilor cetatenesti. Practic, politia poate introduce virusi informatici in calculatoarele „suspectilor”, care sa transmita informatii, inclusiv sa activeze camera web sau microfonul – fara ca posesorul sa fie constient de asta. Este ca si cand ai pune o camera ascunsa in dormitorul cuiva, a declarat Richard Clayton, profesor de informatica la Cambridge. Politia va putea trimite mail-uri virusate sau va putea utiliza reteaua wireless pentru a intra in calculatoarele victimelor.

Oare de ce nu auzim nici un cuvant la televizor despre aceste lucruri?! (intrebare retorica)

One Comment

  1. contribuabilul says:

    mai lipseste sa ne puna lampa intre ochi toata ziua, sa ne spuna cu cine sa procreem, caci restul de libertati au cam disparut.
    libertatea la asociere, libertatea cuvantului sunt doar formale!!! cel cu pumnul mare ne indica ce anume si cand!!!
    cred ca 2000 de ani de progres al libertatilor si de toleranta dispar in fum!

Leave a Comment