In mod oficial, incepand cu aceasta zi, 20 ianuarie 2009, in Romania s-a instaurat pe deplin statul politienesc de tip Big Brother. Prin legea 298, adoptată în ultimele zile de funcţionare a fostului parlament, drepturile şi libertăţile noastre cetăţeneşti au primit o lovitură nimicitoare. Practic, toate comunicatiile electronice: telefoanele, sms-uri, mesajele transmise pe internet, site-urile pe care le accesam etc. vor fi inregistrate in baze de date care sunt tinute timp de (cel putin) 6 luni.
Fireste, interceptari ilegale s-au desfasurat masiv si pana azi, insa, de acum incolo, prin lege, toate companiile furizoare de servicii de telefonie, iar de la 15 martie 2009 şi provider-ii de internet, sunt obligati să stocheze absolut toate comunicaţiile noastre, furnizând în plus şi date referitoare la durata comunicaţiilor, adresele corespondenţilor şi pozitiile in spatiu ale celor implicaţi în procesul de comunicare! Cu alte cuvinte, intreaga Romanie este la Big Brother!
Da stiu, la o citire superficiala a legii, s-ar putea crede ca sunt inregistrate doar datele privind durata si adresele comunicatiilor si nu convorbirile efective. Totusi, exista un articol (nr.16) care spune asa: “Legea dispune ca toate informaţiile înregistrate în această perioadă să fie puse la dispoziţia procurorilor, în urma unei cereri aprobate de preşedintele instanţei de judecată căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în prima instanţă, daca informatiile indica pregatirea unei infractiuni grave”. Pai sa-mi spuna mie cineva cum se pot obtine asemenea informatii, fara a se inregistra efectiv ceea ce se comunica?? (Multumiri unui cititor pentru ca ne-a atras atentia asupra acestui aspect)
Lumea imaginată de George Orwell în 1984 devine realitate, iar noi, cetăţenii unei ţări ce se pretinde „democratică” suntem la cheremul oricărui funcţionar plătit din banii noştri care poate decide dacă reprezintam, cumva, o ameninţare pentru sistem. Bineinteles, abuzurile vor fi nenumarate. Securitatea datelor este, evident, iluzorie. Deja au aparut prin presa stereograme de la mai multe convorbiri telefonice intre diverse personaje publice. Desigur, convorbirile telefonice, email-urile etc. erau inregistrate si pana acum; insa aceasta lege va generaliza acest sistem de urmarire. Cu alte cuvinte, adio viata privata!
Legi similare exista in multe tari, printre care Marea Britanie, Spania sau SUA, unde adoptarea lor a starnit dezbateri in societatea civila si in presa. Atacurile „teroriste” de la 11 septembrie 2001 au constituit un pretext ideal pentru a impune asemenea legi, pentru ca ele cica ar contribui la prinderea „teroristilor”. UE a sustinut activ implementarea unor asemenea legi liberticide. La noi, bineinteles, n-a fost nici un fel de dezbatere, legea fiind adoptata pe furis, la sfarsitul mandatului legislativului trecut.
Cititi si: http://ro.altermedia.info/politica/comunicatul-micrii-coservatoare_11575.html
Intr-o zi Big Brother asta a face cancer si ne-om scapa.
Big Brother nu face cancer; Big Brother insusi este un cancer social, care distruge relatiile firesti intre oameni, bazate pe incredere reciproca, instaurand un regim bazat pe teroare, delatiune, suspiciune continua, represiune politieneasca, minciuna ridicata la rang de adevar absolut etc.
MA SPERIE CE VAD IN ACEASTA LUME [NU DOAR IN ROMANIA ]TOT GLOBUL SE INVIRTE IN JURUL UNOR NECUNOSCUTE DE NOI OAMENII SIMPLII ,CRED CA ASTA ESTE DOAR INCEPUTUL ..SI AR TREBIU SA INCEPEM SA CREDEM CU ADEVARAT CA SFIRSITUL LUMII NU ESTE DOAR O ENCICLOPEDIE CI O REALITETE ASA CUM ESTE SI VIATA.” DUMNEZEU SA NE FEREASCA” PE TOTI DE RELE SI PACATE
Bai oameni buni… cititi frate cum trebuie si nu printre randuri… Cati dintre voi au idee ce spatiu este necesar ca sa stochezi informatii complete despre traficul web pe, sa zicem, 1000 de IP-uri pentru 6 luni? Milioane de PetaBytes. In o singura luna daca vreau pot sa fac trafic de 12-15 Tera. Ar insemna ca orice provider sa aiba zeci de mii de sisteme de stocare redundante, care ar costa mai mult decat reteaua in sine. Va speriati ca babele care si-au facut cruce cand s-a ajuns pe Luna. Terminati cu conspirationismul pe legea asta ca imi faceti scarba. Convorbirile telefonice da, poate, sunt usor de inregistrat. Dar traficul web… NEVER. In afara de niste loguri nenorocite de cine pe cine a accesat, nimic.